Geen contractverlenging Txurruka bij Orica-BikeExchange

zaterdag 5 november 2016 om 10:30
Geen contractverlenging Txurruka bij Orica-BikeExchange

Foto: Sirotti

Amets Txurruka moet op zoek naar een andere werkgever. De 33-jarige Spanjaard, die bekend staat om zijn aanvallende rijstijl, heeft geen contractverlenging gekregen van Orica-BikeExchange.

“Ik had een contract voor maar één seizoen, dus ik wist dat zoiets kon gebeuren”, aldus Txurruka tegenover Ciclismo Internacional. “Maar ik had natuurlijk gehoopt langer te mogen blijven, zodat ik het beste van mezelf had kunnen laten zien.”

De voormalig Euskaltel-renner erkent dat hij geen geweldig seizoen achter de rug heeft. “Ik ben de eerste om dat toe te geven. Ik weet dat ik veel beter kan, maar soms lukt het gewoon niet.” Hij is getergd om sterk terug te komen. “Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn oude topvorm weer kan halen.”

Het is nog niet bekend in welk shirt Txurruka volgend jaar gaat rijden. Zijn manager zit met meerdere ploegen aan de onderhandelingstafel.

Ondertussen is Esteban Chaves, de kopman van Orica-BikeExchange, reclame aan het maken voor Txurruka. De Colombiaan roemt op Twitter zijn karakter. “Je kan veel van hem leren”, stelt hij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

TykkeThor 5 november 2016 om 11:05

Caja zal nog wel een plekje voor hem hebben.

koos1 5 november 2016 om 11:14

Txurruka is ook geen renner voor een ploeg zoals Orica, hij moet kunnen rijden zoals hij op z’n beste is : Aanavallen.

Kwibus 5 november 2016 om 11:32

Chaves is toch een mooie vent.

Verweggistan 5 november 2016 om 11:36

Toch opvallend, Orica heeft maar 25 renners, Chaves wil hem er blijkbaar graag bij en zoveel zal hij toch niet kosten. Het was wel al sneu voor Txurruka dat hij werd opgesteld in Arnhem-Veenendaal; dat was eigenlijk al wel een duidelijk signaal.

Contador 5 november 2016 om 11:37

Mss niet de eerste renner waar je aandenkt bij Giant. Maar het zou natuurlijk een leuke knecht zijn voor Barguil en Dumoulin in de bergen.

jvh93 5 november 2016 om 11:40

Ik denk dat hij een stapje terug moet doen naar pro conti en weer lekker aanvallend moet gaan rijden

Skedel 5 november 2016 om 12:44

“Ondertussen is Esteban Chaves, de kopman van Orica-BikeExchange, reclame aan het maken voor Txurruka. De Colombiaan roemt op Twitter zijn karakter. “Je kan veel van hem leren”, stelt hij.”

Dan is hij zeker reclame aan het maken want zover ik weet gaat Txurruku aan de slag als leraar.

ivo001 6 november 2016 om 00:25

Hij is getergd. Lijkt me prima voor TLJ :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair