Gemengde gevoelens bij BMC door tijdverlies Van Garderen
Foto: Sirotti
maandag 14 maart 2016 om 17:52

Gemengde gevoelens bij BMC door tijdverlies Van Garderen

BMC houdt gemengde gevoelens over aan de zesde etappe in Tirreno-Adriatico. De ploeg won weliswaar de etappe met Greg Van Avermaet, maar zag kopman Tejay van Garderen en Damiano Caruso een vrije val maken in het klassement. Beide renners stonden aan het begin van de etappe nog in dezelfde tijd als Van Avermaet.

“Aan de ene kant zijn we ontzettend blij met de overwinning van Greg, maar aan de andere kant zijn we teleurgesteld omdat we de kans hadden om met drie renners in de top vijf te eindigen”, zegt ploegleider Valerio Piva op de website van BMC.

Van Garderen was op vijf kilometer van de meet betrokken bij een valpartij. “Ik zelf ben gelukkig niet ten val gekomen, maar ik moest mijn wiel wisselen en kon daarna niet meer terugkeren in het peloton. Dat is nou eenmaal hoe het soms gaat. Ik blijf gemotiveerd en ga me focussen op de tijdrit van morgen. Hopelijk kan Greg dan een erg goede tijd neerzetten. Het zou geweldig zijn als hij Tirreno-Adriatiaco kan winnen. Ik denk dat niemand dat zou hebben verwacht.”

Van Garderen kwam vandaag als 91e binnen op tachtig seconden van zijn ploegmaat. Hij zakte daardoor van plaats vier naar 26 in het klassement.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2016 18:57
Ach dat hoort erbij, zo erg lijkt het me nou ook niet. Het ziet er in ieder geval goed voor ze uit met van Avermaet. Echt een heel sterk team heeft BMC, zou eigenlijk in één adem genoemd kunnen worden met Sky en Tinkoff.
14 maart 2016 19:54
Maakt niet uit TJ ze hebben de Koninginnerit geschrapt vanwege de sneeuwval. Heel begrijpelijk maar die had je vantevoren wel aangekruist. Nu heb je zoiets van ze kunnen me wat ik kijk wel of ik morgen nog benen heb tijdens die minitijdrit anders toedeledoki.....
14 maart 2016 21:14
Blijft vreemd natuurlijk, kasseienrenners die het podium vullen van de Tirreno. Volgend jaar 5 heuvel- en bergetappes en slechts een voor sprinters en vlakke wegenrenners. Dat zou meer recht doen aan een ronde in Italië.
15 maart 2016 09:47
@JohanP
Vroeger zaten er geen bergetappes in.. enkel puisten ;)
Cancellara en Bettini schreven toen dit rondje op hun naam. Was spannend tot het eind!

Reacties zijn gesloten.