Geen nieuwe zege voor Soudal-Quick-Step: “Maar Evenepoel had de benen om te winnen”

woensdag 25 januari 2023 om 08:27
Geen nieuwe zege voor Soudal-Quick-Step: “Maar Evenepoel had de benen om te winnen”

foto: Cor Vos

Soudal-Quick-Step ging dinsdag voor een tweede opeenvolgende ritzege in de Vuelta a San Juan, maar de Belgische formatie kwam er in de finale niet aan te pas. Dat zag ook Yves Lampaert. “Uiteindelijk verloren we elkaar allemaal een beetje in de chaos en was het ieder voor zich”, citeert Het Nieuwsblad.

De ploeg wilde eigenlijk Remco Evenepoel uitspelen in de listige finale naar de Autodrómo de Villicum, maar besloot toch nog van tactiek te veranderen en de kaart van Fabio Jakobsen te trekken. Die laatste kon zich echter niet mengen in de strijd om de overwinning. De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Quinn Simmons. De Amerikaanse renner van Trek-Segafredo reed weg in de voorlaatste kilometer en verschalkte op die manier de sprinters.

Yves Lampaert was uiteindelijk de beste renner van Soudal-Quick-Step in de daguitslag, maar de Belgische klassiekerspecialist kwam ook niet verder dan een achtste plaats. “Het is jammer dat we nog van tactiek veranderden”, vertelde hij na afloop. “Remco had de benen om hier te winnen. Maar goed, er komen nog kansen. Hopelijk hebben we woensdag een betere dag.”

“We willen meer”
“We begonnen traag en daardoor zat iedereen nog fris in de finale. Met die brede bochten op het circuit was het hier mogelijk om van alle kanten aan te vallen. Simmons ging rechts aan, ik zat links en kon niet reageren. Toen Simmons dertig meter kon pakken, wisten we dat het lastig zou zijn om hem nog terug te halen. Zo heeft Zdeněk Štybar hier ook al gewonnen. Ik liet me meeglijden en werd zo nog achtste. We mogen natuurlijk niet klagen. We hebben al een zege op zak, maar we willen meer.”

Lees meer:
Quinn Simmons verrast sprinters in Vuelta a San Juan, Fabio Jakobsen sprint niet mee

De mannen van Soudal-Quick-Step kunnen vandaag in de vierde etappe weer op zoek gaan naar succes, als de renners koersen naar de finish in Barreal. De rit kent vooral een lastig middenstuk, want halverwege de koers ligt de top van de Alto de la Virgen de Andacollo (7,6 km aan 3,8%). Na een afdaling van ruim twintig kilometer krijgen de geloste renners ruim 80 kilometer de tijd om terug te keren. Een sprint van een omvangrijke groep behoort tot de mogelijkheden.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Dark Noise 25 januari 2023 om 09:35

We gaan vanaf nu toch niet elke koers verslaan vanuit de renner Evenepoel? Want dat wordt in de Vlaamse pers al gedaan. Het lijkt of er geen andere renners meer meerijden.

8
wielerlover 25 januari 2023 om 09:51

Hier gaat het nu wel over Soudal Quick-Step, waarin Lampaert vertelt over Evenepoel en Jakobsen. Lijkt me heel normaal want dat zijn de twee kopmannen

Edit: zoals al gezegd ligt het eerder aan Wielerflits die per se Evenepoel in de titel moet vermelden dan aan iets anders

3
FeitenZijnFeiten 25 januari 2023 om 09:56

Hangt ervan af welke bron gevolgd wordt; als dat Nieuwsblad.be is wordt dat onvermijdelijk, terwijl bij Sporza Renazt Schotte is aangeduid om mee af te reizen naar elke wedstrijd waar die kleine start

0
Dave Dubbeldammer 25 januari 2023 om 10:14

Niet zeveren, Donker Geluid. Niet zeveren.

-7
SoloSlim 25 januari 2023 om 11:01

Niks mis met het interview, maar de kop van dit artikel zou wel anders mogen zijn! Maar ‘Evenepoel’ in de titel geeft meer kliks zeker?

2
Limal 25 januari 2023 om 11:27

Als je naar de url kijkt zie je dat de titel ‘Evenepoel’ eerst niet vermeldde. Uiteraard aangepast om meer klikjes en reacties te genereren en hupla, het werkt!

5
Gebruikersnaam 25 januari 2023 om 14:42

Bij die GCN-commentatoren toch ook? Die zaten ook “Evenepoel doet het!” te roepen na de zege van Jakobsen, alsof die laatste eerder een triviaal detail was.

1
Het Belgische Jachtluipaard 25 januari 2023 om 15:34

En toch clickt Dark noise erop en schrijft zelfs een reactie… Daarom doet de redactie dat dus hé. Exact daarom

1
hjjanssen1973 25 januari 2023 om 11:34

Gezien de laatste kilometer inderdaad meer iets voor REV dan Jakobsen, of eigenlijk voor iedereen van SOQ beter geschikt dan voor Jakobsen.

2
Romāns Vainšteins 25 januari 2023 om 09:23

Fout dus van QS om op het laatste moment te switchen. Je kan er de waterpas op gelijk zetten waar de Hulk van Heukelum kans heeft en waar niet.

1
Steven_E 25 januari 2023 om 09:25

Omdat het zo een trage rit was zal Jakobsen gedacht hebben dat het goed zat met zijn benen & gevraagd hebben om voor vem

1
Steven_E 25 januari 2023 om 09:26

*hem te rijden

1
Geel Zwarte Bril 25 januari 2023 om 09:30

Hulk van Heukelum is zo’n verschrikkelijke naam.

Maar goed, ben blij met Simmons, gun het die gast wel. Vandaag hopelijk knallen op die berg en dan tempo hoog houden. Die sprinters eraf knallen met zijn allen.

0
Romāns Vainšteins 25 januari 2023 om 09:44

De legende van de Linge dan?

0
thenewGOAT 25 januari 2023 om 11:32

@Steven. Volgens de Strava gegevens van Remco reden ze een gemiddelde van bijna 45km/h, echt traag is dat dus niet. Het zal wellicht wel zo zijn dat Fabio zal aangeven hebben dat hij heel goed was. Als je er daardoor Remco zijn kansen laat opzij zetten om dan vervolgens niet in het stuk voor te komen…Tja, heel vaak zal dat toch niet moeten gebeuren denk ik dan.

0
Steven_E 25 januari 2023 om 14:33

Constant 45km/u in een peloton op kaarsrechte wgeenmet mogelijk wind mee

0
josi 25 januari 2023 om 09:55

Als je de benen hebt om te winnen maar je ze daarvoor niet gebruikt, heb je er niks aan.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone