Gerrans mikt op vijfde eindzege in Down Under

Gerrans mikt op vijfde eindzege in Down Under

foto: Kramon/ORICA-BikeExchange

donderdag 3 november 2016 om 16:09

Simon Gerrans is alweer druk in training. De 36-jarige Australiër richt zijn pijlen andermaal op de Santos Tour Down Under in januari. Die koers wist hij al vier keer te winnen, een record. “Voor Orica-BikeExchange is het een heel belangrijke koers”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Laatste seizoen mogelijk op komst
Gerro zelf schat de koers ook op waarde, die hij in 2006, 2012, 2014 en 2016 wist te winnen. “Het is een groot doel voor mij, want het is een erg belangrijke wedstrijd. Wij zijn een Australisch team en dus ligt de nadruk erop. Ik bouw mijn seizoen zo op, dat ik in de Tour Down Under al in goede vorm ben. Vervolgens richt ik me op de Ardennenklassiekers. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Dat beslissen we op een trainingskamp later in het jaar.”

Of 2017 zijn laatste seizoen is, laat de meervoudig Australisch kampioen op de weg in het midden. “Ik ben op een punt in mijn carrière gekomen dat ik het jaar per jaar moet bekijken. Ik heb een fantastische loopbaan gehad. […] Ik kijk wel hoe het gaat. Als ik nog een goed jaar heb, er plezier in beleef en het verschil voor de ploeg nog kan maken, ga ik in 2018 door. Gebeurt dat allemaal niet, dan is het misschien tijd om naar iets anders uit te kijken.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

TykkeThor 3 november 2016 om 16:35

Ben benieuwd of hij zich ook nog kan meten met de wereldtop in de heuvelklassiekers of de Tour. Ik vrees voor hem dat zijn beste dagen achter hem liggen.

Netraam 3 november 2016 om 16:52

Down Under gaat wss wel goedkomen en hij zal wel weer ergens een wedstrijd of wat meepakken. LBL zie ik hem niet meer winnen, maar wie weet

hofsje 3 november 2016 om 17:08

met de heuvelklassiekers wordt het ook lastig bij Orica een kopman aan te wijzen met Yates broertjes Chaves en komend jaar ook Kreuziger erbij

Jungle Man 3 november 2016 om 17:33

Met winsten van Gerrans heb ik altijd het gevoel dat dit gestolen winsten zijn. Die gast zie je zelden voorop rijden, behalve de laatste 10 meters van de race. Is tegenovergestelde van cancellara of sagan.

Stenalic 3 november 2016 om 17:54

Zou leuk zijn als Sunweb Matthews ook laat starten.

horner fan 3 november 2016 om 18:48

Slimme renner die Gerrans. Niks gestolen koersen. Volgens mij niet de meest getalenteerde renner en ook niet een echte klimmer, sprinter, tijdrijder of klassementsrenner. Maar desondanks mooie overwinningen gepakt en het maximale eruit gehaald voor mijn gevoel. Karakter heeft hij wel hoor.

Polleke 3 november 2016 om 19:22

JungleMan, Dan zijn Cavendish, Kittel, Greipel, etc nog grotere dieven…;)

ricky del bosque 3 november 2016 om 19:28

Poll: Gerrans moet zijn carrière afsluiten bij Orica-BikeExchange

Chaba 3 november 2016 om 19:46

Dit seizoen was het ook niet veel na zijn winst in de Tour Down Under. Niet gezien in de Tour en ook niet in de Vuelta. Kan beter de Canadese klassiekers rijden ipv de Vuelta vind ik. Past beter bij zijn kwaliteiten.

Romāns Vainšteins 3 november 2016 om 20:34

Sneaky coureur in de goede zin van het woord, als de beste renners het nalaten om de koers op tijd open te gooien in staat om (hele) grote koersen te winnen. Hij heeft echt het postuur om lang mee te gaan dus wanneer het lekker zonnig weer in Luik is zeker niet uitvlakken. Kunnen sowieso een monsterlijk team opstellen daar met Chaves, Albasini, de Yatseys en Gerrans, misschien wel de meest diverse equipe wat winstkansen betreft.

zipp404 3 november 2016 om 20:45

Edit redactie: Bedankt

Titaantje 4 november 2016 om 01:39

Gaat de TDU pakken en nog een keer kopman zijn in de heuvelklassiekers.

“Daarna zien we het wel”. Klinkt alsof de Tour ter discussie staat. Zijn rol zou daar ook klein zijn nu er duudelijkere klassementsambities zijn.
Wellicht richt hij zich beter nog 1x op het wk. afhankelijk van de resultaten 2017 nog een jaar daar of ploegleider worden bij Orica

Jungle Man 4 november 2016 om 06:21

@polleke,
Je hebt voor wat Cavendish en Kittel betreft een punt. Greipel daarentegen is naast een sprinter ook iemand die in bijvoorbeeld de RVV hard voor zijn team werkt, waarvoor ik veel waardering kan opbrengen.
Sowieso heb ik weinig met sprintwedstrijden, te saai; dan zie ik liever nog sprints op de baan met Theo Bos bijvoorbeeld.
Moet wel zeggen dat Gerrans enorm uitgekookt is, in zijn manier van rennen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair