Geen plek voor Jetse Bol bij TEAMLottoNL

dinsdag 30 september 2014 om 08:54

Jetse Bol moet na dit seizoen vertrekken bij Belkin (volgend jaar: TEAMLottoNL, red.). De 25-jarige renner hoorde afgelopen week dat zijn contract bij de WorldTour-formatie niet verlengd wordt, meldt het Algemeen Dagblad. ”Voor m’n gevoel kwam dat bericht véél te laat, maar zo gaat dat nu eenmaal in topsport”, zegt Bol.

Door de late bekendmaking moet Bol samen met manager Theo de Rooij op zoek naar een nieuwe werkgever voor volgend seizoen. ”Een nee kun je niet vroeg genoeg krijgen”, aldus Bol. ”Heel veel WorldTour-ploegen zitten al vol, maar ik ben best bereid een stap terug te zetten. Je kan in de Champions League wel op de bank zitten, maar beter is het om te spelen in de Europa League.”

Vanaf 2008 kwam Jetse Bol vier seizoenen uit voor het Rabobank Continental Team. In 2012 sloot hij zich definitief aan bij de WorldTour-ploeg, die toen nog Rabobank heette. Eerder al had hij twee stageperiodes doorgebracht bij de bankiersformatie. Begin dit jaar reed Bol zijn eerste grote ronde: de Giro d’Italia, die hij als allerlaatste afsloot.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone