Geen fouten van topteams in Zesdaagse Rotterdam

zondag 7 januari 2018 om 18:13
Geen fouten van topteams in Zesdaagse Rotterdam

foto: Marcel Koch

De 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat twee ongemeen spannende slotdagen tegemoet. Niki Terpstra en Dylan van Baarle zijn namelijk erg gewaagd aan de Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, zo bleek tijdens de lange koppelkoers vanmiddag. En ook Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn niet ver weg. Maar de tijd begint te dringen voor de Nederlanders, want ze kijken nog altijd tegen een achterstand aan. De Ketele en De Pauw hadden een ronde voorsprong op Terpstra en Van Baarle, bij het ingaan van de vierde dag. Beide duo’s hielden zich echter gedeisd in de eerste, korte koppelkoers, die werd gewonnen door de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski. Daarop was het wachten op de lange koppelkoers, die de eerste drie dagen telkens voor spektakel zorgde.

Het startschot heeft amper geklonken als Raymond Kreder demarreert. Samen met Ramon Sinkeldam wil hij de koers vroeg openbreken en de rood-wit-blauwe mannen geven meteen hun visitekaartje af. Ze dichten de kloof naar de achterkant van het peloton, maar alle blikken zijn op dat moment alweer naar voren gericht als drie koppels aanvallen en De Ketele en De Pauw daarvan deel uitmaken.

Ook zij pakken een ronde en dan weten Terpstra en Van Baarle dat er werk aan de winkel is. Hun achterstand is door de actie van het Belgische koppel opeens verdubbeld naar twee ronden. Maar het koppel stelt zijn fans niet teleur: ze volgen het voorbeeld van onder anderen hun landgenoten Kreder en Sinkeldam en pakken de ronde terug, die zij even daarvoor hadden verloren.

Daarna houden De Ketele en De Pauw de nummers twee nauw in de gaten. Ze zoeken het wiel op van Terpstra en Van Baarle en willen hun concurrenten duidelijk niet teveel ruimte geven. Omdat ook Havik en Stroetinga in de koppelkoers bij de pinken zijn en na een uitval een ronde pakken, zijn de verhoudingen na de vierde dag ongewijzigd.

De zege in de koppelkoers was uiteindelijk voor Morgan Kneisky en Benjamin Thomas op basis van punten. In ronden stonden de Franse wereldkampioenen gelijk met Jesper Asselman en Pim Ligthart, maar de Fransen wonnen de eindspurt en pakten daarmee het volle pond.

flag-nl Zesdaagse van Rotterdam 2018 – Tussenstand na dag 4
1. flag-be/flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 147 punten
2. flag-nl/flag-nl Niki Terpstra/Dylan van Baarle – 129 punten en 1 ronde
3. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 125 punten en 2 ronden
4. flag-dk/flag-dk Marc Hester/Jesper Mørkøv – 62 punten en 3 ronden
5. flag-es/flag-es Albert Torres/Sebastian Mora – 96 punten en 5 ronden
6. flag-fr/flag-fr Morgan Kneisky/Benjamin Thomas – 84 punten en 5 ronden
7. flag-pl/flag-pl Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski – 139 punten en 6 ronden
8. flag-nl/flag-nl Jesper Asselman/Pim Ligthart – 72 punten en 6 ronden
9. flag-nl/flag-nl Raymond Kreder/Ramon Sinkeldam – 66 punten en 7 ronden
10. flag-nl/flag-nl Dion Beukeboom/Jan-Willem van Schip – 69 punten en 8 ronden
11. flag-nl/flag-nl Roy Pieters/Melvin van Zijl – 58 punten en 8 ronden
12. flag-nl/flag-nl André Looij/Nick Stöpler – 52 punten en 8 ronden
13. flag-de/flag-de Roger Kluge/Christian Grasmann* – 105 punten en 9 ronden

* Christian Grasmann ontbrak vandaag door ziekte

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 7 januari 2018 om 19:10

Mooi uitgebreid verslag! Dank. Zes punten ingelopen. Mooi.

0
Mark96 7 januari 2018 om 19:44

Uitgebreid zeker. Vervelend geschreven wel.

0
Mikeonbike 8 januari 2018 om 08:53

Liveticker is wel erg verbeterd! Goed werk. De stijl van de schrijver is wel duidelijk te lezen. Het mag wat zakelijker geschreven worden want hier is geen touw aan vast te knopen. Hopelijk breekt de koers nog open verder!

0
Pivaro 8 januari 2018 om 09:30

Ik snapte gisteren niet waarom Terpstra en van Baarle in de laatste puntenkoers de Ketele en de Pauw zo makkelijk vijf punten lieten pakken. Konden ze niet meer, of waren ze even niet alert?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone