Gert Steegmans breekt duim tijdens trainingsrit
woensdag 13 februari 2013 om 15:10

Gert Steegmans breekt duim tijdens trainingsrit

Steegmans

foto: Sirotti

Gert Steegmans heeft zijn duim gebroken tijdens een trainingsrit in de omgeving van Monaco. De luitenant van kopman Tom Boonen was in zijn eentje op pad toen hij ongelukkigerwijs ten val kwam. De Tsjech Frantisek Rabon is opgeroepen als zijn vervanger voor de Ronde van de Algarve.

”Ik was al op de terugweg naar Monaco toen ik plots in een fractie van een seconde op de grond lag. Meteen voelde ik dat er iets mis was met mijn hand en ik ben dan ook direct naar het ziekenhuis gegaan. Daar zag men al snel dat het om een duimbreuk ging”, aldus de pechvogel in een korte reactie.

”Ik baal ontzettend dat ik niet kan starten morgen. Ik had de goede vorm te pakken en wilde graag de spurt aantrekken voor Cavendish’, zo vervolgt hij. ”Binnenkort ga ik zeker wel een nieuwe kans krijgen”, besluit hij met positieve noot. Steegmans is niet de eerste coureur van OmegaPharma-Quickstep die dit jaar al met pech kreeg af te rekenen. Eerder al brak Nikolas Maes zijn sleutelbeen tijdens de trainingsstage van de ploeg.

RIDE Magazine