Lars van der Haar slaat Wereldbeker Flamanville over richting WK

zondag 9 januari 2022 om 17:35

Volgende week ontbreekt Lars van der Haar tijdens de Wereldbeker in het Franse Flamanville. Dat vertelt de kersverse Nederlands kampioen veldrijden aan WielerFlits. Hij wil extra rust pakken in aanloop naar het WK van eind januari in de Verenigde Staten.

Na de Europese titel en de Nederlandse titel, gaat Van der Haar er alles aan doen om in Fayetteville ook wereldkampioen te worden. “Ik ga er heel hard voor trainen. Ik sla volgende week de Wereldbeker over om twee rustige rustdagen te pakken, en dan gaat de volle focus op het WK. Ik ga proberen die inspanning, die daar in het parcours zit met die klim, extra te trainen”, legt Van der Haar uit.

“Ik denk dat ik rond het EK iets beter was dan vandaag. Daar was publiek en je benen voelen dan ook anders. Maar ik denk dat ik nog iets beter moet kunnen dan vandaag”, vertelt hij na het Nederlands kampioenschap in Rucphen.

Op het WK geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, dus liggen er kansen voor Van der Haar. Maar de tegenstand is niet min. “Ik kijk naar de standaard mannen. Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Toon Aerts. Dat worden de belangrijkste namen. Ook Quinten Hermans nog, die heeft daar de Wereldbeker gewonnen natuurlijk.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 9 januari 2022 om 18:29

Motortje normaal gesproken net te klein op dat parcours? Dit ivm de andere vlieggewichten Eli en Tom P.?
Maar een superdag kan een mooie medaille opleveren, dat zou al heel mooi zijn.

0
Boomie1 9 januari 2022 om 19:01

Iserbytje dit seizoen al 2x niet thuis gegeven op de kampioenschappen

0
Arie den Blanken 9 januari 2022 om 19:21

Deze keer heel slim van hem.

0
Koers 9 januari 2022 om 19:06

Goed plan: Pidcock is nog geen wva/vdp, en hoewel er meer mensen zijn die hij gewoonlijk voor zich moet laten is dit wel dé kans op de regenboog. Geen grote kans, maar beter dan dat ie normaal voorgeschoteld krijgt. Dan moet je die kans ook voor de volle 100% aangrijpen.

0
Murcia 9 januari 2022 om 19:23

Als de Belgen slim zijn gaan ze nu wel een keer als team rijden, Matthieu reed altijd door alle combines heen. Pidcock is heel goed maar ook dit seizoen niet oppermachtig gebleken en op het WK kun je een spel spelen met het het gaten laten vallen vooral als de Brit zijn start mist wat dit seizoen al vaker gebeurde. Met name Toon durft wel snoeihard te openen en je moet proberen om de motor van Pidcock wat op te blazen.

0
Alucard 9 januari 2022 om 22:00

De Belgische mannen gaan even goed samen werken als de Nederlandse dames.

0
Turtlehead 9 januari 2022 om 23:28

Zij hebben dan ook een gelijkwaardige bondscoach.

0
Tool 9 januari 2022 om 20:33

Wat zou het verschil zijn tussen een ‘rustige’ rustdag een een ‘gewone’ rustdag?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone