Gerben de Knegt ziet doorslaggevende factor: “Van der Poel deed Van Aert daar steeds pijn”

zondag 5 februari 2023 om 21:16
Video

Mathieu van der Poel klopte zondagmiddag in zijn Hoogerheide aartsrivaal Wout van Aert in de strijd om het wereldkampioenschap veldrijden 2023. In de eerste helft van de cross greep hij de Belg bij de keel, maar in de laatste paar rondes leek hij het moeilijk te hebben. “Toch heeft Mathieu ervoor gezorgd dat Van Aert niet helemaal fris meer was”, vertelt de bondscoach aan.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Knegt stond bij de trappen en kon daar goed zien dat zijn poulain de Belgische topfavoriet steeds pijn deed op dat deel van het parcours. “Daar heeft hij vertrouwen uit geput. Hij zei ook te vertrouwen op zijn sprint en dat bleek ook wel. Al maakt Wout van Aert daar in mijn ogen écht een fout. Het leek erop dat hij verbaasd was dat Mathieu zijn move niet maakte op de balken. Het leek alsof-ie niet meer wist wat-ie moest doen.”

Fantastisch WK
Met vier gouden medailles, drie zilveren en een bronzen medaille, werd Nederland afgetekend winnaar van de medaillespiegel op het WK in eigen land. De bondscoach was dan ook ruimschoots tevreden. “Het was voor ons een fantastisch WK! Het begon al heel fijn met de Mixed Team Relay. Zelf vond ik dat heel leuk, dat we die wonnen met heel de groep. Alleen de lekke band van Lauren Molengraaf is het enige smetje op dit weekend.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

oliebol 6 februari 2023 om 10:44

Jos de chauvinist

0
Posterix 6 februari 2023 om 10:49

Is de lekke band van Lauren ook niet gelijk de enige van alle renners? Hoeveel pech moet je hebben he?

0
Jos_Jas 6 februari 2023 om 10:20

Wat een afgang voor de belgen. Wij hebben weer afgetekend gewonnen. #jostrots #trotsejos #fierejos #josviert

-4

Headlines

Populair

Materiaalzone