Geen Nacht van Woerden deze winter
foto: WielerFlits / Nick Doup
maandag 18 mei 2020 om 15:33

Geen Nacht van Woerden deze winter

De veldritkalender zal het komend seizoen moeten doen zonder de Nacht van Woerden. De organisatie van de Utrechtse cross heeft besloten om nu al een stekker uit het evenement van 2020 te trekken en zich te richten op 2021.

“Het is aan het bestuur om een verantwoord evenement neer te zetten, dat zit er helaas dit jaar niet in en richten wij ons de volgende editie in 2021”, stelt voorzitter Arjan van der Horst bij CyclingOnline. Ook de gemeente Woerden, de KNWU en hoofdsponsor Kiremko zijn betrokken bij de beslissing om de cross uit te stellen.

De Nacht van Woerden is de laatste jaren de Lars van der Haar-veldrit. De crosser van Telenet Baloise Lions won de voorbije vijf edities in zijn eigen regio. Het is overigens niet de eerste keer sinds de oprichting in 2000 dat de Nacht van Woerden ontbreekt op de kalender: in 2006 werd het NK veldrijden georganiseerd daar.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2020 16:07
Op zich zullen een hoop Crossen wel door kunnen gaan. Zonder publiek en alles afgezet. Komt er toch publiek opdagen gelijk afgelasten. Of er moet natuurlijk een vaccin zijn.
    19 mei 2020 09:41
    Ik denk dat er toch nog wel meer crossen een jaar overslaan. Bang voor de tweede golf en de onzekerheid dat er publiek aanwezig mag zijn. Tussen wel en geen publiek zit natuurlijk een flinke som geld: entree, verkoop van patat/drinken etc. Waarschijnlijk ook minder verkochte vip-kaarten en sponsering. Als daarnaast ook aan het begin van het seizoen veel andere sporten worden ingehaald en op tv uitgezonden dan is het maar de vraag of het allemaal uit kan als je in die periode zit, al zal belgie het waarschijnlijk wel blijven uitzenden.
18 mei 2020 16:15
Nondeju, die zijn er vroeg bij !

Reacties zijn gesloten.