Alsnog boete voor Kuznetsov na klap in Driedaagse De Panne

Alsnog boete voor Kuznetsov na klap in Driedaagse De Panne

Foto: Sirotti

donderdag 31 maart 2016 om 10:25

Viacheslav Kuznetsov heeft vandaag alsnog een boete gekregen voor de klap die hij gisteren tijdens de tweede rit van Driedaagse De Panne uitdeelde aan Alexandre Pichot. Het incident was duidelijk in beeld te zien. Kuznetsov en Pichot reden schouder aan schouder, voordat zij uitweken naar de zijkant en de Rus een tik uitdeelde.

Kuznetsov, zondag nog knap derde in Gent-Wevelgem, biedt zijn excuses aan in een verklaring. “Ik weet dat het verkeerd van me was, maar het is gebeurd. Ik wil graag mijn excuses aanbieden. Ik wilde dat tijdens de koers al doen, maar toen was hij al weg.”

Kutznetsov slaat vanwege koorts vandaag de slotdag van Driedaagse De Panne over, maar verwacht zondag wel aan de start van de Ronde van Vlaanderen te staan.

Update 10:30
De persvoorlichter van Katusha heeft laten weten dat Kuznetzkov alsnog een boete heeft ontvangen.

Dit artikel delen:

37 Reacties

KnightBiker 31 maart 2016 om 10:44

boete is terecht, maar de fransman kon zijn handen ook niet thuishouden en lijkt eigenlijk te beginnen, Alexandre Pichot dient net zo hard een boete te krijgen.

123poetertjes 31 maart 2016 om 10:44

Ik vind dat ie het nog nest netjes afhandelt. Even naar buiten sturen, patsje erop, en weer door. Het is niet zo dat hij Pichot afranselt te midden van een peloton. Boete en eventueel uit de wedstrijd, daarmee is de zaak wel afgedaan.

Zo'n Farrar die om de twintig kilometer op de grond pleurt en daarbij collega's meeneemt richt onder de streep veel meer schade aan. Maar ook dat hoort erbij.

aeroventiel 31 maart 2016 om 10:50

Echt ongelovelijk dat sommige hier zeggen dat Pichot ook sloeg…. je ziet toch duidelijk dat die zijn arm uit steekt om Kuznetsov te late wete dat hij daar rijdt. Verder wel kansloos dat het bij een boete blijft.

Wheely 31 maart 2016 om 10:54

Kuznetsov zet zich wel op de kaart zeg de laatste tijd. Voorheen amper van hem gehoord.

Kingstown 31 maart 2016 om 10:59

Eens met RV.

Dat gezeur van steeds maar alles willen bestraffen van al die brave Hendrikjes is erg vermoeiend. Alsof er een moord wordt gepleegd. Mijn hemel zeg.

Puffin87 31 maart 2016 om 11:00

@aeroventiel
Hoezo is dat ongelooflijk? Ze delen toch allebei een tikje uit? En beide bij lange na niet hard genoeg om de ander van de fiets af te slaan. Als Kutznetsov hier een boete voor krijgt, zou Pichot dat ook moeten krijgen mijn inziens.

aeroventiel 31 maart 2016 om 11:31

@puffin
Maar Pichot die geeft een klein tikkie aan Kuznetsov omdat die half in de weg rijdt, niet om het slaan zelf zeg maar en Kuznetsov die slaat Pichot om hem te raken, ok miss niet hard maar niks met de koers te maken die actie

Romāns Vainšteins 31 maart 2016 om 13:02

Ja, laten we een commissie instellen die gespecialiseerd is verschillende typen slagen aan passende strafmaatregelen koppelen. Hierbij worden vuistpositionering, zwaaisnelheid en bijgaande gezichtsuitdrukking natuurlijk meegenomen.

SolerEritrean 31 maart 2016 om 13:12

@aeroventiel

Situatie is de volgende(van het artikel in cyclingnews): Kuznetsov rijdt achter Kristoff om hem te bewaken. Om de een of andere reden wilt Pichot dat achterwiel hebben. 'omdat die half in de weg rijdt' is geen argument om die plaats in te pikken en al zeker niet door de handjes van het stuur te halen. Verder neemt hij hem nog even gezellig mee naar de buitenkant om hem vervolgens zelf een pedagogisch tikje te geven, niet overdrijven.

Sebas 31 maart 2016 om 13:15

@ RV ; heerlijk sarcasme. In de voetballerij gebeurt het dus wel. Ik weet nog dat Kramer's slaande actie in een wedstrijd door een dergelijk gespecialiseerde scheidsrechtercommissie na een grondige analyse werd afgedaan als een 'duw'. Hij ontliep daardoor een schorsing.

Ik zie het in het wielrennen ook wel gebeuren ..

RiGHT 31 maart 2016 om 18:10

terecht boete, maar belachelijk dat hij zogenaamd met ziekte niet is gestart.
ook al is hij ‘ziek’, formeel uit koers zetten. agressievelingetje.

ambie 31 maart 2016 om 20:41

Jammer dat Terpstra niet meedeed zouden de beste vrienden kunnen worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair