Geraint Thomas optimistisch over toekomst Sky

Door , donderdag 13 december 2018 om 16:05
Geraint Thomas optimistisch over toekomst Sky

foto: Sirotti

“We hebben er nog altijd vertrouwen in dat de ploeg zal blijven bestaan.” Geraint Thomas klinkt optimistisch, één dag nadat bekend werd dat Sky stopt met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. “Het is ook wel weer spannend”, zo laat hij weten aan de BBC.

Het betekent echter niet dat de regerend Tourwinnaar niet werd verrast. “Het is zeker een schok, een teleurstelling. Maar als je terugkijkt, dan besef je dat tien jaar een hele lange periode is als hoofdsponsor. Het is een ongelofelijke tijd geweest, en we willen ook met een hoogtepunt afscheid nemen.”

De vraag is of teammanager Dave Brailsford op tijd een nieuwe hoofdsponsor weet te vinden, om zodoende op dezelfde voet verder te gaan. Thomas heeft in ieder geval vertrouwen in Brailsford. “We geloven nog altijd dat hij het team bij elkaar kan houden.”

Extra motivatie 
“We hebben heel wat ploegen gezien die hun hoofdsponsor verloren, maar toch hun toekomst wisten veilig te stellen. Kijk maar naar Movistar, dat de afgelopen dertig jaar verschillende geldschieters heeft gehad”, aldus Thomas, die gek genoeg ook wel uitkijkt naar de komende periode. “Het is ook wel weer spannend. Het geeft iedereen namelijk net dat beetje extra motivatie om nog beter te doen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

LB117 13 december 2018 om 23:42

0 reacties op de reactie van de tourwinnaar op het stoppen van zijn ploeg zegt alles over de status van de beste man… het lijkt wielerflits.be wel

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.