Geen online Amstel Gold Race: “Geen dingen doen die al bedacht zijn”

maandag 6 april 2020 om 08:58
Geen online Amstel Gold Race: “Geen dingen doen die al bedacht zijn”

foto: Cor Vos

De Amstel Gold Race krijgt geen virtuele koers als alternatief voor de afgelaste wegwedstrijden. Koersdirecteur Leo van Vliet heeft met interesse gekeken naar de virtuele Ronde van Vlaanderen, maar is niet van plan om dit ook te organiseren voor zijn eigen wedstrijd. “We moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn”, zegt hij tegen het ANP.

“De Ronde van Vlaanderen was hier al heel lang mee bezig. We hebben er ook wel contact met hen over gehad. Maar er is wat voor nodig om dit te maken en dit is in Vlaanderen natuurlijk wel volkssport nummer 1”, aldus Van Vliet.

De Westlander heeft met interesse gekeken naar de virtuele Vlaanderens Mooiste, waar dertien profs het tegen elkaar opnamen. “Ik vond het leuk om te kijken en de renners zijn er volgens mij ook ingevlogen. Maar je krijgt natuurlijk niet hét Ronde-gevoel.”

Van Vliet hoopt dit jaar de Amstel Gold Race op een andere datum alsnog te organiseren. “We hebben een datum aangevraagd voor een combinatie van de mannen- en vrouwenwedstrijd en een toerversie. Ik ben positief ingesteld, maar we zullen moeten afwachten. Ik denk ook dat dit nog wel even kan duren.”

Na bijna dertig kilometer zwoegen op de indoor smart trainer ging de winst in de virtuele Ronde van Vlaanderen gisteren naar Greg Van Avermaet. Oliver Naesen (tweede) en Nicholas Roche (derde) pakten de overige podiumplaatsen. Andere deelnemers waren Wout van Aert, Remco Evenepoel en Jasper Stuyven.

Lees ook: De alternatieve wielerkalender: Leo van Vliet

Dit artikel delen:

18 Reacties

Romāns Vainšteins 6 april 2020 om 09:10

Prima. Nieuwe datum helemaal top, ik kom wel kijken.

Secondant 6 april 2020 om 09:26
Quote:
We moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn.

Prima dat je geen virtuele koers wilt houden, maar kom dan met goede argumenten aanzetten. Alles is al eens bedacht. Toen de Amstel Gold Race voor het eerst werd verreden bestonden er al een hele hoop wielerkoersen. Een wielerwedstrijd was dus ook al bedacht.

Oblomov 6 april 2020 om 11:13

Wat een zielige reacties van een aantal hier. Van Vliet is verbaal niet sterk, dus om hem op zijn precieze bewoording te pakken is een beetje treurig.

Hij maakt terecht duidelijk dat dit alleen maar in Vlaanderen kan. Geen ander land waar dit op de TV komt. Veel te veel gedoe om voor een paar duizend (of minder) youtube kijkers te organiseren.

Romāns Vainšteins 6 april 2020 om 12:56

Leo van Vliet is gewoon een geweldige koersdirecteur, de Amstel is er sinds hem op vooruit gegaan.

Charlie33 6 april 2020 om 09:42

We moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn…

Super mooi dit argument. Doen alsof je alleen unieke nieuwe dingen wilt doen, terwijl je eigenlijk niets wilt veranderen.

Wheely 6 april 2020 om 10:12

Gaan we dan nu voortaan achteruitfietsen op tandems in de AGR? Oh nee, want dat heb ik nu net bedacht, jammer Leo…

Panache 6 april 2020 om 10:29

Met andere woorden: het gedrocht van gisteren had als enig bestaansrecht het feit dat het de eerste (qua affiche aansprekende) virtuele koers was. Haal je die noviteit weg dan blijft er weinig noemenswaardig over. Maar dan mooi diplomatiek verpakt in de drogreden ‘niets doen wat al bedacht is’.

Romāns Vainšteins 6 april 2020 om 11:56

Precies dat.

En zelfs al maak je graphics 1000000 x mooier dan nog blijft het buiten pogen naar binnen te halen wat alleen voor een klein aantal paincavers vet cool is.

Arry1337 6 april 2020 om 12:07

Geen komma’s plaatsen, waar dat niet nodig is.

Arry1337 7 april 2020 om 08:59

Mooi aangepast ;)

Ultras100 6 april 2020 om 13:29

Hij heeft toch wel een punt.
Vlaanderen was leuk initiatief.
Maar stel dat je dit regelmatig doet waar kijken we dan naar? En wat is het verschil met de koers van de week er voor? Alleen de balk met het virtuele hoogte profiel… daar gaat na 3 races toch werkelijk niemand meer naar kijken?

Ultras100 6 april 2020 om 13:33

Nb: ik zit zelf minimaal 2x per week op de Kickr…
Dus ben niet de Boomer die liever alles bij het oude houdt ;-)

04398 6 april 2020 om 14:38

Denk dat Leo beter had kunnen zeggen, we willen geen tijd en moeite steken in het ontwikkelen van een online wedstrijd, waar we toch geen geld mee kunnen verdienen. Dat zou denk ik een beter argument zijn dan we willen geen dingen doen die al bedacht zijn.
Denk ook niet dat het heel veel oplevert voor een organisatie. Het is opzich leuk om er een keer naar te kijken, maar om nu iedere week naar een online wedstrijd te kijken nee dankje daar vind ik persoonlijk niks aan. Het lijkt in niets op het echte wielrennen. De omgeving lijkt totaal niet, er wordt weinig tactisch gereden, geen lekke banden of materiaalpech (behalve bij Matthews dan), er kan niet gevallen worden en hoeft niet echt gevochten te worden voor een plekje in het peloton en bochten zijn ook totaal overbodig aangezien je toch niet kan vallen. Nee doe mij maar weer het echte koersen

ChefSpijker 6 april 2020 om 15:21

Ik denk dat niemand dit boven echte koers gaat kiezen. Alleen is echte koers momenteel niet mogelijk. En gezien de kijkcijfers vinden best wat mensen het toch leuk om iets anders te kijken. En dan niet de zoveelste herhaling van een koers waarvan je de afloop al kunt dromen.

sooike 6 april 2020 om 23:25

Nee, vooral niets kopiëren De Vries ! Jongen, je hele koers is al jarenlang door anderen voor je uitgestippeld. Als je zelf twee nieuwe stukjes parkoers toevoegt, moet de hele wielerwereld dat weten en knikken dat je zo geweldig bent. De vrijwilligers in en rond je wedstrijd maken het evenement en jij, die zo graag bij de bobo’s vertoeft, speelt een rol op de achtergrond, al zie je dat zelf totaal anders !

Lalsacien 7 april 2020 om 08:22

Tegen wie heb je het????

Joachim Agostinho 7 april 2020 om 09:11

Was dat schuim op je mond van woede of van het bier..?

TJ 7 april 2020 om 07:59

Off topic: mooie foto boven het artikel. Koersdirecteur die blijer is dan de winnaar :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair