Geen Tour voor Cavendish: “Als er twijfels zijn, wordt Bennett heel nerveus”

vrijdag 18 juni 2021 om 12:52
Geen Tour voor Cavendish: “Als er twijfels zijn, wordt Bennett heel nerveus”

Sam Bennett - foto: Cor Vos

Nu Sam Bennett op tijd hersteld lijkt te zijn van een knieblessure, gaat Mark Cavendish definitief niet mee naar de Tour de France. Dat heeft Patrick Lefevere, teammanager van Deceuninck-Quick-Step, laten weten aan Cyclingnews. “We willen voor tweehonderd procent op Sam kunnen rekenen”, klinkt het.

Bennett, vorig jaar nog winnaar van twee etappes en de groene trui, moest de Baloise Belgium Tour aan zich voorbij laten gaan. Na een klein incident op training kreeg hij last van zijn knie. In overleg met het medische team werd besloten om de vijfdaagse ronde over te slaan en rust te nemen met het oog op de Tour de France. Bennett is nu fit verklaard en dus staan alle lichten op groen.

In een recent interview met The Telegraph gaf Cavendish nochtans aan dat hij graag naar de Tour zou gaan, mocht Bennett daar niet klaar voor zijn. De Brit ontkende dat eerst enkele contractuele kwesties met zijn ploeg moesten worden opgelost en onthulde dat hij op weg was naar Italië om te trainen ‘alsof hij naar de Tour zou gaan’.

“Sam is mentaal niet de sterkste”
“Als Bennett in orde was, zouden we met één sprinter naar de Tour gaan. Wat ik heb begrepen van zijn ploegleider is dat zijn knie weer beter is. Normaal gesproken komt dat wel goed”, aldus Lefevere, die het niet ziet zitten om ook nog Cavendish mee te nemen naar de Tour. “We hebben in de Scheldeprijs allemaal gezien wat er dan gebeurt”, doelt de teambaas op de mislukte sprint in Schoten.

Lefevere denkt ook aan de gemoedstoestand van zijn Ierse sprinter. “Sam is mentaal niet de sterkste. Als alles op rolletjes loopt, wordt hij sterker en sterker. Als er twijfels zijn, bijvoorbeeld wanneer we een tweede sprinter als Mark meenemen, dan wordt hij nerveus. Heel nerveus. We willen voor tweehonderd procent op hem rekenen, eerlijk en fair, ook al verlaat hij de ploeg. Er zijn ploegen die een vertrekkende renner liever thuislaten, maar dat is niet mijn handelswijze.”

Dit artikel delen:

64 Reacties

blix 18 juni 2021 om 13:00

“Er zijn ploegen die een vertrekkende renner liever thuislaten, maar dat is niet mijn handelswijze.”
Neen, zijn handelswijze is in ieder interview te pas en te onpas benadrukken dat een renner vertrekt, om toch maar te kunnen bewijzen wat een progressieve, ruimdenkende en toegevende wielermanager hij wel niet is door de renner in kwestie alsnog op te stellen.

Turtlehead 18 juni 2021 om 13:01

…. dat dus.

VespavanBern 18 juni 2021 om 13:14

+1

*Enkele leestekens om de reactie er door heen te krijgen*

Michelangelo 18 juni 2021 om 13:19

Plus één ook van mij (zo voldoe ik ook aan het teken-quotum)

Thijs E 18 juni 2021 om 14:09

Ik ga vanuit dat met deze uiterst nobele en vooruitstrevende daad de strijd (pun intended) om de nobelprijs voor de vrede is beslecht in het voordeel van PatLev.

DeGroteMolen 18 juni 2021 om 15:39

Wat denk je dat Benett liever heeft: een ploeg die hem thuislaat of een ploegleider die de feiten benoemt zoals die zijn (hij gaat immers weg) maar hem wel laat starten in de Tour? Wat denk je?

Murcia 18 juni 2021 om 15:44

@DeGroteMolen
Is het een feit dan dat Sam mentaal zwak is? Patrick is de eerste die er over begint en het lijkt mij niet leuk als sporter om dat te horen van de ploegbaas die altijd als een leeuw voor zijn renners staat, tenminste dat horen we zo vaak.

Maillot à Pois 18 juni 2021 om 16:42

@Murcia
Ik vind het wel aannemelijk dat Bennett mentaal broos is (wat geen schande is, daarom gebruik ik het woord ‘zwak’ niet) . Wellicht is het dus de echte reden die Lefevere hier geeft.

Maar ik begrijp niet waarom ie dat doet. Niet alleen omdat het op menselijk gebied niet fijn is voor Bennett zelf, maar vooral omdat Lefevere zich hiermee mijns inziens in eigen voet schiet. Als Bennett daadwerkelijk snel uit zijn lood geslagen is, zijn dit soort uitspraken voldoende om twijfel in zijn hoofd te laten sluipen en hem… nerveus te maken, wat Lefevere wilde vermijden.
Want ook al gaat ie volgend jaar weg, DQS heeft toch nog steeds meer aan een winnende dan aan een falende Bennett?
Gebrek aan empathie bij Lefevere denk ik.

Wim Kruithof 18 juni 2021 om 21:42

Maillot a Pois, geheel eens.

Iemand met een kwetsbaar gemoed publiekelijk (onbewust) te kakken zetten is een bijzonder onkundige daad.

Maar wat mij al sinds heugenis het meest stoort aan Lefevere is het voortdurend ‘anderen zijn wel zo, ik niet’. Altijd die steek onderwater naar collegae, altijd even benadrukken dat andere ploegbazen nare kantjes hebben, maar hij…

och. Zelden zoveel narcistische kenmerken in de wielerwereld onder één kruin gezien.

Turtlehead 18 juni 2021 om 13:01

Heel fair van Patje. De man wel ff afbranden, maar toch opstellen. Boodschap: ‘Winnen, en snel. Anders: fiets in de camion!’
Nou zal hij (mits de blessure inderdaad weg is) gerust wel scoren in de eerste week, dus dat komt goed.

VespavanBern 18 juni 2021 om 13:16

“Sam is mentaal niet de sterkste”
Dit zeg je toch niet over je eigen renner. Wat een hork van een vent is het ook.

Michelangelo 18 juni 2021 om 13:21

edit wf: laat provocaties achterwege svp

horsm 18 juni 2021 om 13:28

Haha… ik vond die opmerking van Patlef juist wel leuk. Ik moest ook lachen om het zichzelf tegen de borst kloppen van ‘ik laat geen renners thuis omdat ze weggaan, dat is niet mijn stijl, want ik ben zo sportief en mooi’ etc. Het blijft een kleurrijk figuur.

Murcia 18 juni 2021 om 13:33

Renners die de Wolfpack verlaten kampen plotseling met (mentale) problemen volgens Patrick. Ik kan er vooral enorm om lachen, de egomanie viert weer hoogtij. Hij moet gewoon in elk contact met de pers zichzelf een enorme veer in het achterwerk stoppen, valt nog mee dat hij niet over het chronische gebrek aan geld bij DQS is begonnen.

nasibal 18 juni 2021 om 13:36

Dit snap ik dus niet. Als het meenemen van Cav betekent dat Bennet nerveus wordt dan is hij toch ook gewoon mentaal niet de sterkste? En als dat de reden is om Cav niet mee te nemen dan mag je dat toch gewoon benoemen? Maakt het Bennet een minder mens dat hij mentaal niet de sterkste is? Volgens mij niet.

In *mijn* ideale wereld houdt iedereen op een positieve manier rekening met elkaars sterktes én ‘zwaktes’. Dat wordt heel lastig als je deze ‘zwaktes’ in de taboe-sfeer gaat plaatsen. Als je iets bewust niet benoemd dan erken je eigenlijk dat het ‘er niet mag zijn’. Als je er vrij over praat laat je zien dat het ook gewoon Oké is en niets om je voor te schamen.

Westfalen 18 juni 2021 om 13:40

Niet zo handig verwoord. Had dan gezegd "Sam heeft vertrouwen nodig". Klinkt al wat positiever. Kan me toch niet voorstellen dat hij zijn eigen renner al voor de Tour gaat zitten afbranden.

@Nasibal. Je komt wel erg idealistisch over. Mooi bedacht, maar zo werkt het niet in de wereld. De meeste mensen zien die uitspraak niet als positief.

blix 18 juni 2021 om 13:43

@nasibal: helemaal akkoord dat het niet goed is om problemen van welke aard dan ook in de taboesfeer te plaatsen. Maar hier gaat het vooral om het kader waarbinnen Lefevere die uitspraak doet. Mocht Bennett voor 3 jaar hebben bijgetekend, zou een dergelijke uitspraak er nooit gekomen zijn. Of toch zeker niet in de huidige formulering.

Je kan Lefevere veel aansmeren, maar hij is een kei in het aanvoelen van machtsverhoudingen en hij weet als geen ander hoe hij die machtsverhoudingen in zijn voordeel kan draaien.

Murcia 18 juni 2021 om 13:49

Eens met blix, dit soort teksten worden alleen gedaan bij vertrekkende renners. Intern weet iedereen bij DQS dat Sam veruit de betere sprinter is in vergelijking met Cav. Dit seizoen in alle rittenkoersen waar hij deelnam gewonnen en De Panne ook meegepakt. Waarom zou je dan Cavendish als tweede sprinter meenemen?

Massimo Bataille 18 juni 2021 om 14:04

Ik stel voor dat iedereen het echte artikel eens leest op cyclingnews.
Is veel neutraler (en zelfs positief over beide renners) dan dit stukje (slecht) vertaald artikel op WF…

Westhoek Express 18 juni 2021 om 14:10

gewoon weer dikke lokaastitel waar de zwaar gefrustreerden hun zak kunnen droppen over Lefevere, die al 25 jaar overeind blijft in de wielerwereld en mateloos succesvol met 800 zeges. Die lacht iedere keer weer goed in z'n vuistje door al die 'critici' die uit hun bol gaan van één zinnetje van hem.

Murcia 18 juni 2021 om 14:16

@Massimo
“Sam isn’t the strongest in his own head. If everything goes well then he becomes stronger and stronger, as we saw in the Tour last year, but if he has doubts and we bring someone like the second sprinter, and he has Mark Cavendish on his wheel, he becomes nervous about this. Very nervous.
Wat is hier slecht vertaald dan? Voor de rest zegt hij niks positiefs over Sam en gaat hij door en door over Cavendish. In het hele artikel op Cycling News staat aangaande de keuze niets wat er op duidt dat de redactie hier slordig heeft gehandeld.

Thijs E 18 juni 2021 om 14:18

Edit: wat Murcia al postte.

VespavanBern 18 juni 2021 om 14:23

@westhoek, ik heb het dan ook niet over zijn kwaliteiten als ploegleider. Ik heb het over zijn persoonlijkheid als mens. Zo’n subjectief punt van zwakte van je eigen renner op die manier benoemen in de media is gewoon ongepast.

Reiger 18 juni 2021 om 14:28

@Westhoek Express Vertel dan eens even jouw successtory? Vrijwel al jouw reacties zijn zurig. Altijd Patje en Remco en je andere favorietjes te vuur en te zwaard verdedigen. En dan niet met argumenten maar met het deponeren van stellinkjes waarmee je iemand die een negatieve reactie plaatst de grond in wil boren. Kom met een echte reactie graag.
En niet zoals altijd met België-Nederland tegenstellingen/vergelijkingen. Zet je blinddoek eens af.

Michelangelo 18 juni 2021 om 14:35

Als je het mij vraagt is Westhoek Express de beste Hollow Knight imitator die ik hier sinds lange tijd heb gezien. Exact dezelfde manier van “argumenteren”, om de haverklap de NL-BE kaart proberen te spelen, dezelfde favorietjes, en dezelfde manier van reacties uitlokken.

Een wedergeboorte? Het zou mij niks verbazen….

Marik 18 juni 2021 om 14:42

WE is absoluut een reïncarnatie van een eerdere forumgebruiker. De vraag is wie.

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 14:55

Jullie altijd met je wie is wie en wie was wie en wie zou wie zijn.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:06

Beten de vissen in de IJzer maar zo makkelijk. Niet toevallig dezelfde vissen die zelf altijd harde taal hanteren om onderhuids te kwetsen. Het zit niet in mij, ik heb het lang genegeerd, dan een zachte aanpak geprobeerd, maar het ging maar door..
Moet je dan echt versteld staan van types als Hollow, Lightning, Beer, Burdincurutcheta?

Wie kaatst …

Pizzi 18 juni 2021 om 13:51

Haha, die Patje weer. Wat een figuur is dat me toch.

williams 18 juni 2021 om 13:58

Altijd grappig de commentaar over PL, wat wij Vlamingen arrogant vinden noemen Hollanders assertief, behalve als een Vlaming assertief is, dat vinden Hollanders arrogant.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 14:09

vooral als hij koersen wint.

Thijs E 18 juni 2021 om 14:23

Voordat je weer aanstuurt op een NL-Be tegenstelling, lees eens wat comments onder het artikel op cyclingnews. Misschien kun je er dan nog een Vlaanderen tegen de hele wereld van maken :)

VespavanBern 18 juni 2021 om 14:25

-1, er is al genoeg verdeeldheid en ongepaste afgunst op dit forum tussen Nederlanders en Belgen en dan kom je ook nog met zo’n overhaaste conclusie. Ga ergens anders stoken.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 14:49

@VespavanBern
Bedankt daar typetjes zoals schipperaar, Marcel 112, Michelangelo, Marik, Barry Batsbak, xistnc en evelineroos maar voor. Ik haal deze eruit omdat, iedereen wel eens negatief kan zijn maar zij, door hun structureel gekap en gezaag, nogal opvallen.

Natuurlijk krijg je daar op de duur tegenpolen voor terug.

Wie zaait, zal oogsten.

Reiger 18 juni 2021 om 15:07

@WE Je bent mij vergeten te noemen! Ik vind jouw reacties van de ergste soort. En wanneer een Nederlander arrogant is dan is hij arrogant en niet assertief. Net zoals bij een Belg. Jij voelt je keer op keer persoonlijk beledigd wanneer we aan je “vriendjes” komen. Een hele kinderachtige houding die thuis hoort op de kleuterschool.
Geef alleen even aan waarom Nederlanders geen kritiek mogen geven op REV ,Patje L. en noem maar nog meer nationale favorietjes van jou.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:25

Reiger
Jij bent een nieuw hier? Ik herken je niet. 95% is wel eens kritisch over de een of de ander en dat kan natuurlijk gewoon. Jij bent me nog niet opgevallen met bewust structureel onderhuids kwetsen op steeds dezelfde.
Ik begrijp dat het je stoort.

Michelangelo 18 juni 2021 om 17:38

@Westhoek,
Volgens de stats ben jij ook nieuw hier maar gedraag je je als een hele oude bekende. Het feit dat je naast Hollow K ook Lightning en Burdinnogwat kent, maakt voor mij duidelijk dat je een wedergeboorte bent.

Waarschijnlijk ben je de reincarnaat van Burdinnogwat, aangezien hijzelf de enige was die zijn naam goed kon schrijven…

Maakt verder niet uit. Welkom terug zou ik zeggen!!

Westhoek Express 18 juni 2021 om 17:57

Burdincurutcheta is een col in de Pyreneeën.

Michelangelo 18 juni 2021 om 19:31

En ik maar denken dat "Burdincurutcheta" Baskisch was voor trol ipv een col… zo leer je hier nog wat hier!

Koers 18 juni 2021 om 14:26

Ik had eigenlijk verwacht dat Cavendish enkel nog koerste om dat record te pakken, en dat hij daarom wel ergens in een contract zou hebben opgenomen dat als hij iets van vorm toonde mee zou mogen. Ben niet zo’n fan van cav maar ik had hem graag in enkele ontsnappingen mee zien springen om er alles aan te doen om dat record te pakken.

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 14:34

Parel voor de sport die Lefevere.

Moet je nagaan als iedereen de nare kool-en-geit-sparende quotes op zou lepelen zoals sommige vrome forumleden het graag zouden zien, eventueel die zielloze zombiestatements nog pro deo voor ze voorkauwend ook.

Daarnaast, iedereen kent Lefevere, als je bij hem wil rijden en een betere carrière hebben moet je dit er bij op de koop nemen.

Marik 18 juni 2021 om 14:44

Onder het mom van, als je resultaten boekt dan hoef je je als mens verder niet te ontwikkelen en slikken we al jouw nare gewoontes. Lekker hoor.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 14:57

oh ja, de forumridders gaan de CEO van 60 werknemers in een heel specifieke sector, nl. wielerwereld, vertellen hoe hij zich "als mens moet ontwikkelen". Serieus?

Panache 18 juni 2021 om 14:58

Beetje kort door de bocht Romāns Vainšteins. Punt is dat Lefevere de lat heel erg laag legt. Dat kan met de doelgroep te maken hebben, maar lijkt mij niets meer dan een gebrek aan beschaving. Zelf ben ik absoluut voortstander van stakeholders die gevat, scherp uit de hoek kunnen komen en werkelijk iets te vertellen hebben, maar ik schaar Lefevere niet onder deze groep. Bij Lefevere zie ik vooral veel geblaat en weinig wol, inhoudelijk is het steeds flinterdun. Zoals een kind bij de kassa een mars meepakt, zo impulsief flapt Lefevere er bepaalde zaken uit. Maar als de wind morgen draait dan kan hij met dezelfde overgave het tegenovergestelde beweren en het net zo hard menen. Ja het is een bevlogen en apart mens, maar op geen enkele wijze zou ik hem als communicatief rolmodel kunnen ophemelen. @Westhoek Express ik heb als CEO ooit sponsoring overwogen (nee, niet als hoofdsponsor) en met name de boot afgehouden omdat ik mijn merken niet wil associëren met deze club. Ik ben er heilig van overtuigd dat het eeuwige geldprobleem van de ploeg te maken heeft met o.a. Lefevere.

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 15:08

Nee. Onder het mom van elk team heeft zijn eigen cultuur en strijdwijze. En daarbij, als Bennett nu knetterhard gaat huilen vanwege dit, dat is dan de schuld van Lefevere?

En @ Panache, dat is eigenlijk ook een beetje hetzelde, ik wil je wel sponsoren maar doe dan wel iets meer zoals ik het zeg. Gewoon niet heel erg vermakelijk.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:16

Zijn personeel en renners lopen weg met hem. Die weten dondersgoed hoe ze zijn prikjes en schouderklopjes moeten interpreteren. Het zijn geen labiele kleuters. Dat "structurele geldprobleem" is toch gewoon een onderhandelingstruc, dat weet toch iedereen? Denk eerder aan een Vaughters, Doug Ryder of de geschiedenis van het huidige Jumbo Visma bij structurele geldproblemen. Verder hebben we schurkstaatsfondsen en afkalvende nationale loterijen om onze geliefde sport recht te houden.
Lefevere flikt het met Vlaamse ondernemingen. Lavenu kan het ook.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:19

Panache
Het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat een CEO van een bedrijf de tijd heeft om uren per dag te oreren op fora en alle wielernieuwtjes in de gaten te houden.

Natuurlijk zal je niet zeggen wie je bent, anoniem verhaaltjes verzinnen kan iedereen.

Je kan toch ook andere ploegen sponsoren die je wel graag hebt? Heb je JV of DSM dan ook niet graag?

Murcia 18 juni 2021 om 15:33

@Westhoek
Je moet natuurlijk zelf ook wat dichter bij de waarheid blijven, Patrick flikt het dankzij een miljardair uit het Oostblok die eigenaar is van de ploeg en Quick-Step is een merk van Unilin wat volgens mij al meer dan 15 jaar in Amerikaanse handen is. Dus deze ploeg als een resultaat van puur Vlaamse ondernemingen presenteren klopt gewoon niet.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:42

Oostblok? Lekker man. We hebben het over Tsjechië.
Kan jij me vertellen wat de precieze jaarlijkse inbreng van Bakala is?
Dus wat voor waarheid zit in wat jij brengt?

Een bepaald percentage mag dan wel in Amerikaanse handen zijn. Het zijn nog altijd de Vlaamse bestuurders die het mogelijk maken. Dat is alleen de hoofdsponsor, dat eigenlijk Deceuninck was de voorbije 2 jaar, die zijn toch van Roeselare? En veel van de grote co-sponsors die al jaren meedoen zijn ook van de streek.

Murcia 18 juni 2021 om 15:52

Is Bakala eigenaar van de ploeg? Ja. Dus heeft hij een inbreng of denk je dat hij zijn geld verdient heeft door niks te doen? Tsjechië ligt in het Oostblok of jij dat nu wilt of niet en je stelling dat Patrick het flikt dankzij puur Vlaamse bedrijven als sponsor klopt ook al niet. Als je anderen de maat neemt maar vervolgens zelf onwaarheden neer zet corrigeer ik dat. Kun je niet leuk vinden maar dat is niet mijn probleem.

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 16:16

‘Oostblok’ is wel een beetje uit de tijd hè. Het ijzeren gordijn is al een tijdje gevallen.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 16:25

Nee Murcia,
Deceuninck, Omega Pharma Etixx, Domo (samen 13 jaar hoofdsponsor) Latexco, Vermarc, (ook al lang aan boord) Maes, Napoleon games, allemaal Vlaams.
Quickstep(Vlaams) sinds 2003 en dat Lefevere, nadat de Amerikanen een meerderheid van de aandelen in Unilin overnamen, ze nog steeds aan boord wist te houden wijst alleen maar meer op de verdienste van Lefevere. Zijn vermogen om de Amerikanen te overtuigen lijkt me een goed tegenargument op wat Panache beweert. Al denk ik dat de Vlamingen binnen Quickstep daar geholpen hebben. En kijk nu, al 18 jaar aan boord en nu doen ze er nog 6 jaar bij.

Ze zullen het niet bepaald appreciëren als je daar op de Karelsbrug Hello Eastern Bloc!! staat te roepen.

Murcia 18 juni 2021 om 16:26

@Vainsteins
Wordt nog steeds volop gebruikt, daar kan ik ook niets aan doen. Het is hetzelfde als buitenlanders die altijd over Holland beginnen terwijl de Gouden Eeuw al lang verleden tijd is en dit land sinds 1815 Nederland heet.

@Westhoek
Nu noem je gewoon een rijtje sponsors op die Vlaams zijn maar vergeet je voor het gemak Lidl en natuurlijk als we het over het verleden hebben Mapei. Verder is Unilin overgenomen door Mohawk Industries. Dat ze nog een klein aandelenpakket al dan niet zelf hebben doet er niet toe. In Georgia zetelt de grote baas. Jouw stelling was dat in tegenstelling tot anderen Patrick met Vlaamse bedrijven werkte en dat is niet zo.

Verder wordt juist de zoektocht naar sponsoren bemoeilijkt door Bakala, want veel bedrijven zullen de neiging hebben om te denken dat ze niet hoeven te sponsoren omdat hij als 80% eigenaar wel alles kan betalen. Dit is overigens waarom van Eerd en van der Wallen geen eigenaar zijn van JV. De reden dat Deceuninck stopte is omdat hun sponsoring totaal ondersneeuwde bij junior-partner Quick-Step in de publieke opinie. Iedereen bleef de ploeg maar Quick-Step noemen.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 16:33

Hup Oostblok hup?

Romāns Vainšteins 18 juni 2021 om 16:40

Het samenpersen van tientallen landen omdat het zo lastig is ze uit elkaar te houden is wel wat anders dan de Randstad en het achterland op één hoop gooien. In al die verschillende Oostblok units zijn er nog talloze naunces te vinden van het type 'Arnhem is geen Holland'.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 16:55

Dat is puur jouw onderbuikgevoel. Dat heeft nooit iemand van de partijen verklaard. De realiteit Deceuninck heeft gewoon de middelen niet om als hoofdsponsor een wielerploeg overend te houden.

Kijkt 9 op de 10 zijn vlaamse sponsors. Quickstep raken we het niet over eens. LIDL is er nu 6 jaar bij. Straf dat die "brulboei" met hier zo vaak gezegd "dubieuze reputatie" de tegenover wielrennen erg sceptische Duitsers wist te overtuigen.

Laatst, noch jij, noch ik zeggen wat de jaarlijkse % inbreng van Bakala is dus dit leidt tot niks.

Het lijkt me in ieder geval knapper om het op deze manier te doen dan Bahrain Victorious of UAE team emirates. Maar daar zijn we tegenwoordig aan overgeleverd in het precaire verdienmodel van het wielrennen. Dus al te knapper van Lefevere, Lavenu, Spekenbrink. Jumbo ploeg valt of staat met de liefde van Frits laat ik me hier vertellen. "Die tikt het wel af."

ssj 19 juni 2021 om 12:03

Overigens is Maes van Heineken. Is het dan Nederlands?

Anton van Valouwe 18 juni 2021 om 14:54

Lefevere die al jarenlang de beste ploeg ter wereld op de been krijgt en houdt. Die man moet toch iets heel goed doen.
Hij schept er genoegen in om te provoceren, en lacht iedereen die negatief reageert vierkant uit!

DeGroteMolen 18 juni 2021 om 15:42

Exact. Hij toch iets goed doen schat ik zo. En wat die softies bij die andere ploegen doen moeten ze zelf weten.

IlPirata 18 juni 2021 om 15:00

Lefevere denkt ook aan de gemoedstoestand van zijn Ierse sprinter. “Sam is mentaal niet de sterkste.

Over het algemeen als werkgever kaart je zoiets niet aan in de media , maar hou je dit soort zaken intern. Beetje jammer.

Westhoek Express 18 juni 2021 om 16:13

Gelukkig is mentale toestand iets wat keert met de wind.

limburgia 18 juni 2021 om 15:35

Maar al bij al heeft Patrick Lefevre al jaren de ploeg die
de meeste zeges pakt en de renners van zijn ploeg
pakken heel goed samen . Dat is in de eerste plaats Patrick Lefevre zijn verdienste.

blix 18 juni 2021 om 16:08

Ik stel vast dat Lefeveres ploeg geen WT-koers meer heeft kunnen winnen sinds de slottijdrit in Romandië. Een ‘ploegje’ als Lotto-Soudal scoorde sindsdien zowel in Giro (2x), Dauphiné (1x) en Zwitserland (1x).

De kwaliteit van de vele DQS-overwinningen is dit jaar een pak lager dan andere jaren, vind ik.

Napoleon 18 juni 2021 om 18:50

Dit jaar toch behoorlijk hoger dan vorig jaar

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair