Geen topresultaat LottoNL-Jumbo in koninginnenrit Guangxi: “Hadden daar al rekening mee gehouden”

vrijdag 19 oktober 2018 om 11:59
Geen topresultaat LottoNL-Jumbo in koninginnenrit Guangxi: “Hadden daar al rekening mee gehouden”

foto: SWPix.com

LottoNL-Jumbo heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. In de door Gianni Moscon gewonnen rit eindigde Neilson Powless als beste renner van de ploeg op de 26ste plaats (+38s). “Sepp Kuss en Neilson Powless zijn aan de voet van de korte slotklim goed afgezet, maar er zat geen topresultaat in”, zegt ploegleider Grischa Niermann in een terugblik op de ploegsite.

In de ontsnapping van de dag was het geelzwart van LottoNL-Jumbo wel prominent vertegenwoordigd. Pascal Eenkhoorn reed samen met Stefan Küng tot diep in de finale aan de leiding. “Het was een zwaar dagje met zijn tweeën voorop. Eerst waren we met drie man, maar Kluge liet zich terugzakken. Helaas kregen Küng en ik niet veel ruimte. In de laatste dertig kilometer hebben we nog een keer gas gegeven, maar helaas was dat niet genoeg. Toch geeft dit een goed gevoel en dit is goed voor de toekomst.”

“Pascal had zijn dag goed ingedeeld”, aldus Niermann. “Hij en zijn medevluchter bleven tot vijf kilometer van de streep vooruit. Sepp Kuss en Neilson Powless zijn aan de voet van de korte slotklim goed afgezet, maar er zat geen topresultaat in. Deze jongens hebben de voorbije dagen veel energie gestoken in het controleren van de etappe, dus we hadden daar al rekening mee gehouden. Morgen wordt het waarschijnlijk weer een sprint. Er is veel regen voorspeld, dus het wordt weer een zware dag.”

Lees hier alles over de Gree-Tour of Guanxi 2018

Dit artikel delen:

3 Reacties

ah-ja 19 oktober 2018 om 12:41

Ze zijn toch tevree hoorde ik

Jotto-Lumbo 19 oktober 2018 om 12:47

Leuk ah ja, heb je nog een grap?

mark vv 19 oktober 2018 om 12:52

Had ook niet anders verwacht.

Headlines

Materiaalzone

Populair