Gehavende Yara Kastelijn van start in Lille en Merksplas

vrijdag 7 februari 2020 om 18:11
Gehavende Yara Kastelijn van start in Lille en Merksplas

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn gaat morgen van start in de Krawatencross Lille ondanks de blessures die ze overhield aan een valpartij in de Parkcross Maldegem afgelopen woensdag. Ook in de veldrit van Merksplas zondag komt ze normaal gezien in actie.

Kastelijn moest woensdag de Parkcross Maldegem vroegtijdig verlaten na een valpartij in de tweede ronde. Samen met Shirin van Anrooij ging de Europese kampioene onderuit en per brancard moest ze worden afgevoerd. Naderhand kwamen breukjes in de uitsteeksels van twee ruggenwervels aan het licht.

Toen was nog onduidelijk of Kastelijn dit weekend in actie zou kunnen komen tijdens de Krawatencross Lille (DVV Trofee) en de veldrit van Merksplas (Superprestige). Inmiddels is er goed nieuws van de zijde van het 777 Cyclocrossteam. “Yara verschijnt morgen aan de start in Lille en zondag ook in Merksplas.”

Uitgangspunt voor de veldritten is het verdedigen van haar derde plaats in de DVV Trofee en haar tweede plek in de Superprestige.

Dit artikel delen:

6 Reacties

poortje de dijkenstoemper 7 februari 2020 om 18:31

Succes dit weekend !

0
James Highsand 7 februari 2020 om 20:00

Ja, succes uiteraard, maar of dit verstandig is…

0
jibi verboort 7 februari 2020 om 20:02

Heeft zij ook het groene licht gekregen van haar huisarts?

Mijn tweede huisarts sprak nooit over patiënten, maar over patiëntjes.
“Ze hebben maar te luisteren; mijn patiëntjes. Wij hebben de macht. Wij bepalen wat er gebeurt, want anders………………!
Ik moest aan deze huisarts terugdenken bij het lezen van het artikel. Mogelijk heeft een ploegarts haar toestemming gegeven. Hopelijk loopt het goed af. Tussen woensdag(toen ze naar het ziekenhuis moest) en de dag van de wedstrijd zitten slechts drie nachten.

0
RiGHT 7 februari 2020 om 23:41

Breuken(tjes…) in je rugwervels en toch gewoon gaan crossen……… uhhh kan iemand deze dame misschien beter tegen zichzelf in bescherming nemen?? Kan niet verstandig zijn, toch?

0
luckyloek 7 februari 2020 om 23:48

Dit lijkt mij helemaal geen goed nieuws. Laat die ereplaatsen in die klassementen a.u.b. los Yara en denk aan je toekomst. Ik ben geen specialist, maar dit klinkt echt onverantwoord.

0
Peter Lippens 8 februari 2020 om 09:03

Op zich logische keuze, zo’n breukjes van uitsteeksels in de ruggegraat zijn meestal geen beletsel om intensief te sporten, is al geregeld in het verleden voorgevallen. Al valt het te bezien of er zondag wel kan gereden worden met de voorspelde storm al wordt die vooral in de late namiddag en avond voorspeld maar flink waaien en regen zal het er wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone