Geen WK tijdrijden voor Wout van Aert

vrijdag 27 mei 2022 om 11:58
Geen WK tijdrijden voor Wout van Aert

foto: Cor Vos

Wout van Aert is niet van plan om dit jaar deel te nemen aan het WK tijdrijden in het Australische Wollongong. De vice-wereldkampioen van 2020 en 2021 wil zich volledig focussen op de wegrit, waarin hij twee jaar geleden al een keer naar de zilveren medaille reed.

Van Aert onthulde dat in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Voorlopig gaat mijn voorkeur daar niet naar uit. We hebben begin dit jaar een aantal doelen geprikt, en de wegrit is daar zeker één van. Dat parcours moet goed bij me passen. Ik heb vorig jaar geleerd dat het moeilijk is om op beide te focussen. Misschien heb ik m’n grootste kans op een gouden medaille wel gemist door niet 100 procent op het tijdrijden te focussen. Die fout wil ik liever niet opnieuw maken.”

Ook wat betreft zijn programma komt het WK tijdrijden, dat voor zondag 18 september gepland is, ongelukkig uit. Van Aert is namelijk van plan om in de Canadese WorldTour-koersen van Québec en Montréal aan de start te verschijnen. Het wordt zijn debuut in het Noord-Amerikaanse tweeluik. “Ook de wedstrijden in Canada zijn een doel voor mij, een week voor de tijdrit. Dat maakt het moeilijk combineerbaar.”

Ook geen BK tijdrijden
Eerder vertelde de 27-jarige renner van Jumbo-Visma al aan WielerFlits dat hij ook past voor het Belgisch nationaal kampioenschap tijdrijden. Vorig jaar was hij eveneens niet van de partij. “Ik vind dat ook zelf jammer. Maar het BK (dat op 23 juni wordt afgewerkt, red.) valt nu eenmaal in een moeilijke periode. Ik ben in deze week, samen met de ploegmaats van Jumbo-Visma, nog op hoogtestage in functie van de Tour de France. Het is niet evident om die vroeger af te breken.”

Op dit moment verblijft Van Aert nog in de Sierra Nevada om de Tour voor te bereiden. “Ik ben nog tot maandag hier, dan zitten de drie weken hoogtestage erop. Dan ga ik thuis nog even de mentale batterijen opladen, en tegen het weekend reizen we af naar Frankrijk voor de Dauphiné.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Steven_E 27 mei 2022 om 12:10

Had ie vorige week al eens aangegeven denk ik?

AWestie 27 mei 2022 om 12:13

Toen deelde hij twijfels, al lijkt hier hier ook nog steeds bijna een slag om de arm te houden qua formulering. Wat niet het geval is, denk ik.

Steven_E 27 mei 2022 om 12:23

Hij had gezegd na de Tour te gaan beslissen, dus ik denk dat dat plan niet gewijzigd is op een week tijd. Dat de kansen niet 50/50 zijn maar eerder 80/20 komt in deze verklaring misschien iets beter naar voren.

Turtlehead 27 mei 2022 om 12:22

Prima toch? Alleen even Evenepoel buiten de selectie houden, vanwege ongeleid-projectiel (die liever QSA helpt winnen) ;)

Ik zie hem, als ik mijn ogen geloken houd, de twee koersen in Canada op zijn Gesinks winnen en dan over zijn top zijn op het WK. Maar de anticipatie is er niet minder om :)

legrandbornand 27 mei 2022 om 14:57

De tot op heden beste renner van het jaar buiten de selectie houden? Het is een beetje vroeg op het jaar voor een zonneslag, nietwaar?

de nieuweMerckx 27 mei 2022 om 12:50

Bang om de te verliezen van Remco.

legrandbornand 27 mei 2022 om 14:54

Zou best kunnen. En als je een pegel van heb je me nou rond de oren krijgt van Remco, een kleine week voor de wegrit, sta je ook maar mooi voor piet lul om het kopmanschap op te eisen. Alles is beredeneerd bij WVA…

Mystery Rider 27 mei 2022 om 12:53

Het WK is dan ook in Australie wat de jetlag er ook niet minder gemakkelijk zal op maken om beide wedstrijden te strijden voor de zege!

Bovendien kunnen we denk ik de nummer 1 alvast opschrijven met Wout’s ploeggenoot!

Dennis gaat niet te kloppen zijn!

Headlines

Materiaalzone