Gehavende De Buyst zit weer op de fiets na val in Duinkerke

dinsdag 15 mei 2018 om 13:16
Gehavende De Buyst zit weer op de fiets na val in Duinkerke

foto: Sirotti

Jasper De Buyst zat vandaag voor het eerst weer op zijn fiets na zijn valpartij afgelopen zaterdag. De 24-jarige Belg van Lotto Soudal kwam net na de aankomst van de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke ten val en hield daar enkele blessures aan over. “Ik wil even laten weten dat ik me weer oké voel”, zei hij op zijn social media.

“Mijn verwondingen herstellen goed. Mijn gezicht is al wat minder gezwollen dan in de eerste uren na de valpartij. Ook mijn schouder voelt weer oké, ik kan hem weer bewegen en ermee fietsen”, zei De Buyst.

Gebroken tanden
Bij de val brak en verloor hij echter ook een paar tanden. “Het zwaarste is dat ik nu niet normaal kan eten, maar daar wordt vrijdag wat aan gedaan. Daarna zal ik snel weer kunnen koersen.”

De Buyst won namens Lotto Soudal vorig jaar vier wedstrijden. Hij staat bij de ploeg op de shortlist voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Plavka 15 mei 2018 om 13:23

Dat valt toch wel mee.

Merijn Neeman 15 mei 2018 om 13:48

Ongelooflijk. Heb je net zo een smak gemaakt waarbij je goed bent weggekomen, ga je een paar dagen later weer de openbare weg op om te trainen met een mobieltje in je hand?!? Dan ben je toch niet helemaal goed snik? Hoeveel waarschuwingen moet een mens krijgen…

AndriesW 15 mei 2018 om 13:58

Hij had een motorhelm op toen hij viel maar is toch hard op zijn gezicht terechtgekomen?

Plavka 15 mei 2018 om 15:35

@ merijn + 1 lol.

Headlines

Materiaalzone

Populair