Gerdemann wint na spannende strijd op Mallorca

dinsdag 9 februari 2010 om 15:59

Linus Gerdemann is winnaar geworden van de Trofeo Inca. De Duitser van Team Milram haalde in extremis de Spanjaard Rafael Valls bij, die hij op de laatste klim van de dag nog had moeten laten gaan.

Met de Trofeo Inca stond alweer de derde van vijf wedstrijden op het Spaanse eiland Mallorca op het programma. In tegenstelling tot de eerste twee, die beiden in een massasprint beslecht werden, kende de Trofeo Inca een zwaar parcours. Ondanks dat een omvangrijke kopgroep met onder meer Michael Albasini (HTC), Maarten Tjallingii (Rabobank), Jan Bakelants (Omega Pharma) en Mitchell Docker (Skil-Shimano) een groot gat probeerde te slaan, begon een grote groep renners als eerste aan dé kuitenbijter van de dag: de Coll de Puigmajor.

Op de flanken van deze 14 kilometer lange klim waren het de Spanjaarden Rafael Valls (Footon) en Manuel Vazquez (Andalucia) en het Milram-duo Linus Gerdemann en Thomas Rohregger die het hazenpad kozen. De vier bouwden hun voorsprong steeds verder uit, en even voor de top vond Valls het tijd om zijn duivels te ontbinden. Niemand was in staat om te volgen, en zo had de jonge Spaanse klimgeit op de top een voorsprong van ruim 20 seconden op Gerdemann en Vazquez.

In de afdaling liep die voorsprong echter snel terug. Met nog drie kilometer te gaan was het verschil nog slechts 5 tellen. Gerdemann en Vazquez wisten dat gat in extremis nog te dichten, waarna de 26-jarige Duitser zich de snelste toonde. Voor Milram een welkome opsteker, want sprintkopman Gerald Ciolek brak vandaag zijn sleutelbeen in de Tour of Qatar.

Trofeo Inca (157,2 km – 1.1)
1. Linus Gerdemann (Dui/Team Milram) 3u55m45s
2. Rafael Valls (Spa/Footon-Servetto) z.t.
3. Manuel Vazquez (Spa/Andalucia-CajaSur) z.t.
4. Mikel Nieve (Spa/Euskaltel-Euskadi) + 2m22s
5. Aitor Perez (Spa/Footon-Servetto) + 2m33s
6. José Ivan Gutierrez (Spa/Caisse d’Epargne) z.t.
7. Jan Bakelants (Bel/Omega Pharma-Lotto) + 3m24s
8. Thomas Rohregger (Oos/Team Milram) z.t.
9. Rein Taaramäe (Est/Cofidis, le Crédit en Ligne) z.t.
10. Johannes Fröhlinger (Dui/Team Milram) + 4m09s

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone