Geen John Degenkolb en Giacomo Nizzolo in Milaan-San Remo
John Degenkolb - foto: Sirotti (archiefbeeld)
woensdag 14 maart 2018 om 16:54

Geen John Degenkolb en Giacomo Nizzolo in Milaan-San Remo

Trek-Segafredo staat zaterdag in Milaan-San Remo zonder John Degenkolb en Giacomo Nizzolo aan het vertrek. De Duitser, in 2015 winnaar van La Primavera, en de Italiaan kampen met fysieke ongemakken, meldt de WorldTour-ploeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Degenkolb moest Parijs-Nice gedwongen verlaten omdat hij kampte met bronchitis. Hij wilde geen risico nemen met het oog op Milaan-San Remo, maar is nog steeds niet helemaal hersteld. “Met pijn in mijn hart moet ik mijn start annuleren. Ik ben niet fit genoeg”, aldus de Duitser. “Ik voel me de laatste dagen al beter en zal snel weer op de fiets zitten. Dus geen zorgen voor de rest van het klassiekerseizoen. Ik wens mijn team het beste voor zaterdag.”

Nizzolo moest in de vierde rit van Tirreno-Adriatico opgeven met kniepijn. Een snelle behandeling moest de Italiaan alsnog klaarstomen voor Milaan-San Remo, maar zijn knie is nog steeds niet honderd procent. Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen, wordt ook hij aan de kant gehouden. Degenkolb en Nizzolo worden vervangen door Kiel Reijnen en Boy van Poppel.

Selectie Trek-Segafredo voor Milaan-San Remo
flag-it Fabio Felline
flag-nl Koen de Kort
flag-ie Ryan Mullen
flag-nl Boy van Poppel
flag-ch Gregory Rast
flag-us Kiel Reijnen
flag-be Jasper Stuyven

 
8 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2018 17:15
Alle ballen op Stuyven?
14 maart 2018 17:27
Absoluut!
14 maart 2018 17:27
Felline kan toch ook wel een vrije rol krijgen?
14 maart 2018 18:05
Hoop dat het toch beter gaat voor Trek, Felline was vorig jaar geen schim van de jaren ervoor en Degenkolb lijkt niet meer op de renner van voor het ongeluk.
14 maart 2018 18:19
Stuyven mag me verrassen maar MSR is niet op zijn lijf geschreven: hij kan op de Poggio normaal gezien niet mee met jongens als Sagan en Kwiat en kan in een groepssprint het ook niet halen van bijvoorbeeld Démare. Dat is geen schande natuurlijk, geef hem maar een slopende koers waarin er al snel oorlog gemaakt wordt. Voor mij één van de grote favorieten voor Roubaix als hij van pech gespaard blijft. Ik vraag me trouwens af wie het vuile werk in het peloton gaat opknappen indien Gilbert het eens probeert vanaf de Cipressa. FDJ dan maar?
14 maart 2018 19:06
FDJ lijkt me daar niet sterk genoeg voor, die hopen gewoon zoveel mogelijk mannetjes voor Démare te hebben in de slotkm en smeken andere ploegen om aanvallers terug te halen. Denk dat Astana wel heel sterk voor de dag gaat komen. Maar die zullen dan eerder met Gilbert meespringen dan dat ze gaten gaan dichtrijden.
14 maart 2018 19:12
@RRobson: Sky voor Kwiat, Bora voor Sagan, Sunweb voor Matthews... Ze zullen met hoog tempo de Poggio aanvangen en opgaan. Wie weet gaat Dumoulin weer van kop af de Poggio op en gaat het zo hard dat niemand nog durft te demarreren voor de afdaling in zicht is.
14 maart 2018 21:33
Vorig jaar kon iedereen het wiel houden van Dumoulin op de Poggio, was best pijnlijk om te zien. Toen dacht ik nog 'Tom is eigenlijk helemaal niet zo'n hele goede renner'. En toen kwam de Giro, Eneco, San Sebastion, en het WK. :-)

Reacties zijn gesloten.