Geen Van der Haar, Brand, Vos en Worst in Wereldbeker Flamanville

maandag 10 januari 2022 om 10:06
Geen Van der Haar, Brand, Vos en Worst in Wereldbeker Flamanville

foto: Cor Vos

De KNWU heeft bekendgemaakt welke Nederlandse veldrijders zondag aan de start verschijnen in de Wereldbeker van Flamanville. In de Nederlandse delegatie ontbreken onder meer de kersverse nationaal kampioenen Lars van der Haar en Marianne Vos, en ook aanvoerster in de Wereldbeker Lucinda Brand en Annemarie Worst, winnares in Koksijde, zijn opvallende afwezigen.

Van der Haar vertelde afgelopen weekend al dat hij ontbreekt tijdens de Wereldbeker in het Franse Flamanville. Na de Europese èn de Nederlandse titel wil de veldrijder van Baloise-Trek er alles aan doen om later deze maand, in Fayetteville, ook wereldkampioen te worden, dus kiest de nummer vijf van de Wereldbeker ervoor om extra rust te pakken in aanloop naar het WK.

Ook Brand, die al zes wereldbekerwedstrijden won, Vos, winnares van drie manches, en Worst zijn er niet bij. “Deels om een laatste trainingsperiode richting WK niet te onderbreken, maar ook deels om niet nog een transfer naar een ander land te maken”, licht bondscoach Gerben de Knegt toe.

U23 en junioren
De beloften en junioren hebben in Flamanville dit seizoen voor het laatst een eigen wedstrijd in de Wereldbeker. Bondscoach De Knegt heeft in die categorieën alleen de WK-gangers geselecteerd. Voor hen staat er nog iets op het spel. “David Haverdings is al winnaar van de Wereldbeker bij de junioren, maar wil deze wedstrijd nog rijden in het kader van zijn WK-voorbereiding. Bij de mannen kunnen Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Pim Ronhaar alle drie nog eindwinnaar worden en ook Leonie Bentveld heeft nog kansen op de eindzege bij de junior-vrouwen. Er staat voor onze talenten dan ook zeker nog wat op het spel.”

Selectie elite-mannen
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Gosse van der Meer
flag-nl Stan Godrie

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Aniek van Alphen

Selectie U23-mannen
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Mees Hendrikx

Selectie junior-mannen
flag-nl David Haverdings

Selectie junior-vrouwen
flag-nl Leonie Bentveld
flag-nl Lauren Molengraaf

Dit artikel delen:

9 Reacties

Mwielerfan 10 januari 2022 om 10:13

Waarom ontbreken ze

0
Yinek 10 januari 2022 om 10:15

Focus op het WK, dus laten ze deze wedstrijd schieten

0
Posterix 10 januari 2022 om 10:36

Ik moest de titel even twee keer lezen… Ik zag eerst iets in de zin van “Als je het Haar van de Vos Brand krijg je Worst”.

Toch jammer dat uitgerekend buiten de lage landen veel toppers een cross overslaan.

0
Arie den Blanken 10 januari 2022 om 12:22

Van de ene kant jammer maar ook wel goed dat de FlandersClassic c.q. de UCI door dit gedrocht van deze WB opzet de deksel op de neus krijgt. Hier wordt aangetoond dat de geforceerde manier om het veldrijden zogenaamd internationaler te maken niet werkt.

0
Franco Ballerini 10 januari 2022 om 10:45

Hopelijk wordt wedstrijd van de junioren op een eventueel WK live uitgezonden, want ik heb nog geen volledige wedstrijd van Haverdings gezien. Slechts wat flarden, meestal alleen maar wat beelden waarop hij juichend over de finish komt.

0
Boomie1 10 januari 2022 om 12:49

Sporza zendt zoals altijd alle races om de wereldtitels live uit.

0
Dikke Man 10 januari 2022 om 13:33

Haverdings heeft er ongetwijfeld baat bij dat hij in tegenstelling tot Thibaut in de schaduw kan groeien. Laat hem voorlopig lekker onbekend blijven onder de pseudoniem Brinta en hij wordt wellicht de nieuwe Mathieu.

0
Klein Verzet 10 januari 2022 om 16:47

Zondagmiddag stemde ik mijn TV af op de regio-zender Brabant, want de NOS vindt schaatsen en vooral praten over schaatsen veel belangrijker. Meteen na het startfluitje (uit angst voor Amerikaanse toestanden heeft men het pistool maar vervangen?) schotelden de weergoden een prachtig toekomst beeld voor voor de op koprijdende Lars van der Haar: niet één, maar twee regenbogen. Succes, Lars. In de Joe Es of Ee. En al de jaren daarna.

0
De Cabybara van de Conradkade 10 januari 2022 om 17:08

Mooi dat Godrie en Gosse dit jaar redelijk wat kansen krijgen om WBs te rijden.

Godrie werd in 2015 op luttele seconden derde op het U23 WK in Tabor achter Vanthourenhout en Sweeck, maar bijvoorbeeld voor Toon Aerts, Hermans en Nieuwenhuis. Talent genoeg, zou je denken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone