Geert Steegmans niet zeker van Tour deelname
maandag 8 juni 2009 om 10:36

Geert Steegmans niet zeker van Tour deelname

In eerste instantie mocht Geert Steegmans gisteren niet starten in de Dauphiné van zijn ploeg Katyusha, dit omdat de Belg weigert om een aanvulling in zijn contract te ondertekenen. In deze aanvulling zou Steegmans zich verplichten om bij een positieve test een boete van vijf maal zijn jaarsalaris aan de ploeg te betalen, na tussenkomst van UCI-baas Pat McQuaid mocht Steegmans toch starten.

“Ik wil effectief starten. Rijd ik geen Dauphiné dan kan ik de Tour op mijn buik schrijven. Meer commentaar wil ik niet geven. Ik denk dat als je een contractaanpassing doet, de UCI op de hoogte moet zijn. Ik ga er alles aan doen om zwaar competitief te zijn, maar ik maak de selectie niet bij Katyusha. Ik zou het doodzonde vinden indien ik naast de Tour pak.” Aldus de Belg over zin kansen op een Tour deelname

De manager van Steegmans laat weten dat zijn cliënt niet tegen de dopingbestrijding is van zijn ploeg. “Hij deelt de bezorgdheid van Katyusha in haar dopingbestrijding, maar een werkgever kan niet eenzijdig beslissen het contract te wijzigen en verplichten om akkoord te gaan. Juridisch is dat papiertje niet af. Een privé-vennootschap als Katyusha kan geen straffen opleggen, maar wel een schadevergoeding eisen.”

Naast Steegmans, wil ook McEwen en nog een aantal renners het contract niet ondertekenen.

RIDE Magazine