Gesink: “Deze uitslag is natuurlijk niet iets waar ik heel blij mee kan zijn”
Foto: Sirotti
zaterdag 13 augustus 2016 om 10:11

Gesink: “Deze uitslag is natuurlijk niet iets waar ik heel blij mee kan zijn”

Robert Gesink werd gisteren voor het eerst sinds zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland weer serieus getest. De Nederlander kreeg een lastige etappe in de Tour de l’Ain voor de kiezen. Hij eindigde daarin als 21e, op ruim drie minuten van winnaar Sam Oomen.”Deze uitslag is natuurlijk niet iets waar ik heel blij mee kan zijn“, aldus Gesink op de ploegsite.

Ik merk dat die maanden van inactiviteit hun stempel drukken”, verklaart hij. “Ik heb wedstrijdritme nodig om weer op niveau te komen. Ik wil altijd iets moois laten zien, maar deze wedstrijd is vooral een mogelijkheid om mezelf elke dag te testen. Hier word ik weer beter en taaier van.”

Ploegleider Nico Verhoeven trekt dezelfde conclusie. “Hij moet van heel ver terugkomen. Hij zet zijn eerste stapjes in deze wedstrijd, staat nog niet op het punt waar hij moet staan, maar boekt wel progressie.” Vandaag staat de slotetappe in de Tour de l’Ain op het programma. “Er zitten twee zware cols in de etappe, waaronder de Colombière”, weet Verhoeven. “We gaan deze week niet meedoen om de prijzen als het bergop gaat. Robert heeft tijd nodig.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2016 10:13
Alleen jammer dat die tijd er niet is
13 augustus 2016 10:16
Als gezondheid ok is, zou ik hem meenemen. Een grote ronde kun je in groeien. En het is nou niet zo dat hij er finaal is afgereden.
13 augustus 2016 10:17
Onthoud voor dat iedereen hem weer een nul en een mislukkeling gaat noemen. Vorig jaar had iedereen hem al afgeschreven en werd hij zesde in de Tour.
13 augustus 2016 10:17
Hopelijk is de 1e week van de Vuelta daarvoor voldoende, maar denk dat we pas wat kunnen verwachten in de Eneco Tour en Lombardije.

Een etappe zege in de laatste week van de Vuelta en/of een van de world tour klassiekers maakt natuurlijk heel veel goed
13 augustus 2016 10:19
Gesink moet niet zo streng zijn voor zichzelf, komt net terug, gewoon lekker dit rondje uitrijden, vooral weer genieten dat hij weer in koers is, wellicht een keer aanvallen.
13 augustus 2016 10:21
Het is vooral balen dat hij opnieuw met onzekerheid moet koersen. Eerst vanwege zijn hart, nu vanwege zijn hoofd.

De Vuelta start vandaag over een week. Die onzekerheid zal dan niet weg zijn, daarvoor is de Ain geen graadmeter. Dus als hij start dan is dat met twijfel. Maar de Vuelta is een koers waar dat kan. Kruijswijk zal daar ook een stem in hebben, lijkt me.
13 augustus 2016 10:22
@Hengacity1

Ehhh .... Montreal/Quebec worden gereden op het einde van de Vuelta.;)
13 augustus 2016 10:27
@Hengacity
Ik heb juist een vermoeden dat hij niks gaat klaarspelen in Canada, geen top 100 zelfs.

De voorbereidingskoersen op de Vuelta zegeen vaak niet zo veel. Een groot deel komt rechtstreeks uit de Tour zonder koers dr tussen, hooguit Donostia of Burgos. Hij heeft nog altijd voordeel van zijn frisheid.
13 augustus 2016 10:32
Gaat de Vuelta niet uitrijden!
13 augustus 2016 10:35
Volgens mij heeft hij nu al het niveau om een aardige knecht te zijn in de Vuelta. Meer hoeft ook niet. Van de drie grote rondes is de Vuelta ook degene waar je met een matige vorm nog wel wat kunt betekenen.
13 augustus 2016 10:45
bericht over Sam Oomen 1 reactie, bericht over Gesink en de box stroomt vol.
Kom op jongens, Gesink is allang over de top en passe. Zijn tijd is geweest, kijk liever naar nieuwe talenten waar nog (hoopvolle) toekomst in zit dan naar een renner die altijd wel een smoesje heeft voor zijn middelmatige prestaties.
13 augustus 2016 10:48
Gesink als knecht uch; Gesink is gewoon nog niet klaar voor de Vuelta. Waarom niet eerst Poitou en dan door naar Canada en Lombardije.
13 augustus 2016 11:05
Gesink kan beter criteriums gaan rijden dan de Vuelta. Kom je niet op 3 minuten binnen !!!
13 augustus 2016 11:07
@flyellus42
Waarom reageer je dan onder het bericht over Gesink, en niet onder het bericht over Oomen? Die Gesink blijft toch een magisch doelwit voor trolls...
13 augustus 2016 11:12
Trolls krijgen hier ook alle ruimte.
13 augustus 2016 11:14
Moeilijk voor Gesink. Het is natuurlijk geen gewone 'mechanische' blessure, zoals een breuk, waarvan je kan inschatten hoe het genezingsproces verloopt. Ik denk nu: starten in de vuelta maar zonder verwachtingen voor zichzelf. En gewoon drie weken geen wielerflits lezen - want ik zie dat sommigen hier al bloed ruiken. En als de messen al geslepen worden na een
Middelmatige dag in l'Ain, dan wil Ik niet weten wat een slechte dag in de Vuelta gaat ontlokken....
13 augustus 2016 11:20
Gelukkig betreft Gesinks reactie zijn prestatie en niet zijn gezondheid. Dat geeft hoop. Als hij vandaag goed opstaat, moet hij zichzelf in deze slotetappe goed testen en als hij die test qua gezondheid (hij was steeds heel moe na enkele dagen trainen) goed doorstaat, zou ik hem altijd de Vuelta laten rijden. Canada levert weer een jetlag op en verder blijf je dan maar voorbereiden. Hij moet m.i. nu competitie opdoen, al is het maar om een basis voor volgend jaar te leggen, en gelet op zijn talent kan zo'n Vuelta ook nog eens iets moois opleveren. In elk geval heeft hij altijd meerwaarde voor een ploeg.
13 augustus 2016 11:25
Misschien dat de Vuelta juist nu een nuttige koers voor Gesink kan zijn, al zal hij voor een klassement te kort komen.
In de eerste week opbouwen en gewoon tijdverliezen en dan ergens een mooie rit uitzoeken voor de aanval en als Kruijswijk een goed klassement kan rijden, dan heeft hij aan het slot van de Vuelta waarschijnlijk genoeg steun van Gesink (mits dan in vorm)
13 augustus 2016 11:39
Gesink trekt zelf de juiste conclusie: "Ik heb wedstrijdritme nodig". Dat betekent dus niet eindeloos trainen en dan maar hopen dat het in de Canadese koersen wel wat wordt. Maar juist naar de Vuelta, drie weken bikkelen in wedstrijdverband. Niet voor eigen eer en glorie, maar werken voor de ploeg.
13 augustus 2016 11:56
Wat Tuubke zegt.
13 augustus 2016 12:12
Geen garanties, maar ik denk dat hij er de 2e/3e week Vuelta er wel doorkomt om Kruijswijk te ondersteunen en wie weet zelf nog eens iets te laten zien. Begin van het seizoen was bagger, maar mensen die hadden verwacht dat hij er hier al zou staan zijn niet goed wijs.
13 augustus 2016 12:59
Laat hem gewoon lekker in wedstrijden fietsen. Geen druk opleggen, gewoon fietsen. Kruijswijk heeft toch niet meer dan 2 man nodig om voor het klassement de eerste week goed door te komen. Kunnen we altijd in de 3de week nog kijken of Kruijswijk weer in kansrijke positie zit en Gesink goed genoeg op de fiets zit om te knechten (waar Gesink niet vies van is) of dat ze allemaal lekker kunnen aanvallen.
13 augustus 2016 13:13
Gaat nog niet super natuurlijk maar vandaag kan ie wat hardheid op doen en laat die vuelta nog ff voor wat het is, zijn basis is ok dus daar gaat ie een mooie uitslag rijden met of zonder kruijswijk.
13 augustus 2016 13:38
Als ik hem was zou ik gewoon lekker bier gaan drinken
13 augustus 2016 14:08
Volgend seizoen zijn er nog legio mogelijkheden natuurlijk. En dit jaar misschien Canada nog.

Reacties zijn gesloten.