Geen Molenberg in de Omloop Het Nieuwsblad

donderdag 27 januari 2022 om 14:25
Geen Molenberg in de Omloop Het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

De route van de Omloop Het Nieuwsblad voor mannen heeft enkele kleine wijzigingen ondergaan ten opzichte van voorgaande jaren, meldt Het Nieuwsblad. De Molenberg, een traditionele beklimming op het traject, is uit de wedstrijd gehaald. Hiervoor komen twee nieuwe heuvels in de plaats. Bij de vrouwen zijn de veranderingen groter.

Dat de Molenberg ontbreekt in het 204 kilometer lange parcours heeft te maken met wegwerkzaamheden. “Die zijn nog volop bezig, maar we kunnen die helling wel opnemen in de Ronde van Vlaanderen van 3 april”, klinkt het geruststellend bij Wim Van Herreweghe van organisator Flanders Classics.

Ter vervanging van de Molenberg worden de Marlboroughstraat (900 meter aan 4,4%) en de Biesestraat (820 meter aan 3,8%) aan de route toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat er in totaal dertien gecategoriseerde beklimmingen zijn, waaronder de Muur van Geraardsbergen, en zeven officiële kasseienstroken. Een van die stroken is de Haaghoek, die drie keer wordt aangedaan.

Vrouwen rijden zelfde finale als mannen
De vrouwen zullen in 128,4 kilometer negen hellingen en vijf kasseienstroken voor de kiezen krijgen. Opvallend is dat hun finale, in tegenstelling tot vorig jaar, precies hetzelfde is als die van de mannen. Vanaf de Wolvenberg, op 55 kilometer van de streep in Ninove, zijn de routes identiek. Beide koersen gaan daarnaast van start in Gent.

Het was al een tijdje duidelijk dat er vanwege de coronapandemie geen VIP-tenten langs de route van de Omloop Het Nieuwsblad zullen staan. Of er wel publiek welkom is om te zien wie Anna van der Breggen en Davide Ballerini opvolgen, is nog even afwachten. De Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden op zaterdag 26 februari.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 27 januari 2022 om 15:25

Heeft iemand, o, iemand het gehele profiel voor mij? En nog beter de exacte route op map? Nergens te vinden.

SoloSlim 27 januari 2022 om 16:45

Denk dat ze de maatregelen willen afwachten en, indien geen toeschouwers toegestaan zijn, het parcours niet gaan meedelen.

SoloSlim 27 januari 2022 om 16:49

Leuk, ben geen fan van de Molenberg.. Steeds gevaarlijk naar de aanloop en als je een slechte plaatsing hebt kan de wedstrijd daar zo voorbij zijn.

Alfons Haavers 27 januari 2022 om 18:37

Het is er wel eentje waar altijd geschift wordt en dat is ook leuk natuurlijk. Nervositeit in aanloop náár en verraderlijke bochtjes horen bij de charme van de Vlaamse koersen wat mij betreft.

De Molenberg is voor mij toch 1 van dé hellingen in de Vlaamse Ardennen. Een kort nijdig smeerlapje met wellicht de slechtste kasseien van alle kaskes uit de regio en dan een uitlopend deel waar je kan doortrekken om het gat te maken. De echte beren vooraan doen deze van beneden tot boven op het buitenblad.

Lalsacien 27 januari 2022 om 16:54

De Marlboroughstraat klinkt echt niet Vlaams.

Arie den Blanken 27 januari 2022 om 17:41

Ik vind dat vanavond in Extratime Cross Roland Liboton, Erwin Vervecken , Pol Herygers en Tom Meeuwsen bij Ruben Van Gucht aan tafel zitten een groter nieuwswaarde hebben dan zo’n parkoers wijzigingetje in dit koersje.

Lalsacien 27 januari 2022 om 18:27

Dat begrijp ik, Arie. Over een maandje ga jij weer in zomerslaap tot het nieuwe veldrit seizoen.

Headlines

Materiaalzone

Populair