Gesink: “Vandaag best goed, maar het deed pijn”
Foto: Sirotti
donderdag 23 juli 2015 om 17:42

Gesink: “Vandaag best goed, maar het deed pijn”

Robert Gesink wist vandaag goed stand te houden in het algemeen klassement. De renner van LottoNL-Jumbo viel zelfs aan op de Col du Glandon. Toch wil hij tegenover de NOS niet direct spreken van een sterke dag: “Soms heb je van die dagen, dan ben je goed maar doet het geen pijn. Vandaag was best goed, maar het deed wel pijn”, concludeerde Gesink over zijn eigen rijden.

De aanval op de Col du Glandon was eigenlijk niet gepland, zo bleek uit zijn reactie direct na de finish: “Frank en Barguil reden weg. Die Frank staat dichtbij mij in het klassement, dus ik denk ik ga er maar eens achteraan. Dat was op zich prima, want dan rij je er ook voor als die mannen erachter aanvallen. Ik reed een goede afdaling en de laatste klim eigenlijk ook wel.”

Gesink durfde geen uitspraken te doen over zijn kansen om komende dagen nog zaken te doen in het klassement: “Die mannen om mij heen hebben allemaal een pokerface. Vandaag was geen geschikte dag. Morgen? Wie weet. Ik ben niet het type renner met een standje alles of niets, dus ik ga kijken wat de komende dagen brengt. Voor vandaag ben ik tevreden.”

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2015 17:47
Voor zijn gevoel moet hij Thomas nog passeren, omdat hij nog nooit wat heeft bereikt in een grote ronde. Thomas zat vandaag op z'n tandvlees die gaat er morgen waarschijnlijk af. Let maar op!
23 juli 2015 17:48
Als ik dat interview hoor bekruipt me echt het gevoel (en de hoop natuurlijk) dat hij de komende dagen absoluut nog wat gaat laten zien!
23 juli 2015 17:49
Quote van Gees:
Vandaag was best goed, maar het deed wel pijn

Bij de rest deed het meer pijn, leek wel.
23 juli 2015 17:50
Als Gesink zijn eigen tempo blijft rijden, dan blijft hij mooi 6de. Mag die best trotst op zijn. Op de hele wereld zijn er geen vijf mensen of sporters te bedenken die zo'n zware prestatie kunnen verrichten (op dit moment).
23 juli 2015 17:51
Het is mooi dat Froome iets minder lijkt want dan zal Thomas waarschijnlijk iets meer energie moeten verspelen aan het knechten en kan Gesink misschien nog over hem heen.
23 juli 2015 17:52
Die laatste klim van 2e cat. was niet echt Gesink zijn ding maar toch rijdt hij er onwijs sterk. Op de Glandon zat hij echt heel erg goed. Ik verwacht nog veel moois van hem.
23 juli 2015 17:56
Gesink vormt in zijn eentje een soort Sky-trein. Tempo hooghouden zodat nieamnd gaat demareren.
23 juli 2015 17:58
Thomas kon er vandaag met hangen en wurgen bij blijven, maar wat zag hij eruit. Helm scheef op zijn hoofd en uit elkaar getrokken gezicht. Die gaat er morgen tussenuit, denk ik..
23 juli 2015 18:04
Thomas houdt wel stand denk ik. Buiten een grote dosis talent heeft hij ook een buitengewoon doorzettingsvermogen. Fantastisch coureur. Jammer voor Gesink, maar ik vind het super hoe hij rijdt. Hij mag trots zijn.
23 juli 2015 18:05
Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat Gesink een beetje tegen Mollema rijdt. Eerst die rit waar hij meteen achter Bauke probeerde te springen, vandaag ook een beetje een gekke actie om op het eind op kop te gaan rijden. Bardet was geen gevaar, Mollema ook niet meer.
23 juli 2015 18:09
Gesink momenteel een halve klasse beter dan Mollema. Rijdt moeiteloos ( nou ja) binnen de beste 10 van de wereld in een A- sport. Driewerf hulde en pet af.
23 juli 2015 18:11
Vooralsnog heeft Bauke meer profijt gehad van Gesink en zijn achterwiel, dan dat hij last heeft gehad van hem als tegenstander.

Verder rijd je natuurlijk tegen alle andere renners van het peloton, maar het meest tegen de renners die vlak bij je staan. In de finale van deze rit ging dat niet alleen om Mollema en Barguil, maar ook om Bardet/Talansky/Rolland. Om die reden deed Frank ook een paar keer een duit in het zakje.

Ik vraag me overigens af of Gesink wist dat Barguil terug was komen aansluiten.
23 juli 2015 18:13
Bardet staat op dik 5 minuten, Talansky bijna op 8 minuten, en Rolland op 8,5 minuut. Dat vlak bij staan is natuurlijk onzin.
23 juli 2015 18:14
Ik verwacht nog steeds dat Nibali hem wel gaat inhalen. Nu nog hopen op die off-day van Thomas en P6 zou gewoon een prachtig resultaat zijn!
23 juli 2015 18:15
@john bidon
Froome, quintana, valverde, thomas en contador?
23 juli 2015 18:17
Gesink reageert op Frank voor z'n klassement. Contador reageert op Gesink voor z'n klassement. Nibali reageert op Contador. Vooral dat ik nu in de 3e tourweek kan zeggen dat Contador op Gesink reageert had ik vantevoren niet verwacht. Ik hoop dat Gesink nog twee dagen goed kan blijven. Ik geniet ervan.
23 juli 2015 18:17
Natuurlijk, onzin. Want een paar ritten geleden stond Bardet nog op 17 minuten (dus 12 minuten goedgemaakt), Talansky op 22 minuten (15 minuten goedgemaakt) en Rolland op 15 minuten (7 minuten goedgemaakt).
23 juli 2015 18:21
Ja, dus? Alsof het een of ander model is waarbij je de lijn kunt doortrekken. Nu kregen ze de ruimte, omdat ze ver achter stonden. Dat zal niet nogmaals gebeuren, zeker nu we bijna bij Parijs zijn. Bovendien hebben die drie al met hun krachten gesmeten vandaag, Talansky gisteren ook al. Maar goed, je wist zelf ook wel dat die gasten nooit meer boven Gesink zullen gaan eindigen.
23 juli 2015 18:29
Ik zag Thomas vandaag nog best makkelijk rijden, heb die scheve helm niet gezien.

Snapte Gesink zn kopwerk ah eind niet maar zn uitleg was valide. Hoop zo ontzettend dat ie morgen weer zo goed is!
23 juli 2015 18:29
Het gaat om mannen die al meerdere dagen in de vlucht opduiken. Dus net zo goed als dat je geen lijn door kunt trekken, kun je ook niet zeggen dat het niet nogmaals kan gebeuren. Pauwels bijvoorbeeld slaagt erin om 5 keer mee te zitten in een ontsnapping en Talansky was voor vandaag niet alleen gisteren al mee.

Die gasten zullen niet boven Gesink eindigen, omdat Gesink de momenten pakt om zijn tegenstanders achter zich te laten. Ik snap dat jij dan de nadruk wil leggen op een strijd tussen Gesink en Mollema, maar die is er alleen als de situatie zich aandient. Net zoals de strijd tussen anderen en Mollema - en tussen Gesink en anderen.

Gesink sprong mee met directe concurrenten Barguil en Frank. Daar reed hij niet per se tegen Mollema. Gesink reed met Frank op kop toen Barguil en Mollema achter bleven. Ja, logisch, zo werkt het toch? En als je kijkt hoe vaak Mollema zich heeft kunnen vastklampen in het wiel van Gesink, dan vind ik het niet raar dat Gesink hem gewoon beschouwt als een willekeurige tegenstander en niet als iemand om medelijden mee te hebben.
23 juli 2015 18:31
Trouwens: wat valt Quintana me tegen zeg, steeds laffe aanvalletjes en geen enkel initiatief. Froome begint volgens mij een beetje te verzwakken en niemand die hem durft te testen.
23 juli 2015 18:33
Ik ben benieuwd naar morgen en zaterdag. Vandaag was echt een 'stille sloper'. Er leek niet veel te gebeuren maar onderhuids was het een zware etappe die morgen door kan werken. Valverde en Thomas leken niet erg sterk, Gesink wel. Hopen dat er morgen wat moois kan gebeuren.
23 juli 2015 18:34
Ik hoop maar dat hij morgen en zaterdag minder pijn heeft. Dit verhaal klinkt minder positief dan de afgelopen bergritten.

Verder mooi dat hij weer aanvalt en in ieder geval consolideert qua klassement. The Condor is back :)
23 juli 2015 18:35
@maukebollema
Je vergeet even de twee ritten waar Mollema kilometers in het wiel van Gesink heeft gezeten zonder over te nemen. Ik kan me voorstellen dat dit wat irritatie heeft opgeleverd. Volgens mij kon Barguil het vandaag ook niet echt waarderen.

@kirsipuu
Thomas leek juist hartstikke sterk. Hij reed zo een gat naar Quintana dicht met Contador in z'n wiel, moeiteloos leek het wel.
23 juli 2015 18:36
Gisteren was ik er echt van overtuigd dat Nibali over Gesink heen zou gaan. Dat denk ik nu nog, maar ben er wel minder zeker van.

Reacties zijn gesloten.