Gert Steegmans kiest voor Trek

maandag 1 december 2014 om 17:17
steegmans

foto: Sirotti

Gert Steegmans maakt de overstap naar Trek Factory Racing. Dat maakt de Amerikaanse formatie bekend via officiële kanalen. Steegmans komt over van Omega Pharma-Quick Step, waar hij tussen 2007 en 2008, en 2011 tot en met dit jaar onder contract stond.

“Ik ben blij een team te hebben gevonden voor 2015”, zegt de 34-jarige Belg. Steegmans is de laatste aanwinst voor Trek voor het komende seizoen. “De afgelopen weken heb ik hard getraind. Nu kan ik me volledig op de trainingen focussen zonder me zorgen te maken over contractbesprekingen. Trek Factory Racing is een fantastische ploeg met een goede omkadering.”

Begin september werd duidelijk dat Steegmans op zoek moest naar een nieuwe werkgever. De sprinter wilde graag bij Omega Pharma-Quick-Step blijven, maar dag zag teammanager Patrick Lefevere geen heil in. Een deal met MTN-Qhubeka ketste af, net als een transfer naar Belkin. Steegmans zijn vraagprijs zou te hoog liggen. Afgelopen week werd hij al in verband gebracht met Trek en de Belgische ProContinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert. Uiteindelijk koos hij voor de Amerikaanse WorldTour-formatie Trek.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair