Jumbo-Visma wint met Bennett ook Gran Piemonte, Van der Poel derde
foto: Cor Vos
woensdag 12 augustus 2020 om 18:33

Jumbo-Visma wint met Bennett ook Gran Piemonte, Van der Poel derde

George Bennett heeft beslag gelegd op de 104e Gran Piemonte. Op de voorlaatste klim van de dag reed de Nieuw-Zeelander weg bij de favorieten en hield stand tegen een snel opkomende Diego Ulissi. Mathieu van der Poel werd derde. Bennett zorgde zo voor het tweede succes van Jumbo-Visma vandaag, nadat eerder Wout van Aert al de openingsrit van de Dauphiné won.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Waar vorig jaar nog werd gefinisht na de steile slotklim naar Oropa, was de 104e Gran Piemonte een heuvelkoers door de Langhe-streek. Gestart werd in Santo Stefano Belbo, waarna over 187 kilometer naar Barolo werd gekoerst. Daar lag de aankomst na een klimmetje. De finale bestond uit twee lokale ronden van 44,2 kilometer, waar ook de beklimmingen van Monforte d’Alba en La Morra waren opgenomen.

Vier vluchters
Nadat net voor twee uur het startsein was gegeven, was Petr Rikunov de eerste vluchter. Maar de Gazprom-renner kreeg geen ruimte. Een nieuwe ontsnappingspoging liet echter niet lang op zich wachten, want Mikkel Frølich Honoré en Callum Scotson sloegen vervolgens de handen ineen. Zij zagen even later Philipp Walsleben en Joey Rosskopf aansluiten. De vier vluchters mochten bijna zes minuten wegrijden van het peloton.

Mathieu van der Poel bij de start – foto: Cor Vos

De voorsprong van de kopgroep werd lange tijd tussen de vijfenhalf en zes minuten gehouden. In de eerste van twee grote ronden rond Barolo begon het peloton, onder leiding van Jumbo-Visma en Astana, de verschillen dan terug te brengen. Op 52 kilometer van de streep was Scotson de eerste die voorin moest afhaken. De Australiër van Mitchelton-Scott had zichtbaar last van kramp. Met nog drie minuten vóór begonnen de overige vluchters aan de laatste vijftig kilometer.

Toen de marge eenmaal was teruggebracht tot twee minuten, verdwenen Jumbo-Visma en Astana van het voorste plan in het peloton. Enkele renners probeerden van de impasse te profiteren en vielen aan, maar de rust werd snel hersteld door Astana. Daarop werd de achtervolging weer op tempo gebracht, onder meer door Team Ineos en Israel Start-Up Nation. Ook Alpecin-Fenix, dat kopman Mathieu van der Poel omringde, schoof steeds verder op naar voren.

Valpartij in het peloton
Bij het ingaan van de laatste 25 kilometer, toen de voorsprong was geslonken tot een minuut, nam de nervositeit in de kopgroep toe. Rosskopf versnelde, maar Honoré en Walsleben reageerden. Ook in het peloton liep de spanning op. In een afdaling gingen meerdere renners onderuit, onder meer Alpecin-renner Kristian Sbaragli, die onder een vangrail vandaan moest kruipen, Cameron Meyer, Dion Smith, Matteo Jorgenson, Gino Mäder waren erbij betrokken.

Bennett rijdt weg op de klim van La Morra – foto: Cor Vos

Het peloton denderde echter onverminderd hard voort en op acht kilometer van de streep waren alle vluchters ingerekend. Op de klim van La Morra trok Jumbo-Visma’s Chris Harper hard door. Maar toen Vincenzo Nibali aanzette, werd het serieus want vervolgens opende George Bennett de finale met een scherpe aanval. Gianni Moscon reageerde, waarna Mathieu van der Poel erop en erover ging bij de Italiaan van Team Ineos.

Maar in de afdaling van La Morra, die er door de regen vochtig bij lag, haakten Moscon en ook Alessandro De Marchi, Robert Stannard, Attila Valter en Ion Izagirre weer aan in het wiel van Van der Poel. Bennett had echter een mooi gaatje te pakken en begon met een kwart minuut aan de slotklim naar Barolo. Diego Ulissi kwam aan het einde nog dicht bij de Nieuw-Zeelander, maar die wist stand te houden.

Mathieu van der Poel kwam op vier tellen als derde over de streep, in dezelfde tijd als Aleksandr Vlasov, Simon Geschke, Alex Aranburu en Dries Devenyns.

RIDE Magazine
150 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2020 18:37
Indrukwekkend hoe hij Moscon lost. Sterke aanval zeg.
    12 augustus 2020 18:39
    Dat vond ik ook, goed gedaan van Bennet en mooi dat ie nog kon aanzetten op het vlakke, JV is goed bezig
    12 augustus 2020 20:16
    Nou ja, Moscon blaast zichzelf volledig op om Bennett te volgen, VDP kiest eigen tempo. Slimme zet.
12 augustus 2020 18:39
Sterk hoor
12 augustus 2020 18:39
Sterk van Bennett. Heel indrukwekkend ook al kan ik me helaas voorstellen dat mensen vraagtekens gaan zetten als dit te lang door gaat
    12 augustus 2020 18:41
    Vorm van jumbo of bennett? Bennett is geopereerd geworden aan zijn ribben wat hem dwars zat waardoor hij minder presteerde.
    12 augustus 2020 18:46
    Mijn gevoel zegt me dat mr 007 iets anders bedoelt, Jammer dat hij niet duidelijk is in wat hij bedoelt.
    12 augustus 2020 18:50
    Ketonen of iets straffers... mocht het astana zijn die de zeges aan elkaar reeg, er zou nogal geinsinueerd worden.
    12 augustus 2020 18:50
    Begint inderdaad te doen denken aan de wonderjaren van Gewiss, Mapei etc....
    12 augustus 2020 18:54
    Van Bennett is inderdaad, naar mijn mening, zeker te verklaren. Toch een sterke knecht die voor eigen kans gaat/mag vandaag.

    Voor de duidelijkheid, van Jumbo vermoed ik niets. Echter als dit bij Ineos/QS/Astana was gebeurt waren de reacties anders.

    Nogmaals, ik kan het me voorstellen dat mensen vraagtekens zetten. Zelf doe ik dat niet.

    Hulde voor Bennett en Jumbo
    12 augustus 2020 18:57
    Wat voegt zo'n reactie dan toe? In het voetbal lees je als Ajax de halve finale Champions League toch ook niet 'wat moeten we hiervan denken'? Jumbo is aan het oogsten, ze gaan heus nog wel pech krijgen of een terugval en dan kunnen ze er weer geen reet van. Nu zitten ze in de winning mood en daar moet je van profiteren.
    12 augustus 2020 19:00
    Ten dam. Dus we mogen alleen zeggen: jeej wat goed of alles in die richting? Niet meer niet minder?

    Jouw reactie gaat over voetbal. Die voegt zeker wel wat toe
    12 augustus 2020 19:47
    Hoi @007, de drie teams die je noemt (Astana, dqs, Ineos) werkten in het verleden met verdachte doctoren. Vandaar. Van TLJ is dat niet bekend. Daarnaast kon je vorig jaar al zien dat Van Aert en Roglic klasbakken waren. Dus er is geen rare groeicurve o.i.d.

    Natuurlijk is dat geen 100% garantie det het team dopingvrij is.
    12 augustus 2020 19:48
    En dan te bedenken dat er volgers zijn de vinden dat Sky/Ineos domineert ....
    12 augustus 2020 19:49
    Coolietje +1
    12 augustus 2020 19:57
    horstm, misschien is het je ontgaan, maar de rechtsvoortganger van Jumbo en individuele renners onder contract daarbij werktne ook met de nodige dubieuze doktokeren...

    Verder denk ik er niet zoveel van. Het lijkt wel alsof die ketonen een behoorlijk verschil maken. Daar zou ik wel eens onderzoek naar willen zien, en willen weten waarom niet alle ploegen het toepassen als het zo een verschil lijkt te maken.
    12 augustus 2020 20:49
    Ik heb van de week ook ergens een vraag gesteld over ketonen. En ben toen een beetje gaan zoeken (ik ben erg druk de laatste tijd dus nog lang niet alles kunnen lezen).

    Ik kwam op het volgende documentje:

    https://kics.sport.vlaanderen/Bloso/Gedeelde%20%20documenten/VTS-redactioneel/170401_KUL33_Ketonen.pdf

    Daarin wordt weer verwezen naar meerdere bronnen, waaronder de volgende:

    https://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/S1550-4131(16)30355-2?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1550413116303552%3Fshowall%3Dtrue

    Ik ben geen fysioloog, en ik heb ook alleen gezocht naar de behaalde winst. Dus het zou leuk zijn als iemand meer kan duiden. Ik ben wel van plan het onderzoek nog eens goed door te lezen en mbv google er wat achtergrond informatie bij te zoeken.

    "In study 5, bicycle ergometer time trial performance was ∼2% greater following KE+CHO versus CHO, representing a modest increase in physical capacity in these highly trained athletes, despite significant changes in muscular metabolism. These findings suggest that the ceiling for human performance is not purely constrained by muscular energetics (Noakes, 2011). However, ketosis may not be advantageous in physiological conditions that rely almost solely on anaerobic glycolysis, or extremely high glycolytic flux for ATP production, such as sprint or short-duration exercise. Furthermore, highly glycolytic exercise may even be impaired if ketone body oxidation restricts glycolysis by negative feedback, either by an increase in NADH/NAD+ or acetyl-CoA/CoA ratio. Therefore, the utility of nutritional ketosis appears more suited to metabolic conditions were dysregulated substrate selection exists, and where incremental improvements in energy transduction, or CHO preservation, may translate to significant increases in muscular endurance. Further work to determine the factors influencing human performance in ketosis, including the role of cerebral metabolism, is already underway."

    Uit dit onderzoek komt naar voren dat (onder de geteste omstandigheden), een uur fietsen op 75% van je max workload een vervolgens een tijdrit van een half uur, deze tijdrit 2% meer afstand wordt afgelegd.

    Volgens het onderzoek zijn de resultaten statistisch significant. Maar ik las ook dat er maar 8 mensen (top sporters) deze test hebben gedaan.

    Als iemand er al meer van weet hoor ik het graag, ik vind het onderwerp ketonen verschrikkelijk interessant en verbaas me er over dat journalisten hier niet meer induiken (of ik heb dat gemist).
    12 augustus 2020 21:34
    @titaantje, maar met die voorganger is toch juist overduidelijk om die reden gebroken?
    12 augustus 2020 22:02
    @horsm, aangezien iedereen in het wielrennen formeel gebroken heeft met bewezen zondaars, zal er nergens meer iets aan de hand zijn.

    Zelf zie ik niks verdachts in de prestaties. Ook niet in die van eerder genoemde ploegen
    12 augustus 2020 22:10
    Nou, dat is niet helemaal zo. Bijvoorbeeld bij Astana en DQS wordt nog geweerkt met ploegartsen met een besmet verleden.
12 augustus 2020 18:39
Mooie overwinning van bennett maar wat doet mvdp? Rijdt het gaatje op bennett bijna dicht en stopt dan weer met trappen.
    12 augustus 2020 18:43
    In een afdaling richting een bocht.
    12 augustus 2020 18:47
    Natuurlijk afdaling maar vergelijk het met van aert tegen alaphillipe. Van aert komt erbij in de afdaling dat had mvdp toch ook moeten kunnen met zijn stuurmanskunsten
    12 augustus 2020 18:47
    Als je op bent ben je op.
    12 augustus 2020 19:17
    Dit was tactisch geen hoogstandje van Mathieu. Normaliter moet hij het hebben van het snel herstellen na een zware inspanning en zou je verwachten dat hij op die manier in de afdaling het gat dicht. In plaats daarvan lijkt hij boven direct te wachten op renners die hij een paar honderd meter eerder keihard uit het wiel reed. Achteraf had hij bergop beter wat rustiger aan gedaan.

    In ieder geval wel de bevestiging dat hij gewoon op niveau is en het in SB en MSR ‘net niet’ was ipv ‘bij lange na niet’.
    12 augustus 2020 19:35
    @Bartp25,

    Van Aert komt terug in de afdaling omdat Alaphillipe in mijn ogen de beroerdste afdaling uit zijn leven rijdt. Zeker in 3 bochten heeft hij een foute lijn te pakken gehad.

    Misschien de verdienste van Wout, maar als Alaphillipe een voor zijn doen normale afdaling maakt, dan komt Wout ook nog gewoon op achterstand beneden.
    12 augustus 2020 19:55
    @Michelangelo
    Van Aert kwam terug omdat hij iets zwaarder is en dus per definitie sneller daalt én omdat hij als crosser behendige is. En zo slecht was het daalwerk van Juju niet. Op die ene slechte bocht na.
    12 augustus 2020 20:02
    De eerste paar bochten in MSR waren Alaphilippe onwaardig en ik denk dat hij flink diep was gegaan om WVA te lossen, dus hij had ze niet helemaal meer op een rijtje.
    12 augustus 2020 23:19
    Zeker was het geen beste afdaling van alaphilippe maar bennett ging ook niet bepaald als een steen naar onder
12 augustus 2020 18:40
Leuk voor Jumbo allemaal maar wordt tijd dat de Nederlanders wat winnen.
    12 augustus 2020 18:44
    Lekkere nationalist.
    12 augustus 2020 18:52
    Jakobsen heeft vorige week gewonnen...
    12 augustus 2020 19:27
    Bennett is wel een kleurrijk karakter, waarvan het makkelijk is fan te zijn.
    12 augustus 2020 19:35
    AZH heeft gelijk. Één van de Nederlanders die veel overwinningen pakt, heeft zichzelf en een andere Nederlander die veel wint, uitgeschakeld. Verwacht dus maar niet heel veel Nederlandse overwinningen dit jaar.
    12 augustus 2020 20:28
    Nederlanders allemaal knechten , de Nederlanders die winnen rijden niet bij Jumbo Visma
12 augustus 2020 18:40
Mooi gedaan! Zijn eerste overwinning in lijn.

Podium plekje zal VdP hopelijk moed geven en Vlasov gewoon vierde!
12 augustus 2020 18:40
Top aanval op die klim. Als de streep 50 meter verder lag had ie het niet gered. Blij voor hem dat hij ook eindelijk een mooie eendagskoers wint.
    12 augustus 2020 18:43
    Krul.. dan had hij de aanval 50 meter later geplaatst.
    12 augustus 2020 19:00
    Hij plaatste de aanval op iets van 10 km van de finish. Mijn uitspraak is retoriek om aan te geven dat het spannend was in die laatste meters en dat Ulissi er hard aan kwam (komt uiteindelijk in dezelfde tijd binnen).
    12 augustus 2020 19:09
    Krul.. Snap ik, maar het argument van.. als de streep een paar meter verder lag, gaat niet echt op in het algemeen. En je hebt er ook helemaal niets aan.
12 augustus 2020 18:41
edit wf: insinuaties mag je achterwege laten
    12 augustus 2020 19:37
    Je zou nu toch wel al moeten weten dat je absoluut geen kritiek mag geven of dingen mag insinueren op/over Jumbo Visma op deze site. Dat kunnen de fanboys op WF en de fanboys die WF maken niet aan.
    12 augustus 2020 20:04
    @samirdurran dat mag best maar daar is een ander topic voor.
12 augustus 2020 18:41
Heel sterk, en ook na zijn aanval het tempo weten vast te houden: die man heeft zich serieus goed ontwikkeld de afgelopen jaren.
MVDP een mooie ereplaats, doet hij toch goed.
12 augustus 2020 18:41
Gaaf! Als ik het iemand gun.
12 augustus 2020 18:41
Sterk gereden van Bennett, VDP doet ook beter dan ik verwacht had. Goed voor hem.
12 augustus 2020 18:41
Rare gewaarwording, hopende dat Bennett niet teruggehaald wordt door van der Poel. Zeer verdient na zijn werk voor de ploeg in Tour de l'Ain.

Als men nu nog snapt dat van der Poel verkeerd bezig is met z'n gezever over loyaliteit jegens de Roodhoofdjes. Zit totaal niet bij een ploeg dat bij zijn kaliber past. Wanneer wordt loyaliteit de grootste onzin? Jongen verdoet z'n carriere met z'n loyaliteit zever en MTB uitstapjes. Ja maar bij de Roodhoofdjes kan ik alles doen en laten zoals ik het wil.... Hou toch op. Kijk naar van Aert. Heeft al een TDF etappe achter z'n naam. VDP moet ondertussen smeken om überhaupt aan de Vuelta te mogen deelnemen. Teken gewoon bij een top ploeg met je stugge, houten boerenkop!
    12 augustus 2020 18:43
    Hij heeft een contract getekend tot en met 2022 en daar zal hij zich aan moeten houden. Is vandaag gewoon op waarde geklopt hoor. Op de weg is de competitie nu eenmaal veel groter dan in het veld of in het mountainbiken.
    12 augustus 2020 18:44
    De felle bewoording had ik niet gekozen maar wel volledig met je eens. Het belang van een goede organisatie bewijst zich maar weer eens.
    12 augustus 2020 18:45
    Rhustaaaaaag
    12 augustus 2020 18:45
    Onzin. Hij reed bijna naar Bennet toe in de voorlaatste klim maar hield bovenop de benen stil. Trekt hij daar door dan wint-ie hem.
    12 augustus 2020 18:48
    Probleem is denk ik dat ie in een strakke structuur niet optimaal functioneert. Dan wint ie misschien 3%, maar verliest ie ook wat %.
    12 augustus 2020 19:01
    @Apemantus en alle anderen die vinden dat VDP dom bezig is qua keuze van ploeg; Hij fietst niet om jullie gelukkig te maken, hij fietst om zelf gelukkig te zijn. En hij is niet geboren om anderen te plezieren! Jullie lijken slechts in resultaten te denken en gaan compleet voorbij aan datgene waar hij gelukkig van wordt, namelijk plezier hebben in veldrijden MTB en daarnaast de weg. Als iemand zich ongelukkig voelt gaan vrijwel altijd de resultaten ook slechter. En daarnaast; wat heb je aan goede resultaten als je je niet gelukkig voelt. Hij is godzijdank eigenzinnig genoeg om zich niets van wielerfans aan te trekken. Af en toe denk ik dat een aantal mensen hier net zo zijn als de te fanatieke ouders, die hun kinderen koste wat kost lopen te pushen om maar beter te worden. Terwijl ze daardoor het plezier kwijtraken.
    12 augustus 2020 19:12
    @vlinder
    100% gelijk met de juiste woorden. Noem mij een renner die zoveel gewonnen heeft in 3 disciplines als Poeleke. In een andere ploeg krijgt hij daar niet de kans voor.
    12 augustus 2020 19:14
    @Vlinder, ik kan het mis hebben, maar volgens mij heeft VdP momenteel iets minder lol in de wielersport. Zoals o.a. bleek uit zijn teleurstellingen. En vandaag gaf hij veel op die helling om Bennett bij te halen en leek op de top het hoofd al te buigen. ‘Weer de boot gemist‘ kwam het op mij over.
    12 augustus 2020 19:15
    @Vlinder, nee hij fiets inderdaad niet om mij gelukkig te maken. Heb je nog meer open deuren? MVDP was zo gelukkig afgelopen week dat hij de teambus niet uit wou komen om de pers te woord te staan. Maar je hebt gelijk, het is geheel zijn zaak als hij een groot deel van z'n carriere door het afvoerputje wil spoelen. Ik weet niet in hoeverre z'n keuzes de zijne zijn, of dat deze zijn ingegeven door papa Adrie, maar ik vind het dood en doodzonde.
    12 augustus 2020 19:27
    @vlinder hij moet zeker doen waar hij zich prettig bij voelt, voor mij moet hij niks. Ik kaart alleen aan dat bij een WT ploeg hij denkelijk een betere omkadering heeft.
    12 augustus 2020 19:44
    Dat is afhankelijk van wat zijn ambities zijn. Zo heb ik wel eens gelezen dat Matthieu van der Poel het wielrennen helemaal niet zo leuk vindt, daar hij houdt van actie en competitie. In veel wedstrijden zit je toch eerst kilometers in een peloton rondjes te draaien.

    Bij het veldrijden of mountainbiken heb je vrijwel meteen een strijd tegen anderen en tegen jezelf.

    Maar uiteindelijk ligt ook zijn toekomst in het wegwielrennen. De prestaties die jij daar behaalt zullen langer onthouden worden. Daarnaast verdient het wegwielrennen ook beter. Vroeg of laat zal dat meespelen.

    Hij is een uitzonderlijk talent die zich op veel aspecten nog kan verbeteren. Hij is een soort Alaphillipe, maar dan iets meer een klimmer en net wat meer een klassiekrenner. Hij kan nog zoveel bereiken.
    12 augustus 2020 20:01
    @Wildebert: Natuurlijk zijn er dagen en zelfs periodes dat hij het niet zo leuk vind maar dat geldt voor alle disciplines. Hoe vaak heeft van der Poel inmiddels nu al aangegeven dat hij het weg wielrennen niet heel erg boeiend vindt en ontzettend van veldrijden en MTB houdt. En dat plezier hebben in wat hij doet voor hem het allerbelangrijkste is. Dus hij weet zelf wel wat op dit moment het beste voor hem is. Ik zie hem in de toekomst overigens nog wel de overstap maken. Maar nu is het goed zo. Omdat hij zijn eigen weg kiest.
    12 augustus 2020 20:11
    @ Apemantus. Waarom denk je dat Adrie dit wil? Onderschat jij niet ontzettend de eigengereidheid van Mathieu? En wat heeft Adrie eraan dat hij op het het veldrijden gericht blijft, wat voor belang zit daar dan achter volgens jou? Bovendien heb je zo'n slechte indruk van Adrie dat hij zijn belang voor het belang van zijn zoon opstelt?

    En waarom spoelt hij zijn carrière door een putje als hij zijn carrièrepad zelf bepaalt en volgt. De juiste voorwaarden creëert en dat pad bewandeld ondanks de druk van buitenaf of het grote geld. Ik vind juist dat iemand zeer succesvol is als je doet wat je hart je ingeeft en iemand zich kan en durft te onttrekken aan wat de bühne vind en wil. Ik kan dat erg in hem waarderen. Daarnaast rijdt hij nog maar een jaar een serieus wegprogramma en is hij nog maar 25 jaar. Hij heeft nog een hele toekomst voor zich. En die is wat mij betreft succesvol te noemen als hij dat invult op zijn eigen manier. Ongeacht uitslag en resultaat.
    12 augustus 2020 20:17
    @ BartP; dat ben ik ook met je eens. Tenminste ik denk dat hij met nog professionelere ondersteuning (zoals in sommige WT ploegen) wellicht iets beter qua niveau zou kunnen zijn. Echter voelt hij zich daar nu niet op zijn plek en dat doet komt het resultaat ook niet ten goede. Daarnaast is plezier hebben in wat je doet mijn inziens nog altijd belangrijker dan eindresultaten. Het is maar net waar je de meeste waarde aanhecht. En welke definitie je hanteert bij 'succesvol zijn'.
12 augustus 2020 18:42
Haha, dit vind ik de leukste overwinning van de afgelopen weken. Wat is die gast in vorm. En wat gun je hem dit.

Van der Poel was ook niet slecht, overigens.
    12 augustus 2020 19:02
    Ik verwacht dat iedereen George zijn zege gunt. Mooi dat ie het dan ook zo doet.
    12 augustus 2020 19:27
    Maar Kuss schat jij hoger in dan Bennett, dus dat belooft nog wat!
12 augustus 2020 18:43
Het gaat echt wel belachelijk goed, zelf Bennett blijkt te kunnen winnen. (Verder wat tendam zegt)
12 augustus 2020 18:43
Prachtig, In de koers zijn werk gedaan en dan na het goede werk van Harper (weer een sterk staaltje scouting) een prachtige aanval geplaatst en volgehouden. Ulissi timet weer verkeerd en Mathieu wordt prima derde maar kennelijk was het op na die inspanning op de klim want dat inhouden had ik niet verwacht.
12 augustus 2020 18:44
Geweldige overwinning! Ik zie vd Poel en Evenepoel samen Lombardije kleuren met een duoaanval op 100km van de aankomst
    12 augustus 2020 18:46
    Dat zou een mooi poeltje talent samen zijn, maar ik schat de vorm van Remco momenteel wel hoger in dan die van Mathieu.
    12 augustus 2020 18:46
    Lol, Lombardije is veel zwaarder dan deze koers.
    12 augustus 2020 18:50
    Hey Hollow, wat leuk dat jij een totaal onverwachte reactie geeft. Maar je zei een paar dagen geleden ook dat Gran Piemonte te zwaar voor VDP was. Dus ik laat me graag verrassen.
    12 augustus 2020 19:20
    @martini 151
    Ik heb hier al vele malen geschreven dat HK totaal geen verstand heeft van wielrennen. Een renster die 9 keer wereld kampioen en olympisch kampioen is geworden stelt niet voor. Nee dan 200 meter hardlopen dat is pas een sport.
    12 augustus 2020 19:29
    Vrouwenwielrennen is geen professionele sport aangezien de helft van het peloton nog een tweede job nodig heeft om te overleven (bron: https://www.bicycling.com/racing/a20041118/cyclists-alliance-women-pay/).

    Natuurlijk schat ik atletiek bij de vrouwen veel hoger in als het vrouwenwielrennen. Wie doet dat niet?

    Het feit dat een 37-jarige renster alle koersen wint waaraan ze meedoet zegt genoeg denk ik...
    12 augustus 2020 19:40
    Hoe kan je nu zo dom zijn om te geloven dat Van der Poel enige rol van betekenis gaat spelen in Lombardije?
    12 augustus 2020 20:07
    Normaal is Lombardije te zwaar, maar 90% van de toppers rijdt de Dauphine. En de knechten zijn ook zwakker dan normaal. Een relatief goede uitslag zie ik wel gebeuren.
    12 augustus 2020 20:25
    Op de Sormano is het game over voor Vdp. Maar hij mag me verrassen.
12 augustus 2020 18:44
Heel mooie overwinning, ik ben blij dat hij dat na al die jaren nogeens mag beleven!

Toen vdP op-en-over Moscon ging en bovenkomende op dat voorlaatste klimmetje nog maar enkele seconden achter lag dacht ik "nu pakt hij hem zeker", maar dan leken zijn benen even niet mee te willen. De overwinning zal dan voor het EK zijn ;-)
12 augustus 2020 18:45
Wat een versnelling. Nu veilig Lombardije uitrijden en wellicht zelfs een mooie klassering bij elkaar rijden en dan opladen voor de tour. Ik loop niet op zaken vooruit, maar er hangt iets in de lucht! Dit wordt een prachtige TDF!
12 augustus 2020 18:45
Prachtig! Mooie aanval, met erachter een moedige Moscon die langzaam gesloopt werd. Hopelijk een dag op herhaling in de Tour.
12 augustus 2020 18:45
Wat een aanval! Dik verdiend George. Jumbo ook hier supersterk.

Balen voor Ulissi, 2de keer in een week.

En wie geeft die Valter een contract? Wordt een topper
    12 augustus 2020 19:03
    22 jaar ook nog maar. Reed zich lekker 'in the picture'.
12 augustus 2020 18:47
Wat is die tour ploeg van Jumbo-Visma invorm pfff..
12 augustus 2020 18:47
Blijkbaar heeft die operatie aan die zenuw bij zijn ribben Bennett eindelijk verlost van de stekende pijn bij zware inspanning. Nu kon hij wel doortrekken. Knap werk en zo gegund na al die jaren!
12 augustus 2020 18:48
Als zelfs George gaat winnen, tjonge. En als toch, dan had ik een Majka en Talansky mee op het podium verwacht of zo, zeker niet Ulissi en MvdP. Wauw.
12 augustus 2020 18:49
edit wf: insinuaties mag je achterwege laten
    12 augustus 2020 18:53
    De namen die hij er op die klim af rijdt zijn niet van het niveau van de reners waarmee hij al jaren de strijd aan kan.
    12 augustus 2020 18:53
    En vervolgens wel opgewonden worden van een jochie van 20 die alles en iedereen overhoop rijdt.

    Bennett heeft 3 top 10 klasseringen in grote rondes. Welke renner die er ook meedeed hier kan dat zeggen? Oftewel, wie had jij hier anders zien winnen?
    12 augustus 2020 18:56
    Van mij mag je best vragen over die turbo's hebben, maar niemand hier heeft de kennis, deskundigheid en mogelijkheid om te controleren of die vragen legitiem zijn waardoor het als snel insinuaties worden en daarmee doe je dergelijke prestaties alleen maar te kort.

    Wat helaas het gevolg is van het verleden is dat men direct vraagtekens zet bij goede prestaties, maar zolang er niks bewezen is ga ik ervan uit dat het op een eerlijke en innovatieve manier gebeurd waardoor ik er alleen maar van kan genieten.

    Ik drink liever bier dan azijn ;-)
    12 augustus 2020 19:16
    Geachte mijnheer of mevrouw Clover,

    Dank voor uw prachtige epistel. Ik hem uitgeprint en op het toilet gehangen:)
12 augustus 2020 18:52
Het valt op dat Ulissi erg veel power nog in de benen had zitten op het laatste stuk. Is sterk op dit moment en mede favoriet voor Lombardije.
    12 augustus 2020 19:13
    Ulissi is gewoon een slimme renner. Laat anderen veelal het werk opknappen om dan vervolgens op 300/400 meter van de meet er uit te knallen.

Reacties zijn gesloten.