Gesink waagt zaterdag opnieuw zijn kans

Door , donderdag 8 september 2016 om 09:18
Gesink waagt zaterdag opnieuw zijn kans

foto: Sirotti

Robert Gesink greep woensdag naast een nieuwe ritzege in deze Vuelta a España. Op de super steile Alto Mas de la Costa moest hij Mathias Frank en Leopold König voor zich laten. “Helaas was Frank de sterkste. Ik klim liever in een constant tempo”, liet hij weten aan NUsport.

Alto de Aitana
De kopman van LottoNL-Jumbo wil het aankomende zaterdag nog eens proberen, in de bergrit naar de Alto de Aitana. En dat is een bekende klim voor de Condor van Varsseveld. “Komende zaterdag krijg ik weer een kans. Ik ben op die klim al eens derde geworden en ga er alles aan doen om er daar weer bij te zitten”, klinkt Gesink vastberaden. Wel had hij moeite met zijn derde plek van woensdag. “Als je me twee maanden geleden had verteld dat ik hier derde zou worden in een bergrit was ik daar al blij mee geweest. Na mijn zege en mijn tweede plaats ken ik de kracht van de andere renners en is het jammer dat ik hier een kans heb laten liggen.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

josi 8 september 2016 om 09:26

Ik denk niet echt dat hij hier een kans heeft laten liggen. Het parkoers lag hem gewoon wat minder. De rit van zaterdag is wat dat betreft weer beter geschikt voor hem. Zou mooi en knap zijn als hij er dan ook weer bij zit. Sowieso natuurlijk al een geweldige Vuelta van hem.

Ab Normaal 8 september 2016 om 09:32

Hij had gewoon pech dat Frank en Cataldo met een halve minuut voorsprong begonnen aan de klim.
Dat is nu eenmaal koers. Meespringen in de juiste ontsnapping of gokken dat anderen ze terughalen.
Weet zeker dat als ze tegelijk begonnen waren hij mee had kunnen sprinten om de zege.

alsjewint 8 september 2016 om 09:38

@Josi

we zullen het nooit weten hoe het gelopen was als Frank en Cataldo niet vooruit waren geweest. Gesink kan een inspanning lang doorzetten, al weten we nu niet of hij zich gisteren toch wat opgeblazen heeft in de laatste honderden meters of dat hij min of meer liet lopen toen hij zag dat Frank niet meer bijgehaald kon worden. Mooi dat hij zaterdag weer wil proberen, al wordt het wel steeds lastiger om weg te blijven. Het is te hopen dat er een kopgroep ontstaat met in elk geval een aantal koppeltjes en een aantal renners die kunnen klimmen. Als Gesink de beste van de kopgroep is dan zullen ze het werk aan hem overlaten en krijg je dan in de achtergrond dan ook nog eens gebundelde krachten, dan blijft de kopgroep niet weg. Zou mooi zijn als hij vanuit de favorietengroep meteen onderaan de klim gaat en dat de favorieten elkaar beloeren en niet reageren. Als hij dan zo zou winnen snoert hij en passent enkele kritikasters ook de mond. Maar de kans op dat scenario acht ik eerlijk gezegd niet zo groot.

Wielerfan1987 8 september 2016 om 09:43

Als hij samen met Frank en Cataldo was weggereden had hij denk ik nog wel een kans gemaakt, dan had Konig alleen moeten achtervolgen.
Maar op deze klim denk ik dat hij het in een rechtstreeks duel met konig niet gered had

Spinergy 8 september 2016 om 09:50

De beste heeft gewonnen gister, zeker na zo’n duo ontsnapping, maar wel weer knap gereden van Gesink!

Johnny7 8 september 2016 om 09:51

Dit is leuk voor een keer maar met meer geluk in de voorbereiding had deze man hier gewoon top5 kunnen rijden, hoop dat hij zih dat beseft en in de toekomst zich weer op een klassement gaat richten. Ook af en toe een ronde om ritten te kapen kan er altijd nog bij. Alle toppers rijden 2 rondes, dat kan Gesink ook wel.

Bertvd 8 september 2016 om 10:45

Drie etappes aankruisen en vervolgens in die etappes top drie rijden: ga er maar aan staan. Dat is buitengewoon knap.

Uberhaupt zaterdag wéér meezitten zou een sensatie zijn.

jenku 8 september 2016 om 10:54

Gesink is hier de enige Konig!

jvh93 8 september 2016 om 10:58

Als het klassement nog een beetje spannend is zal het zaterdag heel lastig worden voor een kopgroep om vooruit te blijven denk ik. Maar het zal al geweldig zijn als hij weer mee zou zitten zaterdag, hij rijdt gewoon een goede vuelta, 3 keer podium op lastige aankomsten waarvan 1 overwinning, baasje!

Tuubke 8 september 2016 om 11:16

@ Abnormaal: was dat pech voor Gesink? Misschien wel gewoon heel slim van Cataldo en Frank. Die hadden donders goed door dat ze van Gesink af moesten voordat de klim begon.

snoep de hond 8 september 2016 om 11:21

@Bertvd & jvh93,
Als je puur en alleen naar het profiel kijkt lijkt het zaterdag (vergeleken met de vorige etappes dat Gesink in de kopgroep zat) relatief makkelijk om mee te zitten. Na 18km beginnen ze al een klim van de 2de categorie. Redelijk grote kans dat de kopgroep daar pas weg gaat rijden. Mocht er toch al eerder een groepje wegrijden, dan zou TLJ zelfs nog kunnen achtervolgen tot de voet van de klim (hoewel ze natuurlijk nog maar met zijn 6en zijn).

Als de kopgroep ontstaat op die eerste klim dan is het nadeel wel dat alle goede klimmers die in de kopgroep willen zitten dan dus ook mee zijn.

Romāns Vainšteins 8 september 2016 om 11:28

Zolang we maar niet gaan zeiken wanneer hij zaterdag de slag mist :) boefjes dat we zijn hier …

Koel 8 september 2016 om 11:43

Hij is de meest frisse van het stel, dat is het voordeel van een langdurige blessure en niet voor een klassement hoeven strijden.
Klassementen gewoon laten voor wat het is, dit levert veel meer op!

schipperaar 8 september 2016 om 12:12

Contador klaagde gister dat zelfs de afdalingen bij 80 per uur verschroeiend warm waren, robert schijnt weinig moeite te hebben met hoge tempereaturen.

Romāns Vainšteins 8 september 2016 om 12:45

Gesink is juist op zijn best in de hitte, mede vandaar ook dat de vuelta toch wel zijn meest geknipte ronde is.

bartje 8 september 2016 om 12:48

Ik moet zeggen dat ik Gesink de rittenkaper een verademing vind, in vergelijking met Gesink de klassementsrenner. Begrijp me niet verkeerd, wat Gesink de klassementsrenner heeft gepresteerd is fantastisch maar ik vermoed wel dat hij voorbij gestreefd wordt door Kruijswijk, wellicht een Mollema of Poels als hij voor zijn kans mag gaan, en vrijwel zeker door Dumoulin.

Wat is er dan mooier dan een Gesink die met die lelijke onverzettelijke stampmethode een monsterlijke bergetappe wint, terwijl bv Kruijswijk de klassementsrenners in de wedstrijd van zo’n wedstrijd het nakijken geeft. Dubbel feest!

Ik hoop dat het hem weer lukt op de Aitana.

Janjanssen98765 8 september 2016 om 12:56

Gesink is in vorm nog steeds onze beste klassementsrenner.
Dat heeft hij in de Tour vorig jaar wel bewezen.

Hengacity1 8 september 2016 om 12:58

Ik heb nu al een kaarsje aangestoken voor Lombardije. De koers is nog zwaarder waardoor deze langer gesloten blijft. Perfect voor Gesink! Even winnen in Aitana en daarna supercompensatie iedereen eraf knallen in Lombardije.

Chaba 8 september 2016 om 13:00

König is er één rit finaal doorgezakt maar hij was natuurlijk super goed bezig. Ik denk dat hij sowieso niet had gewonnen ook al hadden ze Frank niet laten wegrijden.
Derde worden is helemaal niet erg. Al een keer eerste, tweede en nu derde. Fantastisch toch lekker in de aanval en meedoen voor een overwinning, wetende al dat er geen druk op staat omdat je al een keer gewonnen hebt.

thijssss 8 september 2016 om 13:35

Na die overwinning is alles natuurlijk bonus, zou hier niet te lang over inzitten als ik Gesink was! Deze aankomst lag hem niet super, zaterdag zou hij het tegen dezelfde mannen wel kunnen afmaken denk ik. Maargoed, eerst maar eens meezitten.

alsjewint 8 september 2016 om 14:03

@Hengacity1

Dat zou inderdaad een fantastisch slot van zijn seizoen zijn. Laten we dan ook vooral hopen op droog weer in Lombardije. Als Gesink na deze loeihete Vuelta nog een paar weken in mooi weer in Girona traint, dan zal hij koud en nat weer in Lombardije slecht verteren vrees ik. In dat geval zou ik mijn geld zetten op Tim Wellens. Of pakt Purito nog een keer uit met een sensationele stunt als afscheid.

jan jansen 8 september 2016 om 15:54

@janjanssen
Grapjas

Magikdatzeggen 8 september 2016 om 17:21

@johnny7: als Gesink niet gevallen was in Zwitserland had hij dit jaar ook 2 grote rondes gereden.

Romāns Vainšteins 8 september 2016 om 19:05

Dan kan je net zo goed zeggen : 'Als Gesink niet gevallen was in Zwitserland had hij na een vermoeiende tour en valpartij op de Parijse kasseien hierop de vuelta overgeslagen en nu geen geweldige vuelta als vluchter gereden.'

Jeweetwel, die tante met knijters van balluh eronder

Headlines

Materiaalzone

Populair