Geraint Thomas: “Veel renners zullen ontploffen in de derde Tourweek”

vrijdag 15 mei 2020 om 10:10
Geraint Thomas: “Veel renners zullen ontploffen in de derde Tourweek”

foto: Cor Vos (archief)

Voor Geraint Thomas staat alles weer in het teken van de Tour de France (29 augustus-20 september), zo vertelt de Brit in gesprek met Eurosport. De Tourwinnaar van 2018 verwacht een spectaculaire ontknoping. “Ik denk dat veel renners zullen ontploffen in de derde Tourweek.”

De meeste renners snakken naar wedstrijden, terwijl ploegen hun sponsors weer willen plezieren door in beeld te rijden. “Ik heb gek genoeg wel genoten van de afgelopen periode”, aldus Thomas, die onlangs vader werd van een zoon. “Ik heb tijd met hem kunnen doorbrengen, wat normaal helemaal niet mogelijk is. Er veranderde verder ook niet veel in mijn leven.”

“Mijn dagelijkse routine bestaat namelijk uit trainen, eten en herstellen. Ik ga nauwelijks uit eten en heb vrij weinig contact met mensen. Ik heb familie en vrienden wonen in Cardiff, maar daar woon ik zelf niet meer”, aldus Thomas, die weer aan het trainen is met het oog op de Ronde van Frankrijk. Wat verwacht de Tourwinnaar van 2018 eigenlijk van de aankomende editie?

De 33-jarige renner heeft het over een spectaculaire laatste week. “De eerste tien dagen zullen geen problemen opleveren, maar in de laatste week zullen veel renners een inzinking krijgen. Renners die een goede voorbereiding achter de rug hebben, zullen minder snel ontploffen”, verwacht Thomas.

Chris Froome 
Thomas zal in de Tour normaal gesproken het kopmanschap moeten delen met titelverdediger Egan Bernal en Chris Froome, al vertrekt de viervoudige Tourwinnaar in de zomer wellicht naar een andere ploeg. Volgens Ciclo21 heeft Movistar verregaande interesse in Froome. Voor een tussentijdse transfer moeten alle partijen akkoord geven.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Ligthning 15 mei 2020 om 10:33

Er is nog drie en een halve maand tijd om op te bouwen. Een aantal renners is blijven fietsen. Anderen zijn in beweging gebleven op de rollen. Nadat ze al een kleine twee maanden stevig getraind en gekoerst hadden in januari/februari/begin maart. In juni zullen de meesten al een voldoende basis hebben om volop te trainen. Enkel het gebrek aan wedstrijden zal hen ervan weerhouden al in juli in (top)conditie te zijn. Met een aantal wedstrijden in augustus, zullen de deelnemende Tourrenners zeker in vorm zijn, zowel qua intensiteit als qua duur. Meer nog, ze zullen frisser aan de start verschijnen. Met net minder uitval en ‘lijken’ op het einde van de Tour.

Turtlehead 15 mei 2020 om 11:46

Ik denk dat je gelijk hebt. Bovendien een stuk minder heet. Dat scheelt ook nog.

Rawolf 15 mei 2020 om 13:03

2 maanden stevig gekoerst???

Primoz Roglic heeft nog geen koersdag op zijn naam staan dit jaar en zo zijn er nog.

S. Morgenstern 15 mei 2020 om 13:13

Getraind en gekoerst… Ik denk dat de kanttekening eerder is dat ze in die maanden een stevige basis hebben gelegd, die groter is dan één van twee maanden.

Spake Breekerd 15 mei 2020 om 12:43

Ik kan me ook voorstellen dat een aantal renners met “kleine” blessures uitstappen. Er zijn dit jaar nog veel mooie koersen te rijden in een korte periode. Waarom dan nog 2 weken aanklampen als je vrijwel kansloos bent. Beter thuis herstellen, week later knallen.

Dr op en dr over 15 mei 2020 om 13:07

"Veel renners zullen ontploffen in de derde Tour week"

Edit: Dit is niet helemaal de bedoeling, graag on-topic.

klaasd 15 mei 2020 om 14:11

Er zijn zo vele factoren natuurlijk. Renners maken de koers, maar ook het weer, valpartijen, een favoriet die er doorheen zakt.

martini151 15 mei 2020 om 14:39

Dat is dus in het voordeel van renners die ze derde week op hun best zijn. Oftewel, Kruijswijk wint de Tour dit jaar!!!

Ligthning 17 mei 2020 om 10:17

In het begin van het seizoen bijna niet gekoerst….. ? Dat is dan eigen keuze. Of overmacht, zoals door de zware valpartij met breuken tot gevolg voor Ben Hermans. Alle renners, tenzij diegenen die de laatste weken voor de competitiestart ziek of gekwetst raken, zullen wel degelijk zeer goed voorbereid aan de start komen. En frisser zijn dan anders.

Headlines

Materiaalzone

Populair