Gesink blij met achtste plek eindklassement Tour Down Under

Door , zondag 22 januari 2017 om 10:15
Gesink blij met achtste plek eindklassement Tour Down Under

foto: Sirotti

Robert Gesink is het nieuwe seizoen met een achtste plaats in het eindklassement van de Tour Down Under begonnen. De geboren Varssevelder kent op papier een goede winter en dat werd beloond met een mooie stek in Australië. Dat vond hij zelf ook, stelt hij in een persbericht.

Hard gewerkt
Zijn prestaties stemmen de renner van LottoNL-Jumbo tevreden. “Het was een goede prestatie in een sterk veld. Ik ben blij met een achtste plaats in zo’n zware koers. Elke dag was een hevig gevecht voor een goede positie, maar dat ging elke keer goed. Ik heb hard gewerkt deze winter en deze top-10 is daar een bewijs van. Het is fijn om het seizoen te beginnen met een top-10-notering. Nu ga ik genieten van wat rust en de Cadel Evans Great Ocean Race. Daarna keer ik terug naar Europa om daar verder op te bouwen voor de rest van het seizoen.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

achtpuntzes 22 januari 2017 om 10:38

beloond met een goeie stek? is hij gaan vissen dan?

verder moeten we het nu niet gaan overschatten. een zware koers? sterk deelnemersveld? valt allemaal toch best wel mee. ok, de Ausies zijn hier natuurlijk top, maar voor de rest zijn het allemaal renners in opbouw. dus hou ik het maar op een degelijke prestatie, meer niet.

pirazzi 22 januari 2017 om 10:40

Mooi, maar hij had al besloten om in de Tour de France mee te doen als rittenkaper en niet voor het algemeen klassement. Daar zal deze top 10 weinig aan veranderen.

Sebas 22 januari 2017 om 10:47

De koers is WT en als de renners allemaal in opbouw zijn, lijkt Robert mij geen uitzondering. Hij is goed in orde en daar mag hij blij, tevreden of wat dan ook mee zijn. Dit jaar laat hij zich vroeg zien; dat is (tuurlijk, omstandigheden) toch alweer drie seizoenen geleden.

alsjewint 22 januari 2017 om 10:51

Met deze top 10 plek mag hij zeker tevreden zijn. Hij heeft hier natuurlijk nooit kans gehad op de zege, maar dat zal ook niet de insteek geweest zijn. Ik heb net de WT punten opgeteld en dan komt TLJ volgens mij op plek 7. De punten van de eerste 60 renners tellen. Uitbollen voor renners buiten de top 20 wordt minder voor de hand liggend, want bijvoorbeel Movistar heeft geen renner in de top 10, maar wel 5 man bij de eerste 60, waarmee ze volgens mij op positie 8 komen. Naast Gesink scoorden alleen Martens en Vermeulen. Zonder Gesink zou TLJ met 15 punten helemaal onderaan bungelen. Die eer is nu voor Astana. Wat zal Vino daar van denken.

TykkeThor 22 januari 2017 om 11:08

@achtpuntzes
Gesink is toch net zo goed in opbouw? Dan is een achtste plek tussen deze renners gewoon z’n plek. Je kan niet van hem verwachten dat hij gasten als Porte of Chaves eraf gaat rijden, maar als je in dezelfde tijd als Dennis en op drie seconden van Ulissi finisht heb je het gewoon prima gedaan. Welke verwachtingen had jij dan van hem?

rahimns 22 januari 2017 om 11:45

Dit is toch ook prima, voor Robert waren dit geen aankomsten waarop hij het verschil kan maken. Daarvoor waren de beklimmingen gewoon te kort, dus is deze 8e plek inderdaad naar tevredenheid. Als je weet dat er niet meer inzit dat dit kan je toch alleen maar tevreden zijn. Zullen we nu eens ophouden over het gezeur over het gebruik van dat woord.

Hengacity1 22 januari 2017 om 11:57

Als er 1 heftige bergetappe bij zat was Gesink in de top geëindigd. Maar dit parcours met 2 halve heuveletappes mer explosieve finishes… dat is niks voor Robert..

horsm 22 januari 2017 om 12:01

Prima van Robert. Voor bijna alle renners boven hem in het AK was het een piekmoment en hij rijdt hier op ‘basisniveau.’ Nu opbouwen naar het Echte Seizoen…

achtpuntzes 22 januari 2017 om 12:02

TykkeThor:
ik zeg toch, degelijke prestatie. daar is toch niks negaties aan? wel ageer ik tegen een ‘sterk deelnemersveld’ (er waren toch echt niet zo veel wereldtoppers voor het klassement aanwezig) en een ‘zware koers’ (viel toch best mee over het geheel gezien, 4 keer sprinten en 2 keer wacht wacht poef op de laatste heuvel). dus wellicht heb je me verkeerd begrepen.

tetedelacourse 22 januari 2017 om 12:09

Het eerste smakje wt punten is in ieder geval weer binnen. Niks bijzonders, maar best iets waar je “tevreden” mee kan zijn. Op naar de volgende

Djoop 22 januari 2017 om 12:21

Hij was tevreden met een 8e plek. Prima toch, wat moet je anders zeggen?! “Balen, ik heb 3 maanden naar deze wedstrijd toegeleefd”.

Jalabertje 22 januari 2017 om 12:31

Ik gun Gesink wel een lekker stabiel seizoen met uitschieters middels 1 tour rit en 1 rittenkoers à la Catalonie of iets dergelijks

horsm 22 januari 2017 om 12:38

Ik hoop top 5 AK tour + 2 Vuelta etappes.

achtpuntzes 22 januari 2017 om 12:43

@ horsm:
lijkt me eerder omgekeerd dit jaar want hij gaat in de Tour voor etappes en wellicht is hij daarna nog fris genoeg voor een klassement in de vuelta.

Wheely 22 januari 2017 om 12:47

Dikke prima, je moet als niet Aussie ook niet veel meer ambiëren in dit rondje als je de rest van het seizoen nog wat hogere doelen wilt bereiken.

Van de nieuwe WT ranking snap ik nog geen hol trouwens, behalve dan dat Porte wel flink heeft binnen geharkt.

horsm 22 januari 2017 om 12:53

@8.6 – ja, maar ik hoop op ’t omgekeerde.

Fanny 22 januari 2017 om 12:56

@Rahimns
Prima uitleg.
Goed gepresteerd door Gesink en zijn team in de eerste race van het seizoen.
De "Aussies" hebben hier alles op afgestemd om in hun eigen land goed te presteren.
Ze zijn vaak al veel eerder met het opbouwen van het seizoen begonnen.
en zijn dus significant in hun voordeel.
Dat is al jaren zo.
In de jaren 2011 t/m 2017 is er slechts 1 Europeaan geweest die de TDU gewonnen heeft.
En dat was onze eigen Tom Jelte Slagter die er in deze editie niet aan te pas kwam.
Ook de meeste ritten en 2e en 3e plekken in het AK werden de afgelopen jaren door de "Aussies" gewonnen.
Ik vind de TDU een mooie koers (steeds live gekeken), goed georganiseerd en met heel veel publiek, maar ik vind het wel jammer dat er geen proloog of TT inzit en daarnaast dat er iets teveel op een laatste circuit gereden wordt.
Van mij mogen er ook iets meer heuvels/bergen inzitten.

tendam 22 januari 2017 om 16:22

@8.6
Voor een koers in januari is dit parcours wel redelijk zwaar hoor, de tweede rit had al iets van 2500 hoogtemeters. En op papier is het deelnemersveld misschien niet supersterk, maar die Aussies staan hier in topvorm terwijl een Gesink gewoon op basisniveau daartegen moet strijden, op een parcours dat hem niet helemaal ligt.

ProfrondeZevenbergen 22 januari 2017 om 19:57

Deze reactie geeft aan dat renners deze koers wel degelijk serieus nemen. Goed om te horen!

sooike 22 januari 2017 om 22:36

Daar gaan we weer….”tevreden”, “blij”, “bewijs dat mijn vorm goed is”….Bekijk het deelnemersveld eens kritisch en kom met mij tot de conclusie dat die achtste plek voor Gesink toch niet zo bijzonder is? Of..zijn we weer te kritisch of negatief? “Een degelijke prestatie”, dat is een omschrijving waar ik wel mee kan leven.

Orakel 22 januari 2017 om 22:47

“terwijl een Gesink gewoon op basisniveau daartegen moet strijden”

Het is natuurlijk een keuze. Porte is schijnbaar in topvorm en hem zien we ook knallen in de Tour. Als de WT punten hier voor het oprapen liggen, waarom zijn er dan niet wat meer subtoppers in topvorm om die ‘gratis’ punten weg te kapen en een mooi WT podium aan je palmares toe te voegen?

vlek 22 januari 2017 om 23:01

Gesink is jaren geleden toch al gestopt met wielrennen? Dan lijkt een achtste plek, in een rondje dat beslist wordt in twee korte ritten met een explosief einde, me toch anders te kwalificeren dan degelijk..

Edit redactie: Niet doen a.u.b.

schipperaar 23 januari 2017 om 00:49

Is geen maatstaf natuurlijk zoon drie koningen koers half januari maar de gretigheid is er, het wachten is op dat sky(poels), lotto(gesink) en giant(wilco,tom) inzien dat met de handen ineen slaan meer opbrengt dan wachten op een knecht in de bergen wiens tank al lang leeg is.

Danny81 23 januari 2017 om 20:01

@Sooike, ik denk dat degelijk inderdaad het beste bij deze prestatie past. Top 10 voor een ronde als deze vind ik een vrij voorzichtige doelstelling ook. Jamner dat Gesink niet meer het niveau haalt van zijn vroege jaren, toen zou hij nog gewoon voor winst zijn gegaan. Hij gelooft er zelf niet meer in dat hij dit soort rondes kan winnen lijkt het.

Toppie 25 januari 2017 om 12:34

Gesink had eerder weg moeten gaan, Gesink is een super atleet en samen met Kelderman moet hij het Nederlands volk van grote successen voldoen. (Qua wattage’s is Gesink een beest), hij heeft het talent, maar mede door zijn karakter, zijn geschiedenis lijkt hij alles wel best te vinden)

Headlines

Materiaalzone

Populair