Geen Giro voor Joe Dombrowski: “Mag mij focussen op Tour de France”

maandag 17 april 2023 om 14:16

Joe Dombrowski stond bij Astana Qazaqstan op de planning voor de Giro d’Italia, maar de Amerikaanse klimmer ziet zijn programma omgegooid worden. Hij mag zich namelijk opmaken voor zijn tweede deelname ooit aan de Tour de France, komende zomer. “Dat was ook voor mij nieuws, een paar dagen geleden”, lacht hij in gesprek met WielerFlits.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Normaal gesproken zou ik nu naar de Giro toewerken, en ik weet niet of de beslissing al 100% definitief is, maar het ziet er naar uit dat ik na de Tour of the Alps en de Ronde van Romandië mij mag focussen op de Tour de France”, vertelt Dombrowski. “Dat was een beslissing van het team.”

De 31-jarige klimmer, in 2021 nog ritwinnaar in de Giro, was namelijk benieuwd naar zijn programma. “Ik vroeg mij af of ik de Alps óf Romandië ging rijden, maar ze zeiden dat ik ze allebei ging rijden. Toen ik vroeg naar de rest van mijn programma, hoorde ik dat ze mij wilden meenemen naar de Tour. Dus ik ga in mei op hoogtestage met de ploeg.”

“Het is een meer bergachtige Tour dit jaar”, legt Dombrowski uit. “In de Giro zijn er veel tijdritten dit jaar en er zijn veel sprintetappes, dus misschien hebben ze het daarom omgegooid. Al verwacht ik niet dat ik de kopman ga zijn in de Tour.”

Tour of the Alps
In de zware vijfdaagse Tour of the Alps kan hij zich vast tonen in het hooggebergte. “Je wil er altijd het meest uithalen. Of ik de Giro of de Tour rijd daarna, verandert niet veel aan mijn aanpak. Het is echt een klimkoers. Als je op de eerste dag niet met de besten mee bent, dan is je klassement meteen klaar.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Tour of the Alps 2023 – Lastige generale repetitie voor Giro d’Italia

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

7 Reacties

Deo 17 april 2023 om 14:20

Zouden ze elkaar kennen binnen dat team?

2
Ronellenfitsch 17 april 2023 om 14:24

Een aantal jaar geleden bij BMC lieten ze 9 man naar de Tourstart reizen, en niemand van hen wist wie nu eigenlijk de reserve was …

0
the student 17 april 2023 om 14:59

Als ik de resultaten van Dombrowski voor Astana eens snel bekijk hoort hij vlak voor de Tour dat hij naar de Vuelta gaat en vlak voor de Vuelta dat hij geen contractverlenging krijgt….

2
Polleke 17 april 2023 om 16:26

Dus hij belt zelf even rond waar hij de komende 2 weken eigenlijk moet rijden… “ Ah yes Joe, nu we jouw toch aan de line hebben…”
Go figure..

2
seba 17 april 2023 om 15:22

Lijkt me met de huidige situatie bij Astana dat ze in de puntensprokkeltactiek moeten. Oftewel de beste renners in die minst goed bezette koersen die wel aardig wat punten opleveren. Kijk naar ronde van Sicilië en AGR.

0
4 Jours de Dunkerque 17 april 2023 om 17:31

Gezien de huidige regelgeving: geef ze eens ongelijk? Want een ding is wel zeker: als ze bij Astana hun licentie willen behouden over 2.5 jaar dan moeten ze tot die tijd voor ieder punt knokken.

0
4 Jours de Dunkerque 17 april 2023 om 17:32

Edit redactie: Dat hebben we aangepast, dankjewel!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone