Gesink: “Als ik het nu bekijk, ga ik niet voor een klassement”

Door , woensdag 19 oktober 2016 om 08:03
Gesink: “Als ik het nu bekijk, ga ik niet voor een klassement”

foto: Sirotti

Robert Gesink gaat niet voor een klassement in de Tour de France 2017. Dat zei hij nadat het parcours voor La Grande Boucle gisteren bekend werd gemaakt. “Slechts drie aankomsten bergop, vind ik wel jammer”, zegt de kopman van LottoNL-Jumbo tegen De Telegraaf.

Het voorbije seizoen miste Gesink de Tour de France vanwege een hoofdblessure. In de Vuelta reed hij als rittenkaper en dat resulteerde in een overwinning in de koninginnenrit. “Het zou mooi zijn als me dat ook zou lukken in de Tour de France. Dat is me heel goed bevallen, dus zoals ik het nu bekijk, ga ik niet voor een klassement”, aldus de klimmer.

LottoNL-Jumbo-ploegleider Nico Verhoeven durfde nog niet te zeggen of Gesink start als Tour-kopman. “Het is een mogelijkheid”, zei Verhoeven, die ook wacht op het Giro-parcours, voor de camera van WielerFlits.

Bekijk hier wat Verhoeven zegt over de kansen van Robert Gesink in de Tour 2017.

Dit artikel delen:

49 Reacties

Coldeportes 19 oktober 2016 om 08:07

Goedzo Robert, wat ik en vele anderen je al jaaaren adviseerden, is je “GOED bevallen”: rittenkapen in een grote ronde.

En dat kun je, zie je mooie winst in de Vuelta. Nu in de Giro?

thorsen 19 oktober 2016 om 08:09

Zei hij in de Vuelta juist niet dat hij weinig kans op ritwinst had als de aankomst niet bergop was?

Belkinrabo 19 oktober 2016 om 08:13

gesink en groenewegen voor ritten overwinningen en dan bennett voor top 15 klassement

kooltje 19 oktober 2016 om 08:34

Als Lotto-Jumbo het bekijkt ga je wel voor het klassement Robert…

Chaba 19 oktober 2016 om 08:43

Die gaat gewoon voor een klassement als zijn vorm in orde is.

jooprioolpijp 19 oktober 2016 om 08:59

Dat zou nog wel eens niet mee kunnen vallen, dat rittenkapen. Als er maar drie aankomsten bergop zijn zal daar ook de strijd om het klassement gevoerd worden, zeker met zo weinig ITT. Dan blijft er alleen wat weinig over qua grote rondes: Giro te koud en Kruijswijk, Tour te vlak…dan maar de Vuelta winnen ;-)

Rode Lantaarn 19 oktober 2016 om 09:01

Er zijn maar weinig ritten die hij kan winnen. (Drie aankomsten bergop.) Hij zou er goed aan doen om wel voor het klassement te gaan.

LyndaLid 19 oktober 2016 om 09:03

Ja, leuk zo’n etappetje hoor. Maar laat dat alsjeblieft niet het gewone doel worden nu, échte toppers rijden voor klassementen. En Gesink heeft vorig jaar nog in de Tour laten zien dat ie een échte topper is. Combineer dat met de klassiekers in voor- en najaar, en je hebt een (potentieel) mooi jaar.

Een vijfde plek in de allergrootste wielerwedstrijd van het jaar is toch veel mooier dan een etappetje? We klagen nota bene met z’n allen altijd als er etappes voor vroege vluchters zijn. Waarom zou zo’n etappe dan opeens wel veel waard zijn als een Nederlander die wint? Die etappe van Dumoulin was geweldig, maar dat kwam door de kwaliteit in de kopgroep en vooral de vroege strijd in die etappe.

Johnny7 19 oktober 2016 om 09:29

Grappig dat hij denkt dat hij dit zelf mag beslissen. Hij is samen met Kruijswijk de enige klassementsman die ze nog hebben waarbij Kruijswijk echt alleen in de Giro een hoog niveau lijkt te kunnen halen.

Daarbij geef ik de members op deze site de schuld van dat gehuil van mannen als Dumoulin en Gesink over ritten kapen. Het is een rage geworden op deze site dat zulke talentvolle mannen simpele rittenkapers moeten worden. Denk dat de renners teveel hier tussen de reacties lezen.

Sebas 19 oktober 2016 om 09:32

Met z'n allen? Mij hoor je niet klagen over de vroege vluchters hoor (ok ok, ze hoeven niet altijd voorop te blijven), maar Gesink gaat een hele grote kluif krijgen aan een etappeoverwinning in de Tour met zo weinig aankomsten bergop, waar ook nog eens de kans bestaat dat teams vd klassementtoppers je op geringe afstand houden. Maargoed, hij wil natuurlijk graag een etappe in de Tour pakken (terecht!) en hij heeft de kwaliteiten ervoor.

Spinergy 19 oktober 2016 om 09:33

Ik zou zoiets nooit van te voren zeggen, waarom de concurrentie wijzer maken dan hij is?

LaurentJalabert 19 oktober 2016 om 09:47

@Lynda en @Johnny – helemaal eens. Dat gelul over ritten kapen altijd. Een goed klassement is toch veel meer waard, dan winnen omdat je mag winnen van de echt goede renners. Het blijft uiteraard knap, want je moet wel de beste zijn van die 10 a 15 man, maar wel van een heel andere orde.
Die rit van Lars Boom was dan nog wel van een andere orde. Daar wilde iedereen winnen.

Zo heb ik ook de met verbazing de Volkskrant gelezen gister waarin uitvoerig over die rit van Gesink gesproken werd, maar de overwinning van Mollema in San Sebastien niet een keer hebben genoemd. Dit in een stuk over de meest aansprekende resultaten van de Nederlanders….

nickdt 19 oktober 2016 om 10:05

Tuurlijk gaat Gesink als Rittenkaper naar de Tour. Dan hoeft ie namelijk nog niet op 100% te zijn. Hij heeft in de Vuelta gezien dat een fitte Gesink (Tegen de niet fitte andere klassementsmannen die de Tour gereden hadden), een voordeel heeft en dus gaat hij in de Vuelta voor een podiumplek.

Koel 19 oktober 2016 om 10:06

Spinergy – 19 oktober 2016 om 09:33
De concurrentie is nu al op van de zenuwen….

Thailand 19 oktober 2016 om 10:10

@LJ, Lynda en Johnny, ik snap Gesink wel. Als je naar zijn stats kijkt heeft hij een mooie carriere. Maar daar staan al een paar mooie top10 klasseringen in een grote ronde op. Het klassement winnen gaat hij niet doen en dus snap ik wel dat hij liever nog een paar mooie ritten wint in een grote ronde dan er nog 6e of 7e plaats erbij te zetten.

Romāns Vainšteins 19 oktober 2016 om 10:14

Ik klaag helemaal niet dat de etappes voor vluchters zijn en vind dat ‘ strijd voor de meet om de echte toppers moet er zijn !’ tegelijkertijd A: onnodig, liever 2 vd prijs van 1 , B: Niet meer van deze minitieus uitgedokterde tijd waarin elke trap teveel netto wordt afgerekend en C: Is het mijns inziens een stuk leuker om als wielrenner wat zeges te pakken in plaats van zo lang mogelijk met sterkeren meerijden om er uiteindelijk toch afgereden te worden.

Afgelopen tour was leuk vanwege een onconventionele Froome, een partyiende Sagan en de mooie strijd steeds tussen de heren Zakarin, Pantano, Majka & compagnons, niet vanwege het zij-aan-zij gedrentel van de klasbakken erachter.

Thailand 19 oktober 2016 om 10:15

@ Jooprioolpijp, ik denk dat er juist voldoende kansen komen om ritten te kapen. Sky gaat natuurlijk weer saai op kop rijden, en mannen die in de eerste etappes bewust achterstand gepakt hebben de ruimte geven voor de dagwinst. Dat beperkt stress in de laatste kms en dat is wat ze willen, Froomey veilig naar de streep rijden.

Romāns Vainšteins 19 oktober 2016 om 10:20

101% zeker dat de SKY, Movi’s maar ook BMC’ers lekker samenklittend weer vluchters carte blanche geven straks in Frankrijk,..

horsm 19 oktober 2016 om 10:27

Ik zie hem veel liever voor een top tien Ak rijden….

Kingstown 19 oktober 2016 om 10:49

Verstand komt met de jaren en het feit dat hij zijn focus schijnbaar heeft verlegd spreekt me erg aan. De Vuelta is in principe de enige ronde waar hij daadwerkelijk op het podium kan eindigen, dus afhankelijk van het rittenschema daar zou ik het toejuichen als dat zijn hoofddoel wordt.

Dat de TdF de ronde is die de meeste publiciteit pakt en dat de sponsor ongetwijfeld wil dat hij daar ook rijdt is allemaal prima, zolang het als voorbereiding op de Vuelta is en het proberen winnen van een rit is dan een heel mooi doel.

TykkeThor 19 oktober 2016 om 10:51

Goede keuze denk ik. Een Gesink in vorm hoeft doorgaans voor heel weinig renners onder te doen in een vroege vlucht. En dan in de Vuelta voor een klassement gaan lijkt me ideaal

flyellus42 19 oktober 2016 om 10:52

Edit redactie: Niet doen!

Jungle Man 19 oktober 2016 om 10:52

Een ritwinst geeft wat mij betreft betere publiciteit dan door aanklampend een top 10 notering te halen.
Wellicht is combi Giro / Vuelta beter.

Spinergy 19 oktober 2016 om 10:56

nee Gesink en Giro lijkt me niks, kans op kou en sneeuw en dat is niks voor hem…

AWestie 19 oktober 2016 om 11:12

Voor een klassement in de komende Tour heb je wel echt een team nodig die zich zeer sterk focust op jou alleen, omdat het echt een tactisch steekspel gaat worden mi. Dan kan je beter een leuk team opstellen die kan mikken op mooie ritten winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair