Fabio Jakobsen sprintte in Beringen niet mee: “Ik had de benen niet”

Door , zondag 16 juni 2019 om 17:36
Fabio Jakobsen sprintte in Beringen niet mee: “Ik had de benen niet”

©Cor Vos

112de, op meer dan drie minuten van ritwinnaar Bryan Coquard. Nee, Fabio Jakobsen werd in de slotrit van de Baloise Belgium Tour niet gehinderd door de valpartij in volle finale. “Ik had gewoon de benen niet en liet het lopen.”

Fabio Jakobsen kwam in Beringen een eind achter het peloton binnen. Deceuninck-Quick-Step was deze middag in Tongeren nochtans van start gegaan met als doel de Nederlander naar ritwinst te loodsen, maar Jakobsen kwam niet aan sprinten toe.

“Ik was duidelijk niet hersteld van de koninginnenrit van gisteren”, vertelde Jakobsen achteraf aan WielerFlits. “Ik had gewoon de benen niet om mee te sprinten. Natuurlijk was dit een mooie kans, maar als je niet goed genoeg bent, ben je niet goed genoeg. Ik ben vooral blij dat Remco hier eindwinnaar wordt. Dat is op dit moment belangrijker.”

Vuelta?
Volgende zondag komt Jakobsen terug naar België voor de Elfstedenronde, met start en aankomst in Brugge. Drie dagen later ziet hij Halle-Ingooigem als laatste opstapje naar het Nederlands kampioenschap, dat een doel op zich is.

“Daarna pas wordt de rest van het jaar opgemaakt. Het zal van de Tourselectie afhangen wie naar de Vuelta mag. Er gaat sowieso een sprinter mee naar de Ronde van Spanje. Dat wordt dan ofwel Hodeg, ofwel ikzelf.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

tdcbolide 16 juni 2019 om 17:43

nja als je al van de Ardennenetappe niet hersteld geraakt, wat moet je dan zoeken in de Vuelta…

WernerFranke 16 juni 2019 om 17:49

Zeker waar, heeft meer snelheid dan Hodeg, maar wat is hij er mee als hij in Spanje nooit tot sprinten komt…

Samlambeej 16 juni 2019 om 22:50

Ik heb Jakobsen weten lossen op de lokale molshoop in die eenmalige Great War Remembrance Race. Dat was geen incident. Zijn test in de Dauphiné werd ook een fiasco. Het moet wel gaan beteren wil hij zich niet belachelijk maken.

ChefSpijker 16 juni 2019 om 23:24

In California won ie nog twee dagen na een zware bergrit (war hij best goed finishte, ruim voor de laatste bus). Hij is nog wel erg wisselvallig daarin, maar hij is ook nog maar 2e jaars prof en 22 jaar. Juist een Vuelta kan goed zijn voor zijn ontwikkeling. Meestal worden renners daar enkel beter van.

leegloper 16 juni 2019 om 23:30

@Samlambeej,
In die wedstrijd lag het vrij snel in kleine groepjes. Dan los je eerder op molshopen en Jakobsen wist toch een aantal keer weer de aansluiting te maken.

Samlambeej 16 juni 2019 om 23:43

Parijs-Nice heeft hij ook niet uitgereden. Ik vrees er een beetje voor. Misschien meer met Asgreen gaan trainen. Worst to best: Afstappen voor rit 14 -> mislukt – Uitrijden -> geslaagd – Rit winnen in de 2de of 3de week -> fantastisch.

boenk 16 juni 2019 om 17:52

Was in California ook al zo. Heeft zich daar één keer kunnen mengen in de spurt, en toen won hij. Maar meestal waren zijn benen al afgesneden en kon hij zijn trein niet volgen of kwam hij de heuveltjes niet over, terwijl de intrinsiek minder snelle Philipsen daar 4x top 10 rijdt.

Jean Dumas 16 juni 2019 om 17:54

Raar, op een kilometer of twee van de streep.

Geflitst 16 juni 2019 om 17:58

Het was "maar" een Ardennenritje in een zwak bezet veld en de treintjes vandaag waren van Cofidis en Correndon. Als dat al te zwaar is, zou ik zeker geen Vuelta doen maar in Belgische en Noord-Franse koersen nog wat ereplaatsten verzamelen dit najaar.

madeinstars 16 juni 2019 om 18:00

Jakobsen moet duidelijk nog aan zijn inhoud werken. Snelheid heeft hij genoeg. Juist voor de inhoud zou het misschien niet verkeerd zijn om een grote ronde te rijden, maar de vraag is inderdaad of dat er niet te veel aan is. Misschien beter nog een jaartje wachten.

Sagan=hulk 16 juni 2019 om 18:31

De Vuelta lijkt me zowel voor Jakobsen als Hodeg nog te vroeg komen. Die jongens kunnen simpelweg niet genoeg klimmen om daar ook maar iets te betekenen. Het lijkt me beter om nog een jaartje koersen als Groot-Brittannië en de Belgische najaarskoersen te rijden, om dan volgend jaar misschien te debuteren in een grote ronde.

boenk 16 juni 2019 om 18:37

Hodeg kan toch niks gaan zoeken in de Vuelta. Kan al niet mee met de 3rde rang sprinters en raakt nog moeilijker een berg over dan Jakobsen denk ik. Die jongen zie ik het niet maken.

Rombout 16 juni 2019 om 18:52

Ik denk dat het wel goed is om de Vuelta te rijden al is het alleen maar voor de ervaring van 3 (of 2) weken koers mee te maken. Daarnaast is de Vuelta ook wel een ronde met veel klimmetjes (op het einde) maar daarnaast veel gezapig rond rijden op brede snelwegen niet het nerveuze van de Giro, Tour en koersen in Vlaanderen. Prima test met mogelijk ook een resultaat vroeg in de koers. Leren winnen heeft hij al wel gedaan dus lijkt me dit de volgende stap.

O59 16 juni 2019 om 19:05

Het is de fout van Remco …
Toen hij naar voor ging om de kloof te dichten moest Fabio lossen.
Remco zal er weer van langs krijgen.

koos1 16 juni 2019 om 20:26

Zou mooi zijn als hij de Vuelta kan rijden. Maar als je kijkt naar hoe hij klimt vrees ik dat hij dan snel alweer thuis zit, zonder ook maar te kunnen sprinten.

Peter Lippens 16 juni 2019 om 21:56

De snelheid is er maar duidelijk te weinig inhoud, is nog jong maar ook zijn reactie eerder in de week zal ook nog wel eens kunnen spelen.

Samlambeej 16 juni 2019 om 22:46

Mag ik nog vragen wat jullie van het commentaar vonden? Sven Nys ben ik geen grote fan van omdat hij mij al te vaak die immer positieve dorpspastoor uithangt. Kristof Vandegoor, dat is een radioman van sporza vond ik eigenlijk zeer aangenaam om naar te luisteren. Is ook goed op de hoogte van zowel renners als streek. Zou hij ook een internationale koers kunnen of is dit het?

xistnc 16 juni 2019 om 23:01

Vandegoor enorm slaapverwekkend, qua toon en qua tekst. Daar moet je de ook nogal saaie doch deskundige Nys niet naast zetten.

Samlambeej 16 juni 2019 om 23:24

Ah dan ik las 'slaapverwekkend' van jou. Ik heb dat gevoel niet. Kristof Vandegoor doet nochtans veel sportwedstrijden op Radio 1.
De nieuwe man die naar voren geschoven wordt bij de VRT is Ruben Van Gucht. Het plechtig communiecantje. Vorige week in duo met pastoor Nys. Dat was echt niet te harden zo ze die Hammer series blind aan het ophemelen waren. Dus ik mag hopen dat dat niet de opvolgers zijn van DC en Wuyts.

greeny 16 juni 2019 om 23:33

drama op de belg, renaat en jose zijn werelds, wuyts begint oude mannen trekjes te vertonen en die andere mutsen zijn nationalistischer dan wuyts ooit kan worden

Jean Dumas 17 juni 2019 om 10:43

Deze twee doen al jaren Radio Tour samen en zijn daar analytisch minstens zo goed als Wuyts en De Cauwer. Op tv bruist het nog niet zo, beetje braaf.

Melkzuur 17 juni 2019 om 13:32

Smaken verschillen. Ik vind Vandegoor en Nys best aangenaam om naar de luisteren. Ook Van Gucht valt best te pruimen, maar het beste duo blijft Wuyts en Decauwer.

Ivanoviclover 17 juni 2019 om 03:32

Ik vraag me gewoon af: waarom moet ELKE seconde volgepraat worden door deze twee schoolmeesters? Ze brengen geen enkele spanning of opwinding teweeg. Dat monotone gezwets is echt niet uit te houden. Van Gucht, die denkt dan weer dat elke seconde AirPlay een one man show is.

O59 17 juni 2019 om 11:02

Ruben Van Gucht is wat mij betreft de man voor de toekomst. Aangenaam om naar de luisteren, respectvol, enthousiast en kennis van zaken.

Koersmaniak 17 juni 2019 om 17:15

Zowel Jakobsen als Hodeg missen nog inhoud voor grote rondes of lastige wedstrijden.
Daar kunnen ze bij de ploeg werk van maken, mogelijk verbetert hun inhoud door het rijden van een grote ronde, we zullen zien..

Headlines

Materiaalzone

Populair