George Bennett kampt met Ziekte van Pfeiffer

George Bennett kampt met Ziekte van Pfeiffer

foto: Sirotti

donderdag 15 december 2016 om 09:18

George Bennett moet een noodgedwongen rustperiode inbouwen. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo heeft namelijk de Ziekte van Pfeiffer onder de leden. “Hoe dat precies zit, weten we pas volgende week”, laat een woordvoerster van de ploeg aan WielerFlits weten.

Onduidelijkheid
De nummer tien uit de voorbije Vuelta a España deelt het nieuws zelf via Twitter. “Uit voorzorg moet ik rust nemen na de Ziekte van Pfeiffer (ook wel de kissing disease) een maand of twee geleden”, schrijft Bennett. “Mijn zomer is naar de knoppen, maar ik krijg er nu in ieder geval iets van mee”, probeert de Kiwi er het positieve van in te zien. Volgens LottoNL-Jumbo is er volgende week meer duidelijkheid. “Dan vindt er een onderzoek plaats en testen ze in het ziekenhuis het geprikte bloed van George. Zodra er meer bekend is over George’s gesteldheid, gaan we dat communiceren”, aldus de woordvoerster.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Javier 15 december 2016 om 09:21

Jammer, daar gaat een belangrijke giro-pion voor Kruijswijk.

0
rahimns 15 december 2016 om 09:32

Niet te snel conclusies trekken. Eerst even afwachten wat de bloedonderzoeken uitwijzen. En dan nog verschilt het per persoon hoe lang je er last van hebt.

0
Sephiroth 15 december 2016 om 09:35

Zo dat is wel flink balen hoor. Vaak is de nasleep van Pfeiffer toch wel lang en slopend als je ook topsport wil bedrijven. Maar wie weet inderdaad rahimns, misschien valt het mee en heeft hij geluk.

0
Wielerfan1987 15 december 2016 om 09:40

Bennett had inderdaad in mijn ogen nog meer de beoogd meesterknecht voor Kruijswijk kunnen zijn dan vdB.
Jammer dat hiermee een volwaardige deelname aan de Giro op het spel komt te staan

0
jvh93 15 december 2016 om 09:44

nu de rust maar pakken om op te bouwen richting de tour en dus later het seizoen te pieken. vooral geen risico’s nemen met het oog op de rest van het seizoen lijkt mij

0
robertowilco 15 december 2016 om 10:08

Ik hoop dat het bloedonderzoek meevalt, maar vrees het ergste, men noemt het ook wel de “kissing Disease” zo wordt het vaak overgebracht, het is te open dat niemand kan de ploeg aan zijn biddon gedronken hebben want zo kan het virus ook overgebracht worden, ik denk dat bij iedere renner die met hem gefietst heeft ook een bloedonderzoek zal plaatsvinden. De witte bloedcellen vermeerderen zich heel snel en worden heel groot, voor een topsporter funest.

0
xistnc 15 december 2016 om 10:11

Lol @ snoep, zo las ik het ook idd.

Als ik me goed heb laten voorliegen kun je Pfeiffer sowieso alleen maar vaststellen als je de ziekte niet meer hebt. Al kunnen de medici onder ons dat vast beter uitleggen.

Los daarvan: als Bennett het heeft over de ‘zomer’ dan bedoelt hij momenteel de zomer aan de andere kant van de aardbol, die toevalligerwijs samenvalt met onze winter.

0
Baukema Tomoulin 15 december 2016 om 10:14

Sterkte George! Vooral niet paniekeren en zaak om rustig en goed te herstellen. De nasleep van pfeiffer is vaak lastig omdat mensen te snel veel willen doen terwijl ze uitzieken. Ik schijf Bennett vast op voor weer een kunststukje in de Vuelta

0
achtpuntzes 15 december 2016 om 10:46

@ xistnc:
dat het hier winter is en daar zomer is natuurlijk geen toeval, maar een logisch gevolg van de hellingshoek van de aardas ten opzichte van de as van haar baan rond de zon.

0
woutersluis 15 december 2016 om 11:04

@robertowilco; Veel mensen zijn op kinderleeftijd of in de puberteit al in aanraking gekomen met EBV (het virus dat pfeiffer veroorzaakt) en zullen dus geen last hebben van Bennet’s infectie. Iedereen testen heeft weinig zin; dat zou ik pas doen als ze klachten krijgen of minder gaan presteren.

@xistnc: je kan bij Pfeiffer een bloedtest doen en pfeiffer uitsluiten bij een laag lymfocyten getal (dat zijn witte bloedcellen die sterk verhoogd zijn bij acute pfeiffer infectie) en als zowel je EBV-IgG en IgM negatief zijn. Dat zijn antillichamen tegen Pfeiffer. EBV-IgG blijft positief als je OOIT Pfeiffer hebt gehad. Als je een acute Pfieffer infectie hebt (dus op DIT MOMENT) dan is je EBV-IgM ook positief (naast IgG). Een leuk ezelsbruggetje hiervoor is –> IgG met de G van Geweest. En IgM met de M van Momenteel. :)

Los van dat: Pfeiffer kan zich op allerlei manieren uitten en hij kan hier heel veel last van blijven houden maar kan er ook weer snel weer bovenop zijn. laten we hopen op dat laatste! En dat de rest van z’n zomer toch nog een beetje leuk wordt :p

0
Sebas 15 december 2016 om 11:15

Neeeee, George! Dit is echt een vervelende aandoening. Zoals hierboven al gezegd wordt kan het alle kanten op; geen peil op te trekken. Dan breek je liever een arm … (bij wijze van).

0
Mathieu Moller 15 december 2016 om 11:56

Alaphilippe had iets meer dan een jaar terug toch ook Pfeiffer. Zijn seizoen was zeker niet slecht.

0
roelieman2 15 december 2016 om 12:10

Wat een ophef over het meest slechte excuus bij jongeren om te kunnen spijbelen. Ongeveer 97% van de mensen boven de 30 jaar heeft pfeiffer gehad. Nagenoeg iedereen krijgt dus pfeiffer. Tevens is het ook zo dat niet iedereen een paar maanden thuis zit of zich laat testen in de periode voor hun 30e. Kortom de effecten zijn zwaar overtrokken en bennett zal gewoon weer shinen in de giro.

0
Kwouter 15 december 2016 om 14:22

Pfeiffer bestaat in verschillende "gradaties" qua heftigheid. Meestal is het maar een korte periode van enkele weken (iig mijn ervaring met mensen uit mijn omgeving die het hadden).

En volgens mij kun je pfeiffer wel vaststellen op het moment datje het hebt. Ze kunnen alleen niet voorspellen wanneer het helemaal voorbij is.

Mollema heeft het ook gehad toch?

0
CrazyVonkyStyl3 15 december 2016 om 14:28

Wat wil je nou zeggen roelieman?

Dat George er even geen zin in heeft en dit als excuus noemt om te spijbelen?
Of dat elke jongere hier onterecht mee thuis heeft gezeten omdat je nergens last van hebt?

Beetje onnozel om elke situatie generiek te benaderen.

0
tendam 15 december 2016 om 21:02

Haha, droge Kiwi-humor. Youri snapt hem inderdaad geloof ik niet helemaal.

Pfeiffer heeft op iedereen een andere uitwerking, Mollema was er bijna een seizoen uit (en lijkt nog steeds nogal vatbaar voor griepjes etc.) maar dit hoeft bij Bennett niet het geval te zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone