zondag 30 juli 2023 om 14:02

Geraint Thomas bereidt zich rustig voor op duels met Evenepoel en Vingegaard : “Alles is een bonus”

Video Geraint Thomas bereidt zich deze week in de Ronde van Polen voor op zijn tweede grote doel dit seizoen: de Vuelta a España. De Brit ziet er naar uit om het in Spanje op te nemen tegen Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Remco Evenepoel. “Het klopt dat er veel goede renners starten in Spanje, maar ik denk dat het een grote uitdaging voor me is.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Veel druk voelt Thomas ook niet meer na zijn tweede plaats in de Giro d’Italia eerder dit jaar. “Alles is een bonus nu. Ik had een turbulent voorjaar en slaagde er alsnog in om een goede Giro te rijden. De vorm die ik daar had heeft me een boost gegeven. Natuurlijk was het teleurstellend om op de voorlaatste dag nog de roze trui kwijt te raken, maar ik mag vertrouwen putten uit de Giro.”

“In de Vuelta gaan we zien wat er gebeurt. Ik sta hier nu aan de start van de Ronde van Polen om aan de wedstrijdintensiteit te werken en om me zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor de Vuelta. De afgelopen weken ben ik ook al op hoogtestage geweest.”

Na de Ronde van Polen start Thomas ook nog op het WK tijdrijden. De kopman van Ineos Grenadiers start niet op het WK op de weg, want daar zag hij geen tijd meer voor. “Als je hier nu in Polen bent, is daar niet echt de tijd voor.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2023 16:45
Top 3 in de Vuelta voor G. Thomas is zeker mogelijk.
30 juli 2023 17:46
Ik twijfel er toch aan, Thomas is vaker iemand gebleken van 1 grote piek in een seizoen. Een tweede keer dit jaar de absolute topconditie voor de Vuelta, ik zie het niet zo gebeuren.
    30 juli 2023 17:57
    Enige jaar dat Thomas na het uitrijden van een grote ronde een tweede deed was 2015 (knechtenrol). De combi Giro en daarna Vuelta is nieuw voor hem. Het eerlijke verhaal, lijkt mij, is dat we niet weten hoe hij deze Vuelta zal verteren.
    In zijn topjaar 2018 was hij goed van februari tot juli overigens. En dat was niet eenmalig.
    30 juli 2023 18:11
    Goed van februari tot juli in 2018? Goed in maart en dan pas echt top in de zomer (Dauphiné-Tour), ja.

Reacties zijn gesloten.