Zeven Nederlanders in Tour-selectie LottoNL-Jumbo
maandag 22 juni 2015 om 16:40

Zeven Nederlanders in Tour-selectie LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo heeft haar selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De Nederlandse ploeg vertrekt met Wilco Kelderman en Robert Gesink als voornaamste speerpunten. Daarachter hopen Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam eveneens voor een goed klassement te gaan. 

“We hebben voor een evenwichtige samenstelling van onze ploeg gekozen”, zegt ploegleider Nico Verhoeven op website van de ploeg. “Met oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde. Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten.”

Volgens Verhoeven zijn alle negen de renners klaar voor het Grand Départ in Utrecht. “De meeste renners hebben op hoogte naar de Tour de France toegewerkt. Voor Sep Vanmarcke was dat de eerste keer. Hij heeft zich in de Ronde van Zwitserland verder ontwikkeld. Robert en Laurens hebben voor een trainingskamp in de Verenigde Staten gekozen en ook dat is goed gegaan. Daarnaast rijden Wilco en Robert geen NK in het kader van hun voorbereiding op de Tour. We kijken met elkaar uit naar een Tour de France die voor ons extra bijzonder is door de start in eigen land.”

LottoNL-Jumbo start de Tour de France met Gesink en Kelderman in de rol als kopman. De wedstrijd staat voor Kelderman ook in het teken van zijn debuut in ’s werelds belangrijkste wedstrijd. “Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb me de laatste vijf weken specifiek op de Tour de France voorbereid. Ik ben op hoogtestage geweest en heb het Criterium du Dauphiné gereden in aanloop naar de Tour. Ik kijk vooral uit naar de start in Utrecht en naar de etappe naar Alpe d’Huez. De komende anderhalve week ga ik nog wat specifieke trainingen doen op mijn tijdritfiets en hou ik verder rust, zodat ik fris aan de start verschijn.”

Tjallingii niet in de selectie
Maarten Tjallingii heeft de Tour-selectie niet gehaald. “Maarten is een heel sterke, ervaren renner, maar je moet keuzes maken. Als er minder bergritten waren geweest, dan hadden we waarschijnlijk wel voor hem gekozen”, zegt Verhoeven bij de NOS.

Louis Delahaije, Frans Maassen, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman zijn tijdens de Tour de ploegleiders.

LottoNL-Jumbo voor Tour de France
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-be Sep Vanmarcke
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Jos van Emden
flag-de Paul Martens.

RIDE Magazine
114 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
22 juni 2015 16:42
Ik vind Martens toch redelijk verrassend. Tjalingi of Wynants had me logischer geleken.
22 juni 2015 16:43
Wynants mis ik ook idd
22 juni 2015 16:44
Verbaast me dat Bennett niet meegaat, na het missen van de Giro zou die hier toch uiterst gemotiveerd zijn.
Genoeg mannen voor op het vlakke, en teveel kopmannen voor in de bergen.. een extra knecht die lang mee kan had niet verkeerd geweest.
22 juni 2015 16:45
Eigenlijk snap ik de waarde van Tom Leezer niet
22 juni 2015 16:45
Ik had gehoopt op tjallingi, maar ach, hopelijk mag hij dan in de vuelta kachelen. voor de rest weinig verassingen. Klimblok, en de rest komt meestal nog wel aardig heuveltjes over. Wie gaat er alleen eeuwig voorop sleuren op het vlakke?

Edit: Alhoewel bennet niet had misstaan inderdaad. Tank en leezer als captains is beetje dubbelop
22 juni 2015 16:45
Geen verassingen inderdaad. Martens kan iets doen op die steile aankomsten in de eerste week, is goed in de tijdrit en kan mee tijdens de kasseirit en in het middengebergte. Martens zat er al drie jaar dicht tegenaan. Terecht dat hij eindelijk mee mag.
22 juni 2015 16:46
Edit redactie: Geen onzin a.u.b
22 juni 2015 16:46
Nee, ik vind het elk jaar wel verrassende dat dezelfde falende tactiek wordt gekozen...Kelderman, kruijswijk, gesink (en ten dam). Wellicht moeten ze eens naar het casino gaan en risico spreiden! Dit is gewoon te veel voor één grote ronde, terwijl ze geen echte topper hebben (wel één groot talent).
22 juni 2015 16:47
Ben benieuwd naar Martens, is toch wel iemand die snel genoeg is om een ontsnapping af te maken
22 juni 2015 16:48
Tom Leezer is een goede knecht die lekker in de groep ligt, die had ik er sowieso wel bij verwacht. Wynants ipv Martens misschien, dat is het enige dat me enigszins verbaast.
22 juni 2015 16:49
RV, Martens heeft meer kans in kleine sprintjes samen met van marcke, ik denk dat die gedachte erachter zit.
22 juni 2015 16:52
Uitstekende ploeg voor het ploegenklassement, zou ik zeggen, maar daar blijft het dan ook bij.
22 juni 2015 16:52
Ben benieuwd wat voor selectie ze dan nog voor de vuelta op kunnen stellen.

Van Emden zal wel voor de tijdritten en als knecht meegaan. Had zelf liever Tjallingii gezien. En Leezer zal wel knap bidonnen kunnen halen maar verder niet echt een aansprekende renner.
22 juni 2015 16:53
Quote:
Sephiroth - 22 juni 2015 om 16:45 - Bewerkt op 22 juni 2015 om 16:46
Tank en leezer als captains is beetje dubbelop

Tankink is kapitein, Leezer de stuurman.

@baggerdagen
De klassementsman die als eerste het asfalt kust, mag als kopman naar de Vuelta.
22 juni 2015 16:54
Mooi dat Martens een keertje mee mag, goede renner voor een ontsnapping die bij aankomst kans heeft in een groepssprint. Met Wynants weet je bijna zeker dat je geklopt wordt in zo'n situatie.
22 juni 2015 16:54
Goed team, mooie balans tussen hardrijders en klimmers. Martens beter in vorm als wynants. Mooi om te zien zoveel Nederlanders in dit team. Vertrouwen in een mooie tour, als ze maar durven aan te vallen.
22 juni 2015 16:59
Ze hadden beter dit, ze hadden beter dat .. Altijd hetzelfde liedje. Ik vind het een heerlijke selectie en kijk met vertrouwen uit naar de Tour.

Laat het maar zien mannen!
22 juni 2015 16:59
Tjalllingii heeft natuurlijk al de Giro gereden, ja ik weet het Kruijswijk ook ;) Voor Martens vind ik het na al die jaren wel een mooie beloning. Hij is volgens mij ook van toegevoegde waarde. Ook van Emden is de laatste jaren steeds sterker geworden, dus mijn insziens de juiste ploeg voor de Tour. Oja Bennett dan nog, maar wat heeft die eigenlijk nu al bewezen? Laat die maar in de Vuelta starten!
22 juni 2015 17:00
Idem, had ook Wynants verwacht i.p.v. Martens. Snap die keuze eigenlijk niet, voor de aankomsten op de Muur van Huy of Bretagne komt Martens toch tekort en doet Wilco het op eigen kracht even goed, zo niet beter. Ik vind de ploeg hierdoor juist een tikkie uit balans, Wynants zou mijn keuze zijn geweest, maar wie ben ik. Maar heb er desalniettemin zin in, mooi team verder!
Bennet mag overigens debuteren in de Vuelta aan de zijde van Gesink en Ten Dam.
22 juni 2015 17:00
@parijstours
En ook in het ploegenklassement zullen ze niet winnen tegen saxo/movistar/sky/astana/ag2r.
Ik verwacht wel iemand in de top 10, kelderman of gesink moet dat wel kunnen. Ik zou ten Dam gewoon als pure knecht gebruiken en kruijswijk als vrije man, maar bij lotto/blanco/rabo/belkin moeten er altijd 4 kopmannen aan de start staan.
22 juni 2015 17:01
Leezer is logisch! Kampioen stokbrood halen!
22 juni 2015 17:01
Leezer is mee voor de stokbroden, die is daar schijnbaar kampioen in ;)
Ik vind het een goed team, er zijn mogelijkheden op zowel etappes als een goed klassement.

Edit: nafnikleb was me net voor
22 juni 2015 17:04
Leuk dat Martens is geselecteerd. Sterke ploeg met 7 Nederlanders. Hopelijk gaat Martens mee voor de overgangsritten en daar dan mee in de ontsnapping. Goede renner daarvoor. Heeft ook wel een keer een goede overwinning nodig.

Bennett gaat de Vuelta rijden dus, dat snap ik wel.

Wilco en Gesink voor het klassement. Kruiswijk moet lekker elke dag laten lopen en zijn dagen kiezen in de bergen! Ten Dam komt toch wel weer bovendrijven in de Tour. Go TLJ!!
22 juni 2015 17:04
Ben heel benieuwd hoever ze met dit team in de ploegentijdrit kunnen komen. Met Gesink/kelderman/VanEmden/Kruijswijk 4 jongens die een goede TT kunnen rijden, maar de rest..?
22 juni 2015 17:04
@iedereen.

Wellicht is Wynants al het hele jaar niet in de buurt van zijn vorm van voorgaande jaren gekomen en geeft ook geen teken van verbetering (gezien zijn uitslagen bijna een vaststaand feit).

Martens daarintegen is lang geplaagd door blessureleed en ziekte maar laat wel verbetering zien de afgelopen weken.

Daarnaast is Martens al jaren lang een van de betere maatjes van Gesink en van Ten Dam, en is hij bovendien al enkele jaren de Tour misgelopen daar waar hij wel enkele keren zomaar geselecteerd had kunnen worden.

@Javier, in de twee Giro's die hij reed in dienst van Menchov jaaaaren geleden was Martens een van de twee steunpilaren en motoren in de ploegentijdrit.

Eenzelfde kan van Leezer gezegd worden, hij was deel van de ploeg in vrijwel alle ploegentijdritten die de ploeg 'goed' reed (bijvoorbeeld bij de winst in de TTT van de Tirreno enkele jaren terug)
1 2 3 5

Reacties zijn gesloten.