Geen Tim Merlier in Dwars door Vlaanderen

Geen Tim Merlier in Dwars door Vlaanderen

© Cor Vos

zondag 27 maart 2022 om 13:54

Tim Merlier zal er woensdag niet bij zijn in Dwars door Vlaanderen. Alpecin-Fenix kiest in de semiklassieker voor Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen als kopmannen. Merlier sprintte een jaar geleden nog naar een derde plaats in Waregem.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Dylan van Baarle won een jaar geleden Dwars door Vlaanderen na een lange solo. Een half minuutje later won Christophe Laporte de sprint voor de tweede plaats voor Tim Merlier en Yves Lampaert. Een scenario dat zich voor de Oost-Vlaamse sprinter dit jaar niet zal herhalen.

“Dwars door Vlaanderen staat op dit moment inderdaad niet op mijn programma”, vertelt Merlier bij de start van Gent-Wevelgem aan WielerFlits. “Dat is wat jammer, want ik rijd deze wedstrijd graag en de aankomst is uiteraard niet zo ver van Wortegem-Petegem, waar ik woon. Maar de ploeg heeft – in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen – uiteraard een plan met Mathieu en Jasper.”

Merlier rijdt dit voorjaar wel nog de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. Nadien volgt een korte rustpauze en begint zijn voorbereiding richting de Ronde van Italië.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Gebruikersnaam 27 maart 2022 om 17:52

Wel verrassend goed in Wevelgem. Had verwacht dat die toch bij jongens als Jakobsen en Groenewegen zou zitten en niet goed genoeg over de Kemmelberg zou raken om bij de mogelijke terugkeerders te zitten.

En zelfs als hij dat zou doen, had ik niet gedacht dat hij nog genoeg over zou hebben om Pedersen te verslaan na 250 kilometer (ook al is een sprint voor winst niet vergelijkbaar met een sprint voor de 6e plek).

Laatste nieuws

Materiaalzone