George Bennett na derde plek: “In de finale moest ik gokken”

donderdag 20 mei 2021 om 19:36
George Bennett na derde plek: “In de finale moest ik gokken”

foto: Cor Vos

George Bennett liet zich vandaag in de Giro d’Italia weer van zijn aanvallende kant zien, maar greep in de finale naast een prestigieuze ritzege. De Nieuw-Zeelandse kampioen van Jumbo-Visma werd na een spannende slotfase derde, achter ritwinnaar Andrea Vendrame en Chris Hamilton.

Tijdens de finale van de twaalfde etappe van de Giro boterde het niet tussen George Bennett en zijn medevluchter Gianluca Brambilla. In de laatste kilometers waren beide renners niet bereid om een laatste gaatje te dichten op Vendrame en Hamilton. De twee kemphanen lieten zo een mogelijke ritzege lopen en kwamen uiteindelijk als derde en vierde over de streep.

Na afloop was Brambilla niet echt te spreken over het koersgedrag van Bennett, maar die laatste moest naar eigen zeggen wel gokken in de finale. “Je moet bereid zijn om te verliezen als je wilt winnen. Ik kan niet alle aanvallen terughalen, want dan zou ik alsnog derde of vierde eindigen. Meedoen voor etappezeges in ontsnappingen is iets dat ik niet veel doe.”

foto: Cor Vos

“Misschien duurt het even voordat ik het spelletje doorheb”
“Misschien duurt het ook even voordat ik het spelletje doorheb. Ik denk dat de etappes in het hooggebergte meer kansen bieden. Dan gaat het meer om de vorm van de dag, dan het kat- en muisspel dat er vandaag was. Na de teleurstellingen van vorige week ben ik het vertrouwen niet verloren. Ik ga proberen er nog het beste van te maken en een etappe te winnen.”

Bennett kwam aanvankelijk als vierde over de streep in Bagno di Romagna. In de sprint voor de derde plek week Brambilla echter behoorlijk van zijn lijn, zo oordeelde ook de jury na afloop van de etappe. De Italiaan van Trek-Segafredo werd uiteindelijk teruggezet naar de vierde plaats wegens een onreglementaire sprint.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Marik 20 mei 2021 om 19:39

Hij is eerlijk en stelt zich kwetsbaar op. Vind ik altijd sterk en verfrissend. Go Bennett!

KnightBiker 20 mei 2021 om 21:36

+1 jammer dat Het klassement niet lukt, en tactisch snapte ik die acties van gister ook niet erg maar hij maakt er het beste van en geeft aan dat er nog wat te leren valt. Prima instelling!

Michelangelo 20 mei 2021 om 20:17

Geen lulverhaal, maar gewoon zoals het is. En uit zijn woorden blijkt ook dat meezitten in een ontsnapping een stuk makkelijker is dan de rit uiteindelijk winnen.

Hopelijk is er nog een keer een zwaardere rit met langere klimmen waarin hij het probeert. Maar inmiddels staat hij ook weer een stuk dichter in het klassement, dus minder ruimte…

harryjohan71 20 mei 2021 om 20:37

Hij heeft al aangegeven dat hij niet van plan is morgen in het peloton te eindigen. Hij gaat voor de rit van zaterdag!

fietsvriend 20 mei 2021 om 20:40

Heerlijke renner met een eerlijk verhaal. En leuk dat ie toegeeft: ritten kapen is een ander spelletje en vraagt een andere instelling.
Ik moet zeggen dat ie zich in het middenstuk en laatste deel zo lang goed afzijdig hield, dat ik dacht dat ie heel slecht was maar speelde het dus goed. Maar reed uiteindelijk finale met de verkeerde concurrenten mee. En hoe dichterbij de finish hoe kleiner zijn kansen. Brambilla de grote verliezer vd vier.

horsm 20 mei 2021 om 20:56

Forza George!

Wildebert 20 mei 2021 om 21:35

Sjors was mooi de sjaak met zijn snellere medevluchters.

Nillus 20 mei 2021 om 22:01

Mooie vent die George, reed met Voss in zijn wiel voluit in de sterrato etappe, de dag erna in de aanval.
Plant dus weer een aanval zaterdag ..
Grinta ! Go George !

Jacco van Stierop 20 mei 2021 om 22:06

Goed dat hij de knop heeft kunnen omzetten.

Schitterend land, Nieuw Zeeland, daarom een regelrechte schande dat de nationaal kampioen in zo’n ongelofelijk suffe trui moet rondrijden.

vocsnor 20 mei 2021 om 22:12

Het is al niet eenvoudig om mee te zitten in de vlucht van de dag. Nog een pak moeilijker om het dan af te maken.
Hij geeft aan dat hij het spel moet leren, maar dat heeft niet zoveel zin.
Bennett heeft nu de kans gekregen om voor eigen klassement te gaan, en daar had hij ook recht op gezien zijn staat van dienst bij TJV.
Maar dat lukt duidelijk niet, en ritten kapen is een mooi alternatief in deze Giro, maar daar ligt niet zijn toekomst.
Bennett is een superknecht voor Roglic, en wie weet in de toekomst voor Foss, Vingegaard of Kuss.

Gr.R. 21 mei 2021 om 00:21

Bennett als de nieuwe Gesink?

rennerske 20 mei 2021 om 22:20

Sympathieke en relaxte gast. Oké, geen winst maar toch genoten. De verklaring die hij daar achteraf over geeft is heel begrijpelijk. ( @ jacco: die trui is inderdaad ruk)

Edwin Jansen 21 mei 2021 om 00:47

Toch wel sneu voor Gianluca dat hij meer vertrouwen heeft in George zijn kansen in dit soort finales dan George zelf. Doet zichzelf daarmee de das om. Je moet nooit uit gaan van iets anders dan je eigen kracht. Alles uit zijn reactie spreekt boekdelen. Ik heb op George gegokt en hij deed niet wat ik wilde/verwachte, dus maak ik hem maar even zwart om mijn eigen onvermogen te verbloemen. Het zijn net echte mensen die profwielrenners. Georgie blijft mijn held!

Marco Willems 21 mei 2021 om 00:49

Dat gokken vond ik helemaal niet zo gek. Wat ik vreemd vond was dat hij op de strook van 3-4% gaat aanvallen ipv op de stukken van 8-10%. Kun je beter op je kracht gokken dan dat iemand een gat voor je dichtrijdt.

Hij laat wel verbetering zien de afgelopen dagen, wellicht dat er toch nog een rit te pakken is maar dat zal heel lastig worden.

Groetjesaandevoetjes 21 mei 2021 om 01:51

Viel mij ook op. George is wel aan het verbeteren deze Giro, maar het is niet de George van Augustus 2020.

Medicijnman 21 mei 2021 om 08:05

Waar ik niemand over hoor: de demarrages van Bennett. Die zijn bijna net zo snedig als die van Gesink of Kruijswijk

platteprijs 21 mei 2021 om 08:27

Ik denk dat Bennett (George) tweemaal zo snel is als Kruijswijk.

Derierre de la course 21 mei 2021 om 08:57

Was hij er maar tweemaal zo lang aan blijven hangen als Kruijswijk.

Derierre de la course 21 mei 2021 om 08:59

Deze renner heeft zijn plan omgegooid en is volgens mij iets aan het doen wat hij nooit eerder gedaan heeft. Volgens mij heeft die elke dag opnieuw een super leerzame ontsnapping. Das toch wel het beste er van maken nu je andere plan in het water viel door een te koude eerste week.

Met een beetje steile leercurve en wat geluk volgende week een etappe?

Alexander 21 mei 2021 om 09:07

Hij geeft het zelf keurig aan dat het tactisch misschien beter had gekund. Hij lijkt mij typisch zo’n renner die teveel in zijn hoofd zit. Toen Brambilla aanzette om ze terug te halen had hij er gewoon overheen kunnen klappen en dan was het gat hoogstwaarschijnlijk grotendeels al dicht geweest. De grootste versnelling had Brambilla al gedaan. En er was toen ook nog grote kans dat Hamilton en/ of Vendrame zijn benen had stil gehouden na omkijken. Ik vond dit dus niet het goede moment om niet het gat dicht te rijden.

flipper 21 mei 2021 om 11:19

Het blijft voor mij een “net niet” coureur; op de momenten dat je als ploeg op hem rekent of hij voor eigen kans mag rijden gaat het vaak mis. Meer dan een handvol onbeduidende overwinningen en ereplaatsen op NK’s zie ik hem niet bij elkaar fietsen. Ik ken de details van zijn contract niet, maar ik zou hem geen topsalaris (als in richting 1KK) betalen.

Edwin Jansen 21 mei 2021 om 12:46

Je bent het meestal net niet als je de helft van het jaar je kloten er af draait voor iemand anders. Kijk naar Wout Poels. Als je bijna nooit een kans krijgt, dan is de druk op het moment dat je die wel krijgt gigantisch.

Headlines

Materiaalzone

Populair