Gerben Kuypers zet zegereeks in Coupe de France voort

zaterdag 3 december 2022 om 17:37
Gerben Kuypers zet zegereeks in Coupe de France voort

foto: Cor Vos

Gerben Kuypers heeft de vijfde manche van de Coupe de France Cyclo-cross gewonnen. De Belg was de beste in de veldrit van Troyes (C2). Zijn landgenoot Clément Horny werd tweede, Zwitser Timon Rüegg derde.

Kuypers, die ook alle vier voorgaande wedstrijden van de Coupe de France op zijn naam schreef, had op de streep vier seconden voorsprong op Horny. Rüegg keek tegen een grotere achterstand aan: hij eindigde op 22 tellen van de winnaar. Bij de vrouwen ging de zege naar thuisrijdster Lauriane Duraffourg. Zij hield een andere Française, Perrine Clauzel, af met dertien seconden. Maghalie Rochette vervolledigde het podium.

Toi Toi Cup
Ook in Tsjechië stond een klassementscross op het programma. De veldrit in Kolin (C2), onderdeel van de Toi Toi Cup, kwam op naam van Simon Vanicek. Hij verwees Marek Konwa en Adam Toupalik naar de tweede en derde plek. De Belg Ingmar Uytdewillligen werd zesde.  In de vrouwenwedstrijd zagen we een volledig Tsjechisch podium. Vanda Dlasková klopte Tereza Vanicková en Nikola Bajgerova.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lalsacien 3 december 2022 om 19:13

Hij doet wat hij moet doen om de bondscoach te verleiden om hem in de wereldbeker te laten starten. Zet ‘m op Gerben!!!

1
Mystery Rider 4 december 2022 om 05:47

Ja is jammer, maar zoals hij zelf al uitgelegd heeft, doet de bondscoach aan rotatie voor de extra plaatsen, terwijl zijn prestaties natuurlijk stukken beter zijn dan die van Lander Loockx of Witse Meeusen (of Jente Michels)…die amper meer / minder punten hebben in de UCI ranking!

Het gat met Nys, Verstrynge en Wyseure is natuurlijk wel nog een pak groter!

Zoals je zegt, veel succes Gerben !

0
sooike 4 december 2022 om 00:13

Boom was een interessantere graadmeter geweest voor Kuijpers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone