Gehavende David Gaudu ‘gewoon’ van start in tweede Dauphiné-rit

dinsdag 5 juni 2018 om 08:05
Gehavende David Gaudu ‘gewoon’ van start in tweede Dauphiné-rit

foto: Sirotti

David Gaudu kwam gisteren niet ongeschonden uit de strijd in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. De 21-jarige Fransman van Groupama-FDJ kwam met een bebloede hand en een flinke achterstand over de finish.

De diepe wonden in de middelvinger van zijn linkerhand werden na afloop van de rit behandeld in een ziekenhuis in Saint Etienne. De jonge renner kreeg er negen hechtingen.

Gaudu staat vandaag normaal gesproken in Montbrison aan de start van de tweede etappe, meldde Groupama-FDJ. De Fransman was op papier de kopman bij zijn ploeg. Hij werd dit jaar nog twaalfde in de Ronde van Catalonië.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Secondant 5 juni 2018 om 08:33

Oei! Bikkel. Dat moet geen pretje zijn om met 9 verse hechtingen over putdeksels en andere oneffenheden te rijden. Nog maar niet te spreken over remmen en schakelen. Gelukkig is het zijn linkerhand, hoeft hij alleen het grote blad mee te bedienen.. ;)

Had als ik hem was toch liever wat rust gepakt en op de rollen gaan trainen richting de Tour. Zijn selectie lijkt me wel redelijk zeker? Toont zijn karakter door vandaag gewoon op te stappen. Klasse.

ebl 5 juni 2018 om 08:40

Lekker handig inderdaad, ligt hij vandaag vast weer omdat remmen te langzaam gaat. Zou een regel op moeten zijn, start mogen verbieden bij blessures die de rest onnodig in gevaar brengt

Casar 5 juni 2018 om 08:43

@secondant. De planning van FDJ is om naar de Tour te gaan met de uitgebreide trein van Demare en dan Gaudu zijn grote ronde debuut te laten maken in de Vuelta.

Hiddenz1 5 juni 2018 om 08:55

@ebl inderdaad, je gaat mij echt niet vertellen dat hij dezelfde remkracht heeft met die hand.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone