Gerben de Knegt: “Parcours in Lenzerheide ligt Mathieu van der Poel”

woensdag 5 september 2018 om 08:58
Gerben de Knegt: “Parcours in Lenzerheide ligt Mathieu van der Poel”

foto: WielerFlits / Tim van Hengel

Mathieu van der Poel treft op het WK mountainbike in Lenzerheide een parcours dat hem goed moet liggen. Dat denkt bondscoach Gerben de Knegt. “Mathieu heeft er eerder goed gepresteerd en er zijn meerdere delen in het traject waar hij zich thuisvoelt”, zegt hij op de KNWU-website.

“In potentie is Mathieu een kandidaat voor het podium. Met die insteek konden we de afgelopen jaren bij verre niet starten bij een WK voor mannen”, zegt De Knegt. “Ik ben dan ook heel blij dat Van der Poel nog tot en met de Olympische Spelen van Tokio wil blijven mountainbiken.”

De Knegt denkt dat Van der Poel op het EK een mindere dag kende omdat hij te veel kilometers op de weg had getraind om goed bij de wegwedstrijd voor de dag te komen. “Dat lukte, maar de omschakeling naar de MTB ging toen even niet. Dit seizoen heeft hij meerdere keren laten zien dat hij op het podium kan eindigen te midden van de wereldtop en dat is dan ook de insteek voor dit WK.”

In zijn element
Volgens De Knegt moet het parcours in Zwitserland Van der Poel liggen. “Hij heeft er eerder goed gepresteerd en er zijn meerdere delen in het traject waar hij zich thuisvoelt. Zo is er een lange strook met wortels, iets wat hij goed aankan en als het nat is, is het zelfs enigszins glibberen en glijden. Als veldrijder is Mathieu dan in zijn element.”

De Cross Country-wedstrijd waaraan Van der Poel deelneemt is aanstaande zaterdag en begint om 15.30 uur.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Secondant 5 september 2018 om 09:09

Jammer dat het mountainbiken zo weinig op TV is en je je al snel tot internetkanalen moet wenden. Deze sport is mijn inziens een echte tv-sport, nog meer dan bijv. veldrijden. En het niveau is ook hoger.

toiletduck 5 september 2018 om 11:54

Als het goed is kun je de wedstrijd (online) volgen via Red Bull TV: https://www.redbull.com/int-en/tv/live/AP-1WNUU4YX92111/uci-mtb-world-championship

teqnl 5 september 2018 om 13:12

Via Chromecast is dit super te doen. Even app van Red Bull op je telefoon zetten (gratis). En vervolgens genieten van het prachtige engels van Bart Brentjens. Je kan zelfs een mooie notificatie krijgen wanneer het begint :)

Tour 5 september 2018 om 17:25

Vind het excuus een beetje dom.
Hoezo ? Teveel op de weg, om goed te zijn op de mtb. Waarom dan niet iets minder doen. En de mtb wedstrijd winnen door op het juiste moment iets meer te doen.
Hopelijk zaterdag om 1530 alles voor elkaar. Redbull zendt het uit en via YouTube, UCI kanaal.

yo-eddy 8 september 2018 om 11:16

werd met dit “beetje domme” excuus wel gewoon tweede op het EK op de weg …… het zijn twee totaal verschillende inspanningen, niveau bij MTB is ook extreem hoog. Als hij echt olympisch goud wil op de MTB zal hij zich de komende jaren nog iets meer moeten specialiseren. Je merkt hoever de disciplines uit elkaar liggen als je bv Schurter in een cyclocross wedstrijd ziet, daar heeft hij geen kans tegen VdP terwijl hij ‘m op de MTB nog steeds veelal de baas is.
Het is echt bizar om te zien hoe hoog het niveau van VdP is over alle disciplines, dat het dan soms een keer niet lukt is niet vreemd toch?

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair