Geen zorgen bij Roompot-Nederlandse Loterij om verloren wildcards

dinsdag 27 februari 2018 om 14:28

Roompot-Nederlandse Loterij greep de voorbije weken naast wildcards voor onder meer Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Zwitserland. Toch is er volgens ploegleider Erik Breukink geen reden tot paniek. “We hebben nog steeds een geweldig programma”, zo stelt hij tegenover WielerFlits.

Breukink benadrukt dat de ploeg nog altijd diverse mooie koersen mag betwisten. “We hebben bijna alle uitnodigingen van de koersen die onderdeel uitmaken van de Flanders Classics. Ik ben kortom niet zo pessimistisch. Ze kijken uiteindelijk naar nationaliteit en de aanwezigheid van toprenners. Italiaanse en Franse wedstrijden hebben nu eenmaal niet zoveel met Nederlandse teams.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

jvh93 27 februari 2018 om 14:30

Groot gelijk, laat ze eerst maar eens goed gaan winnen in de koersen onder WT niveau. Daarna komen die uitnodigingen vanzelf

0
Sebas 27 februari 2018 om 16:10

Breukink heeft gelijk. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Ze laten zich er niet door uit de wind slaan. Die overwinningen mogen wel een x komen, maar ze zitten er toch altijd weer tussen. Is het niet in de lange vlucht, dan wel in de sprint. Knap ook van Ligthart in Kuurne .. Dat is gewoon dikke prima voor de ploeg. Die wildcards komen wel weer.

0
Dumoulinke 27 februari 2018 om 16:13

Inderdaad groot gelijk. In 2016 won de ploeg tenminste nog een paar interessante etappes. In 2017 daarentegen bleef de teller steken bij de derde etappe in de Ronde van Noorwegen en de Schaal Sels. Dan verdien je het niet om nog in grote koersen te worden uitgenodigd.

0
marehoek 27 februari 2018 om 18:16

Een kinderhand is vlug gevuld.

0
winningmood 27 februari 2018 om 21:51

Breukink kan niets anders zeggen dan dit. Ligt het nu aan de prestaties of de aanwezigheid van Michael Boogerd dat ze minder uitgenodigd worden? Echte onderzoekers komen daar achter.

0
Mwielerfan 27 februari 2018 om 23:44

Echte onderzoekers zijn scherp in wat ze wel of niet uit hun data kunnen halen. Misschien komen ze er juist niet achter dus.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone