Geen Amerikaanse Wereldbekers voor Klaas Vantornout

zondag 18 september 2016 om 19:50
Geen Amerikaanse Wereldbekers voor Klaas Vantornout

Foto: Davy De Blieck

Tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantornout maakt deze week niet de oversteek naar de Verenigde Staten voor de Wereldbekers in Las Vegas en Iowa. De West-Vlaming verkoos deze week enkel in het Zwitserse Baden te rijden, waar hij vanmiddag won.

“Ik had echt geen zin meer in de wedstrijden daar in Amerika. Ik koers enkel nog voor mijn plezier”, vertelt de 34-jarige Vantornout aan WielerFlits. “In Baden was het veel leuker. De sfeer was super en ik mocht er rijden op een prachtige omloop. Men zou beter hier een Wereldbeker organiseren.”

Vantornout kende afgelopen winter een pechseizoen, waarin hij slechts eenmaal op het podium stond. De voorbije zomer vond hij weer plezier in het fietsen en dat resulteerde meteen in een knappe derde plek in de Brico-cross van Geraardsbergen en vanmiddag winst in Baden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Purito 18 september 2016 om 20:01

De EKZ Cross-Tour is ook een veel leukere competitie om in te rijden als veldrijder. Prachtige omlopen, enthousiast publiek en een superbe organisatie. Echt alles is daar aanwezig. Heerlijk ouderwetse crossen ook als Meilen, Eschenbach, Baden, Hittnau…

Spinergy 18 september 2016 om 20:53

Amai het is september en de eerste negatieve kreuntjes van Klaas klinken al..

tylerhamilton 18 september 2016 om 20:57

Krijgen we straks twee kampen, de ene voor crossen in de US en de ander tegen de crossen in de US en juist meer in de EU. Van der Poel heeft er alvast één medestander bij met Vantornout.

KnightBiker 19 september 2016 om 10:36

Het is september en de eerste ongefundeerde negatieve reacties op Klaas klinken al

Headlines

Materiaalzone

Populair