Geraint Thomas looft Filippo Ganna: “Hij is net als Wout van Aert in de Tour vorig jaar”
foto: Cor Vos
woensdag 6 september 2023 om 17:42

Geraint Thomas looft Filippo Ganna: “Hij is net als Wout van Aert in de Tour vorig jaar”

Geraint Thomas zat woensdag mee in de vlucht, maar eindigde uiteindelijk als vijfde. Dat ondanks het berenwerk van Filippo Ganna, voor wie de Brit na afloop veel lovende woorden had. “Hij is net als Wout van Aert in de Tour de France vorig jaar.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is niet de dag waarop we gehoopt hadden”, doet de Brit zijn verhaal na de finish. “We zaten in de vlucht, maar ik voelde me niet op mijn beste. Dat Pipo en ik meezaten, was wel ideaal. Ik had alleen geen gas meer in de tank zitten. Vanuit de auto werd ik wel aangemoedigd, maar meer zat er niet in. Ik heb alles gegeven.”

Verder was Thomas laaiend enthousiast over zijn ploeggenoot Ganna. “Hij is zo verschrikkelijk sterk. Vandaag was misschien net iets te steil voor hem, maar hij kan gewoon vroege vluchten forceren. Dat doet me denken aan Van Aert vorig jaar in de Tour de France.”

“We blijven het de komende weken proberen”, eindigt de coureur van INEOS Grenadiers, die nu 18de staat in het algemeen klassement op 7 minuten en 34 seconden.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 september 2023 18:19
Goeie tactiek van Ineos als Thomas het kan afmaken, domme tactiek als je 5e wordt. Dan heb je je concurrenten de helpende hand geboden tot de laatste 1,5km.
6 september 2023 18:59
"Ik voelde me niet op mijn best". Dat maakt de tactische aanpak van Ineos alleen nog maar onbegrijpelijker.
6 september 2023 19:16
Vraag me af of ze niet beter hadden geprobeerd met Ganna te winnen (alhoewel hij wsl iets te zwaar is tov de springveren). Ganna is in goede vorm en kan deftig hard fietsen.
6 september 2023 19:18
Helaas doet Thomas zelf in niets denken aan de Vingegaard uit de Tour van vorig jaar…
Maar zijn openhartigheid siert hem wel weer.
6 september 2023 21:04
Leuk dat ie complimentjes geeft en op zich zijn die complimentjes helemaal verdiend, maar al dat beuken op kop was wel mooi voor niets. Waarom laat je in hemelsnaam iemand zo op kop sleuren als je de benen niet hebt…….
6 september 2023 21:17
De wout van aert vd tour vorig jaar...?? Heeftie wel goed gekeken dan? Die prestatie was uniek en monumentaal. Daar komt ganna niet aan. Echt niet.
    6 september 2023 21:29
    Zucht. Hij zegt ‘doet me denken aan’, hij zegt niet dat Ganna daar aan komt of hetzelfde presteert of heeft gepresteerd. Hij trekt de vergelijking met een andere sterke allrounder die voor zijn kopmannen de forcing doet. That’s all.
    6 september 2023 22:05
    Vergelijking gaat mank. Daarnaast werd ik door de titel op verkeerde been gezet.

Reacties zijn gesloten.