Gevallen Yara Kastelijn verlaat Parkcross Maldegem per brancard

woensdag 5 februari 2020 om 18:50
Gevallen Yara Kastelijn verlaat Parkcross Maldegem per brancard

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn heeft de Parkcross Maldegem vroegtijdig moeten verlaten. In de tweede ronde schoof ze samen met Shirin van Anrooij onderuit, waarna ze per brancard moest worden afgevoerd. Volgens de eerste berichten heeft ze geen breuken opgelopen.

In de tweede ronde ging het mis voor Kastelijn. Ze reed met Shirin van Anrooij en Annemarie Worst aan de kop van de koers, maar werd weggeslagen door een val. Ook Van Anrooij ging onderuit, maar zij kon weer opkrabbelen. Kastelijn niet en moest worden weggevoerd.

Inge van der Heijden, die erachter reed, zag het ongeval in de rechterbocht gebeuren. “De binnenkant was erg glad, wat ik de eerste ronde zelf ook merkte want ik slipte een beetje. Yara wilde, dacht ik, buitenom voorbijkomen waardoor Shirin naar de binnenkant wilde en over het gladde heen kwam.”

“Daardoor gleed ze uit. Ik denk dat ze Yara ook heeft meegenomen. Op het paadje zelf was het niet zo gevaarlijk, want daar was het droog, maar de binnenkant was een heel glad toplaagje. Ik denk dat ze daardoor zijn gevallen”, aldus Van der Heijden.

Kastelijn heeft volgens de eerste diagnose van de ambulancedienst geen breuken aan haar valpartij overgehouden. Wel is ze naar het ziekenhuis overgebracht voor een scan. De Europese kampioene heeft veel last van haar onderrug en heup. (15.07 uur)


Update – 18.50 uur

Kastelijn heeft bij haar valpartij in Maldegem twee breukjes in de uitsteeksels van wervel vier en vijf opgelopen. Dat meldt haar ploeg 777 vanavond op social media. Of de veldrijdster komend weekend aan de start kan verschijnen in de wedstrijden in Lille en Merksplas wordt later deze week bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Cadellie 5 februari 2020 om 15:21

Zijn er ook beelden van de val? Ik schakelde net in, dus heb het gemist.

0
Erik33 5 februari 2020 om 15:47

Ook de tv bracht het niet goed in beeld. En de woorden van Inge zijn hierboven ook niet goed weergegeven. Shirin werd doordat Yara buitenom ging iets naar binnen gedrongen in de bocht waardoor ze op het gladde stuk kwam en wegbleef.

0
Peter Lippens 5 februari 2020 om 15:49

was net buiten beeld, hopelijk valt de schade wel mee

0
Cadellie 5 februari 2020 om 16:18

Oke, duidelijk. Beterschap voor beide!

0
xistnc 5 februari 2020 om 17:54

Bobbie probeerde de dramatiek te vergroten door de ernst te relateren aan het aantal EHBO’ers om haar heen. Terwijl hij door had dat er een brancard aan te pas kwam – en die til je nu eenmaal niet in je eentje.

0
dumoman 5 februari 2020 om 18:51

Die Traksel moeten ze wat anders laten doen dan commentaar geven, hij spreekt woorden verkeerd uit, haalt gezegden door elkaar, lijkt zelfs Nederlands en Belgisch door elkaar te halen, vanmiddag ook weer: “iemand stopt zijn handen in de lucht” i.p.v “steekt de handen in de lucht” en zo kun je per uitzending makkelijk tientallen voorbeelden met fouten aanhalen; mij stoort het enorm.
Als je een vak uitoefent, doe het dan goed…….

0
Arry1337 5 februari 2020 om 23:21

Als ik ergens een +1 achter mag zetten, dan doe maar hier. Die vent is nog te dom om voor een kleuterklas te staan, laat staan met een microfoon op tv..

0
john 6 februari 2020 om 09:10

dumoman : Het ergste moet nog komen in Mei als hij weer met die geweldige L1 reporter iedere dag hun geweldige analyse moeten geven

0
Cadellie 5 februari 2020 om 18:22

Europees kampioene Yara Kastelijn heeft bij haar valpartij in Maldegem twee breukjes in de uitsteeksels van wervel vier en vijf opgelopen. Het is wel niet uitgesloten dat Kastelijn dit weekend gewoon weer aan de start verschijnt, daar zal later deze week meer duidelijkheid over komen!

Aldus de ploeg

0
Wheely 5 februari 2020 om 18:52

Nou… voor alle partijen misschien toch maar beter van niet, mijn advies zou zijn even rustig herstellen en de tijd nemen het seizoen te evalueren. Ik denk dat er wel een verbeterpuntje te vinden is. Veel sterkte Yara!

0
Brabander 5 februari 2020 om 21:47

Ze zal dat zelf denk wel het beste aanvoelen. Of het verstandig is of niet. Het zijn nog maar een paar crossjes, dat zal ook wel doorwegen in haar keuze

0
Ligthning 6 februari 2020 om 10:27

Ik denk dat Kastelijn moet stoppen met cyclocrossen. Haar techniek is zo slecht (onbestaande ?) dat ze voortdurend een gevaar is voor zichzelf en anderen. En vooral, er is geen enkele positieve evolutie merkbaar. Niemand heeft haar blijkbaar ooit de basisprincipes aangeleerd, en zelf is ze daar blijkbaar niet toe bereid. Daarenboven fietst ze met schrik rond, zoals vroeger Jolien Verschueren die hetzelfde profiel vertoont. Enkel op droge, niet technische omlopen, kan ze eventueel nog scoren. Maar door haar angstgedrag is dat in de loop van dit seizoen ook slechter geworden.
Enige optie is overschakelen naar het wegwielrennen, waar ze met haar vermogen wel na een paar jaar kan doorbreken.

0
Ligthning 6 februari 2020 om 10:42

@dumoman

Nederlands en Belgisch door elkaar halen ? Je stond duidelijk niet op de eerste rij toen het verstand uitgedeeld werd. Nederlands is de al lang aanvaarde term voor de taal die in Vlaanderen en Nederland gesproken en geschreven wordt. Maar heeft op zich maar beperkt te maken met het land Nederland. “Belgisch” bestaat al helemaal niet. In België zijn drie talen aan de orde : Nederlands (Vlaanderen en deel Brussel), Frans (Wallonië en deel Brussel) en Duits (Oostkantons grenzend aan Duitsland). Naargelang de regio worden zowel in Nederland als in Vlaanderen bepaalde Nederlandse uitdrukkingen en woorden meer of minder gebruikt, maar ze bestaan en zijn geldig voor iedereen. Naast een keurig “gesproken” Nederlands, vinden we zowel in Nederland als in Vlaanderen diverse dialecten terug, of Nederlands dat door dialecten beïnvloed wordt. Iedereen zou eigenlijk, naast zijn of haar eigen dialect, keurig Nederlands moeten kunnen. En dat geldt nog veel meer voor nieuwslezers en sportcommentatoren. Valt het nog mee wat nieuwslezers betreft, dan moeten we toch vaststellen dat aan beide kanten van de grens, journalisten en sportcommentatoren soms een dialectisch gekleurd taaltje spreken. Kan gezellig overkomen, maar zou eigenlijk niet mogen op een omroep.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone