‘Movistar heeft interesse in Chris Froome’

vrijdag 15 mei 2020 om 08:35
‘Movistar heeft interesse in Chris Froome’

foto: Cor Vos (archief)

De naam van Chris Froome zingt rond in Spanje. Volgens Ciclo21 heeft Movistar namelijk interesse in de diensten van de viervoudig Tourwinnaar. De Brit vertrekt mogelijk halverwege dit seizoen al bij Team Ineos. Twee ploegen zouden openstaan voor een tussentijdse komst van Froome, zo wist Cyclingnews eerder al te melden.

Froome beschikt bij de miljoenenploeg van Team Ineos over een aflopend contract en van een contractverlenging is nog geen sprake. De 34-jarige coureur heeft aangegeven graag voor een vijfde eindzege in de Tour de France te willen gaan. Van het kopmanschap bij Team Ineos is hij dit jaar allesbehalve zeker, met titelverdediger Egan Bernal en ook Geraint Thomas in de ploeg.

Volgens Cyclingnews heeft Froome daarom al meerdere gesprekken gevoerd met andere teams voor volgend seizoen. Aangezien de Tour vanwege de coronacrisis is opgeschoven naar eind augustus, komt ook de optie van een tussentijdse transfer aan het licht. Naar verluidt hebben twee ploegen Froome een aanbod gedaan voor een zomerse overstap (in augustus) of een transfer na dit seizoen.

Fusie Spaanse en Britse telefoonmaatschappijen 
Zo kan de 34-jarige ronderenner rekenen op verregaande interesse van het Spaanse Movistar, de ploeg van manager Eusebio Unzué en renners als Alejandro Valverde en Enric Mas. De reden: Ciclo21 meldt dat Telefónica – het overkoepelende bedrijf van de WorldTour-formatie – onlangs is gefuseerd met het Britse Liberty, waardoor het nu deel uitmaakt van het succesvolle telecommunicatiebedrijf.

Het aantrekken van Froome zou voor Movistar een publicitaire, commerciële en sportieve coup zijn, zo schrijft de Spaanse wielerwebsite. Voor een tussentijdse transfer moeten alle partijen akkoord geven. Froome en Team Ineos houden zich voorlopig op de vlakte wat betreft een vroegtijdige overstap naar een concurrerende ploeg.

Dit artikel delen:

26 Reacties

EducationSecond 15 mei 2020 om 08:56

Zal Froome dan voor Valverde gaan rijden, of andersom?

Glorious 15 mei 2020 om 09:32

Valverde kan het niet meer aan echt voor het podium te gaan.

Scott Sunderland 15 mei 2020 om 11:06

Froome voor Valverde ?? Als ze een knecht willen voor Valverde zijn er vast goedkopere op de markt dan Froome.

Romāns Vainšteins 15 mei 2020 om 09:05

Gevoelswaardig natuurlijk een flink stuk lelijker dan naar NTT. Een Heymate met een sliert zwoegende caballeros voor zich ipv the lost South African coming home. Doch dat leijke is juist precies wielrennen, gaan met de wind. Ik zie het overigens eerder in drama dan successen eindigen, Mas en Soler zullen zich er goed mee vermaken mochten ze betere benen hebben en het kopmanschap overnemen gedurende een ronde.

hartstikkebedankt 15 mei 2020 om 11:33

Froome komt alleen uit Kenia, niet uit Zuid-Afrika. Wel reed hij voor Barloworld natuurlijk.

Romāns Vainšteins 15 mei 2020 om 11:41

Hij heeft een belangrijk deel, tienerjaren en vroege volwassenheid, van zijn leven in Zuid Afrika doorgebracht.

LaurentJalabert 15 mei 2020 om 09:10

Kan niet wachten op de nieuwe docu!

Johnny7 15 mei 2020 om 09:19

Blij dat mijn zorgen over meerdere kopmannen (van het hoogste niveau dan) waar blijken te zijn omdat het allemaal haantjes zijn. Froome is niet blij met de situatie bij zijn ploeg maar heeft gewacht tot zijn contract afloopt. Hij gaat zeker niet bijtekenen. Zie hem wel als een persoon die minder wil verdienen om nog meer successen te halen ergens anders.

Bij Movistar lekker knechten voor Valverde en verder voor eigen kansen gaan in de Dauphine!

Duh 15 mei 2020 om 09:34

Ik moet het nog zien dat INEOS akkoord gaat, of er moet een extreem hoge vergoeding tegenover staan en/of ze hebben financieel lucht nodig. Ze zullen maar de Tour verliezen van Froome bij Unzue, dan zijn ze eeuwig de schlemiel.

Romāns Vainšteins 15 mei 2020 om 09:39

Die gok nemen ze met 2 tourwinnaars in bezit betere labresultaten wel. Ook zullen ze Froome als tegenstander qua publiciteit, inclusief elke dag elkaar obligate reetveren toestekend en kwijlerige verhalen over sportmanship uitbrakend, dan om het even welke andere. Tenslotte denk ik dat ze niet in de weg gaan liggen mocht Froome dit echt willen gezien alle successen die ze samen behaald hebben.

Sagan=hulk 15 mei 2020 om 10:36

Gisteren las ik al het gerucht dat Verona dan de omgekeerde overstap zou maken, een ruildeal als het ware.

IlPirata 15 mei 2020 om 10:43

Laat maar gebeuren. Of Mas en Soler er zo blij mee zullen zijn is de vraag, maar Movistar heeft wel heel veel ingeleverd t.o.v. verleden seizoen. (Landa, Carapaz,Quintana, Anacona etc).

FDJ 15 mei 2020 om 11:07

Mas en Soler hebben nog niet bewezen een structurele factor te zijn in grote ronden. Mas dan weliswaar een keer podium in de Vuelta, maar Soler is in mijn ogen absoluut geen podiumkandidaat. Een fitte Froome is dat wel. Froome hebben we naar zijn zware val helaas niet meer zien rijden. Dat maakt het lastiger, maar het is wel een gemotiveerd trainingsbeest.

IlPirata 15 mei 2020 om 11:30

Eens, ik ben voor spreiding van kopmannen over de teams en juich elke verzwakking van Team Ineos toe. (Zo had ik bv. Dumoulin ook liever gewoon bij Sunweb zien koersen.)

Scott Sunderland 15 mei 2020 om 11:09

Bij INEOS denk ik dat ze dat wel prima vinden. Froome is niet de man van de toekomst. Maar ze gunnen het hem vast wel nog een keer vol voor de Tour te gaan. Bij INEOS heb je inmiddels andere kopmannen, daar is dat niet meer mogelijk voor Froome.

Jean Dumas 15 mei 2020 om 11:15

En Bahrain-McLaren zal de andere wel zijn.

KnightBiker 15 mei 2020 om 11:37

Great – follow the money! Zo kom je er achter waar de grootste kans zit waar Froome naar toe kan gaan.

De telecom en streaming TV media is ook een van de sectoren waar de klappen niet zo hard vallen in deze crisis en waar dus eventueel geld is. (Dat betekent niet dat de streaming media stabiel is: er zijn grote stromen klanten die in versneld tempo overstappen op digitale media en Video On Demand services)

Polleke 15 mei 2020 om 11:37

Chris zal wel schrikken als hij na het avondeten geen glas ketonen maar een Cruzcampo gaat drinken met zijn ploegmaten….

Eljorro 15 mei 2020 om 12:04

Voor publiek is het stuk leuker als Froome naar andere ploeg gaat.

Japsie 15 mei 2020 om 12:09

Soler is zwaar overschat. Oh maar wat lijkt me dit mooi. Dat wordt schitterende tv. Froome spartelend in dat blauwe truitje terwijl Valverde weer eens de aanval kiest.

Velominatus 15 mei 2020 om 17:42

Soler overschat zichzelf maar is niet te beroerd om er op kop nog even een slinger aan te geven als Froome aan het elastiek hangt.

Dr op en dr over 15 mei 2020 om 13:01

Froome mag anders ook nog altijd in m’n Cycling Manager ploegke komen rijden hoor. Zolang z’n salariseisen niet te absurd zijn uiteraard. ;)

Cyclinglover 15 mei 2020 om 13:57

Dan zie ik hem nog liever naar Arkéa-Samsic gaan, al lijkt Bahrain me het meest geschikt. Landa veranderd dan wel weer van ploeg volgend seizoen als hij weer eens kopman wilt zijn.

sl2512 15 mei 2020 om 15:27

Als fan van Movistar word ik niet heel vrolijk van het beeld van een harkende Brit in dat prachtige tenue.
Ik vind het in alle opzichten een verschrikkelijke renner maar zou het een fantastische prestatie vinden als hij zijn oude niveau benadert na die horrorblessures.
Als INEOS hem laat gaat bevestigt dat in ieder geval dat ze er weinig vertrouwen in hebben en wellicht zelfs blij zijn om van een dure renner af te zijn.

Velominatus 15 mei 2020 om 17:43

Mooi. El Tridente in ere hersteld. Blijft een vermakelijk tactisch concept.

ProfrondeZevenbergen 15 mei 2020 om 19:44

Nu Jumbo nog uit elkaar en we krijgen een mooie Tour met veel sterke kopmannen bij verschillende ploegen. Iedereen blij. Als het allemaal doorgaat natuurlijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair