Geen Evie Richards in WB veldrijden Waterloo: “Lichaam en geest zeiden ‘nee'”

Geen Evie Richards in WB veldrijden Waterloo: “Lichaam en geest zeiden ‘nee'”

foto: Cor Vos

zondag 10 oktober 2021 om 06:00

MTB-wereldkampioene Evie Richards past voor de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden, vandaag in het Amerikaanse Waterloo. “Ik werd ziek na het laatste WK en kon zowel mentaal als fysiek niet herstellen”, zegt de 24-jarige Britse in een Instagram-post.

Richards zou samen met Jolanda Neff, ploegmate bij Trek Factory Racing, van start gaan in de eerste manche van de Wereldbeker Veldrijden, vanavond in het Amerikaanse Waterloo. Maar in laatste instantie geeft de Britse forfait.

“Ik heb helaas de start van mijn veldritseizoen niet gehaald”, aldus Richards op haar Instagrampagina. “Ik werd ziek na het laatste WK en kon zowel mentaal als fysiek niet herstellen. Soms is het moeilijk om te weten wanneer ik moet stoppen, maar deze keer had ik geen keuze: mijn lichaam en geest vertelden me dat ik de limiet had bereikt.”

De veldrit in Waterloo gaat door op de site van fietsenfabrikant Trek. “Jammer voor mijn Trek-familie”, verontschuldigt ze zich. “Maar ik weet dat Jolanda (Neff, red) het beste van zichzelf zal geven. Voor mezelf is het tijd om de batterijen opnieuw op te laden in functie van een nieuw seizoen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

adelaarvanantwerpen 10 oktober 2021 om 00:56

Spijtig. Ik was wel benieuwd om een top Richard ,die bovendien eindelijk van haar gewichtproblemen af is, te zien strijden met de Nederlanders.

armstrong 10 oktober 2021 om 12:41

Heel goed van haar om naar haar lichaam te luisteren.

Rondje 25 10 oktober 2021 om 16:16

Over twee á drie weken gewoon in Europa de draad oppakken lijkt me niet verkeerd.
Net als Alvarado overigens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair