Geen Nederlanders op EK tijdrijden mannen en Mixed Relay

dinsdag 4 augustus 2020 om 12:30
Geen Nederlanders op EK tijdrijden mannen en Mixed Relay

© Cor Vos

De Nederlandse wielerploeg zal deze maand in het Franse Plouay haar Europese titel op de gemengde ploegentijdrit niet verdedigen. Door de overvolle kalender kan de wielerbond geen representatief team samenstellen. Ook in de individuele tijdrit bij de mannen zullen geen landgenoten van de partij zijn.

Een paar weken geleden kaartten we het probleem al aan: “Het EK tijdrijden, dat lukt niet met het NK weg (een dag eerder, red.)”, vertelde KNWU-directeur Thorwald Veneberg ons. “Plouay is bovendien bijna duizend kilometer rijden. Zeker met het advies van onze sportarts om niet met het vliegtuig te gaan.” Ook deelname aan de Mixed Relay zou een probleem worden. De KNWU overwoog toen al om zonder Nederlandse profs naar Bretagne af te reizen.

Ondertussen zijn de eerste kogels dus door de kerk. NOS meldt dat zowel bij de heren elite als in de Mixed Relay, notabene één dag voor de start van de Tour, geen Nederlanders van de partij zullen zijn. Vorig jaar stond de gemengde ploegentijdrit voor het eerst bij internationale kampioenschappen op de agenda. Nederland is regerend Europees- en wereldkampioen. Half augustus maakt de KNWU de selecties voor de andere categorieën bekend.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HoofdIsVrij 4 augustus 2020 om 18:07

Aan het aantal reacties te zien is het een hele shock voor wielerminnend Nederland.

0
O59 4 augustus 2020 om 22:04

Misschien Annemiek bij de mannen laten starten ?
Op 2 (mannen) na de snelste in de laatste 25km van de strade !
Sneller dan oa Pogacar en GVA !

Vergeet MVDP, Tom D, … !

Annemiek voor geel in de Tour !
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_94743433

0

Headlines

Populair

Materiaalzone