Geen Test Event in Rio voor Jan Maas na valpartij

zaterdag 15 augustus 2015 om 20:30
Geen Test Event in Rio voor Jan Maas na valpartij

foto: Marcel Koch

Jan Maas zal morgen niet aan de start staan van het Test Event in Rio de Janeiro. De renner van Rabobank is tijdens de verkenning van het parcours ten val gekomen op de kasseistrook op het traject.

Maas heeft een breukje in zijn jukbeen, een scheurtje bij de oogkas, twee hechtingen een hersenschudding en een gekneusde schouder. “Balen, maar niets aan te doen”, zegt de 19-jarige renner op Twitter. Door de afwezigheid van Maas zal Nederland met drie renners starten: Van Ginneken, Koen Bouwman en Davy Gunst.

De kasseienstrook van twee kilometer loopt in licht dalende lijn en kent volgens Van Ginneken veel diepe kuilen. De renners zullen in koers het stuk naderen met een snelheid van zo’n zestig kilometer per uur. Dit deel van het parcours is ook opgenomen in de Olympische tijdrit.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Darth333 15 augustus 2015 om 20:39

60 km/h over een kasseistrook? Dan vraag je om ongelukken

0
123poetertjes 15 augustus 2015 om 20:43

Hij heeft wel kunnen aantonen hoe gevaarlijk het parcours is, dus verkenningsdoel bereikt zullen we maar zeggen.

0
xistnc 15 augustus 2015 om 22:59

Dus een rondje voor klimmers, maar met een aflopende kasseistrook van 2km. Als dat maar goed gaat.

0
RiGHT 16 augustus 2015 om 02:33

tijd om even met een kiepwagen met zand en grind langs dat stukje te rijden en die diepe kuilen op te vullen???

0
west 16 augustus 2015 om 02:52

Je gaat meemaken dat ze nu een supermoeilijk parcours uitzetten met heuvels, bergen en kasseien. En dat het een stuk of wat maanden van tevoren toch niet mogelijk blijkt te zijn. Dat het opeens een soort van laffe Vattenvall classic wordt. Ik ben sowieso benieuwd hoeveel obstakels die spelen nog gaan meemaken… De eerste spelen in een derde wereld land waar de politiek geen absolute macht heeft.
On topic: Waren een Ruijgh, Mol, Bol, Vermeltfoort, Stroetinga, Kai Reus, Traksel of desnoods in het allerlaatste geval Leon van Bon ofzo niet beschikbaar voor zoiets? Dan heeft degene die de boel gaat uittesten tenminste ook een beetje vergelijkingsmateriaal met het allerhoogste niveau, zodat diegene ook kan inschatten hoe zwaar het misschien ongeveer voor een topper wordt. Want met een 120e plek in je enige Ronde van Vlaanderen en een DNF in Gent-Wevelgem ben je niet echt de expert om de relatieve zwaarte van kasseienstroken te beoordelen. Net zo goed dat Sjoerd, die het ongetwijfeld goed bedoeld en als ik hem was was ik ook gegaan, maar hij heeft nog nooit een echte bergetappe met toppers heeft gereden dus wat voor waarde heeft zijn oordeel voor een Gesink/Mollema/Slagter/Boom?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone