Gerben Thijssen vol ongeloof na GP Monseré: “Dacht dat ik tweede was”

zondag 5 maart 2023 om 15:23
Gerben Thijssen vol ongeloof na GP Monseré: “Dacht dat ik tweede was”

foto: Cor Vos

“Het is nu officieel, dat is echt fantastisch”, jubelde Gerben Thijssen in het flashinterview kort na de finish van de GP Monseré. Acht minuten eerder had hij een sprintduel uitgevochten met Caleb Ewan in Roeselare. Een heel nipt sprintduel. “Ik dacht dat ik tweede was…”, vertelde de sprinter van Intermarché-Circus-Wanty.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Ewan had zijn interview al gegeven, want hij was op basis van de wedstrijdbeelden al naar de winnaarstent geroepen. Tot na het bestuderen van de finishfoto Thijssen als winnaar werd uitgeroepen. “Dat je  wint en zo’n kampioen verslaat, dat is fantastisch!”, zegt de Belg. “Hier hebben we ongelooflijk hard voor gewerkt.”

“De UAE Tour was tegengevallen voor mij. Ik werd daar een keer zevende en dat was mentaal moeilijk. Maar voor vandaag had ik vertrouwen, want ik voelde me de hele week goed. Alleen is winnen wel iets anders. Het is eindelijk gelukt en ik ben ongelooflijk content”, aldus Thijssen.

“Vorig jaar had ik al drie keer gewonnen en vandaag had de ploeg veel vertrouwen in mij. Ze gaan echt door het vuur voor mij”, spreekt hij een dankwoord uit voor zijn ploegmaats. “Ploegleider Dimitri Claeys zei dat ik ik in het wiel van Caleb moest zitten. Daar heb ik hard voor gevochten. Vaak wordt gezegd dat ik vaak het wiel van de lead-out verlies, maar vandaag kon ik mij echt meten in de sprint.”

Lees ook:
Fotofinish: Gerben Thijssen toch winnaar GP Monseré na duel met Caleb Ewan

foto: Cor Vos

Jantje lacht, Jantje huilt
Voor Caleb Ewan waren de druiven zuur. Eerst werd hij al geïnterviewd als ‘winnaar’. “In de UAE Tour dacht ik ook dat ik won (tegen Tim Merlier, red.) maar het is bevestigd en ik ben hier heel blij mee. Dit geeft vertrouwen voor wat er nog aankomt”, zei de kopman van Lotto Dstny in eerste instantie.

Niet veel later verscheen hij opnieuw voor de camera, nu als nummer twee van de GP Monseré. “Ja, dit is niet geweldig… Dit lijkt het thema van dit jaar te worden. Ik heb langere armen nodig of moet sneller sprinten, denk ik… Maar het is wat het is. Mijn vorm is goed, alleen moet mijn sprint nog beter. Dat is wel zeker. Ik hoop snel weer te winnen”, aldus Ewan.

Voor de Australiër wacht nu Milaan-San Remo. “Ik kies dit jaar voor een andere aanloop. Ik ga nu twee weken trainen richting Milaan-San Remo. Dat moet werken voor mij”, legt hij uit. “Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico zijn zo zwaar, dat je  als sprinter vaak niet op tijd herstelt. Nu heb ik mijn volledige focus op de training.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

de adelaar 5 maart 2023 om 15:57

Normaal ligt ewan met zijn neus op het voorwiel. Maar op 1 of andere manier zie ik m dat nauwelijks meer doen. Die welshford moest er omheen maar dat is wel een rappe

0
Samamba 5 maart 2023 om 21:10

Inderdaad, lijkt zijn sprintpositie aangepast te hebben, misschien meer power, maar duidelijk minder aero.

0
JensVdB 5 maart 2023 om 18:14

Normaal was hij ook tweede, Ewan was duidelijk eerste en daarom laten ze de fotofinish niet zien

-1
the student 5 maart 2023 om 18:26

hahaha alles is een complot tegenwoordig. Geloof je t zelf.

-1
JohnDeere 5 maart 2023 om 20:33

Kan je ergens een beeld geven waarop duidelijk is dat Ewan eerste was?

0
Samamba 5 maart 2023 om 21:11

JohnDeere, kan je ergens een beeld geven waarop duidelijk is dat Thijssen eerste was?

Kan je dus ook omdraaien hé. Ondertussen is de photofinish ergens verschenen en die is ontzettend wazig. Zo goed als onmogelijk om daaruit te concluderen wie wint.

0
JohnDeere 5 maart 2023 om 21:51

@Samamba het is de tweede keer dat Jens de jury beschuldigt. Dit was na de UAE Tour ook zo. Zolang wij de finishfoto van vandaag niet zien, moeten wij de jury volgen. Er is niks dat er op wijst dat de jury iemand bewust benadeeld.

0
Gebruikersnaam 5 maart 2023 om 22:34

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230305_97323537

Genant slechte fotofinish en foto's uit een andere hoek die winst voor Ewan suggereren, al kan dat laatste natuurlijk vertekenen

0
Cycling 5 maart 2023 om 23:11

Dit keer kan ik JensVdB geen ongelijk geven. De beelden die tot op heden terug te vinden zijn, zijn waardeloos. Dit is een aanfluiting om in deze tijd van de technologie geen betere beelden te kunnen maken. Ook al is het maar GP Pierre Monsere voor de renner maakt een overwinning of niets heel veel uit.

1
Cycling 5 maart 2023 om 23:13

@JohnDeere als de beelden niet getoond worden, mag je de organisatie wantrouwen. In de moderne tijd is het een kleine moeite om de beelden te tonen en uit te leggen waarom Thijssen gewonnen heeft

0
Cornelius 6 maart 2023 om 00:11

Op basis van deze finishfoto valt natuurlijk geen winnaar aan te wijzen. Deze wedstrijd zou onmiddelijk van de UCI-kalender verwijderd moeten worden. Maar zoals te doen gebruikelijk zal de UCI wel weer pretenderen dat er niets aan de hand is.

Het wordt echt hoogste tijd dat het professionele wielrennen wordt ondergebracht in een professionele organisatie, zoals professioneel tennis is ondergebracht in ATP en WTA. De UCI kan zich dan net als de ITF bezig houden met amateurs en recreanten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone